Integritetspolicy

Din integritet är viktig för oss, därför kommer vi att skydda dina personuppgifter med största omsorg. Detta dokument, som vi uppdaterar med jämna mellanrum, beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter. Här kan du också läsa om hur du kontaktar oss om du har frågor.

Rentalcars.com erbjuder online-biluthyrning och tillhörande produkter via våra egna webbplatser och mobilappar och via andra online-plattformar, såsom våra partners hemsidor. Denna policy gäller för alla dessa plattformar.

Sekretess

Vilka slags personuppgifter använder Rentalcars.com?

När du gör en bokning eller ber om ett kostnadsförslag ber vi dig om uppgifterna vi behöver för att kunna ge dig vad du vill ha. Detta kan inkludera huvudförarens namn, ålder, kontaktdetaljer (email, adress och telefonnummer), födelsedatum och födelseplats, passinformation, körkortsinformation samt betalningsinformation.

För att göra saker enklare kan du öppna ett användarkonto. Detta låter dig spara dina personliga inställningar samt se över och hantera dina bokningar.

När du besöker våra hemsidor kan vi samla in viss information, även om du inte bokar en bil. Detta kan inkludera din IP-adress och vilken webbläsare du använder, såväl som information om din dators operativsystem, appversion, språkinställningar och sidor som visats. Om du använder en mobil enhet kan vi även samla in data som identifierar din enhet, inställningar och egenskaper för enheten samt uppgifter om lattitud/longitud. Vi kan även gå igenom och behandla data relaterad till apparna som finns installerade på en mobil enhet (t.ex. appens namn, beskrivning och kategori). Inga av dessa uppgifter kan i sig identifiera vem du är, men de kan ändå betraktas som "personliga" uppgifter.

Vi kan även få information om dig när du använder vissa tjänster på sociala medier.

Varför samlar, använder och delar Rentalcars.com dina personuppgifter?

  • Bokningar: Först och främst använder vi dina personuppgifter för att slutföra och hantera din bokning, och för att vidarebefodra dina uppgifter till uthyrningsbolaget. Vi kan också komma att använda dem för att färdiggöra och administrera bokningar av eventuella tillhörande produkter (t.ex. försäkring), och för att vidarebefodra nödvändiga uppgifter till den aktuella leverantören.
  • Kundservice: Vi tillhandahåller internationell kundservice dygnet runt på över 40 språk. Att dela dina uppgifter med vår kundservice-personal tillåter oss att hjälpa dig när du behöver det: t.ex. för att hjälpa dig hitta en bil eller för att svara på dina frågor.
  • Kundomdömen: Vi kan komma att använda dina kontaktuppgifter för att skicka ett kort frågeformulär angående din hyra. Det hjälper oss att förstå och förbättra våra tjänster och de tjänster våra partners erbjuder.
  • Marknadsföring: Vi använder även din information i marknadsföringssyften, i enlighet med vad lagen tillåter. Till exempel:
    • Vi kan använda den för att kontakta dig via post, telefon, email eller SMS med information angående våra senaste nyheter, erbjudanden och uppdateringar, inklusive detaljer om våra (eller våra koncernföretags eller samarbetspartners) produkter och tjänster, specialerbjudanden, rabatter eller kampanjer, nya produkter eller tjänster, samt kommande händelser eller tävlingar. Du godkänner detta när du klickar "Boka nu" på bokningsformuläret, förutom om du väljer bort det genom att markera den relevanta boxen (du kan också välja bort det när du vill genom att klicka på "Avsluta prenumeration" i våra emails, eller genom att sms:a "STOP" till koden i sms:et).
    • Vi kan komma att använda den fört att kontakta dig via telefon, email och/eller sms med information angående självriksskydd du inte inkluderade i bokningen. Igen godkänner du detta när du klickar på "Boka nu" på bokningsformuläret, förutom om du väljer bort det genom att markera den relevanta boxen.
    • Baserat på informationen du delar med oss kan vi visa dig skräddarsydda erbjudanden på våra hemsidor, mobilappar eller på tredjeparts-hemsidor, inklusive sociala medier.
  • Annan kommunikation: Det kan finnas andra tillfällen när vi kontaktar dig via email, post eller SMS, beroende på vilka kontaktuppgifter du delar med oss. Det kan finnas flera orsaker till detta:
    • Vi kan behöva svara på och hantera dina önskemål.
    • Om du inte slutfört en bokning online kan vi komma att emaila dig en påminnelse om att boka. Vi ser detta som en användbar tjänst eftersom det låter dig slutföra bokningen utan att behöva söka efter din bil igen eller fylla i alla dina detaljer från början.
    • När du använder våra tjänster kan vi komma att skicka dig ett frågeformulär, eller be dig att lämna en recension om din upplevelse med oss.
    • Vi kan även skicka dig annat material som är relaterat till din bokning, t.ex. information om hur du kontaktar Rentalcars.com eller uthyrningsbolaget om du behöver assistans - eller en sammanfattning av dina tidigare bokningar.
  • Marknadsundersökning: Vi ber ibland våra kunder delta i marknadsundersökningar. Alla extra personuppgifter som du ger oss som en del av undersökningen kommer bara att användas med ditt medgivande.
  • Spårning av bedrägeri och förebyggande arbete: Vi kan komma att använda personuppgifter för att spåra och förebygga bedrägeri och andra illegala eller oönskade aktiviteter.
  • Förbättring av våra tjänster: Slutligen använder vi personuppgifter för analytiska ändamål: för att förbättra våra tjänster, förbättra användarupplevelsen och för att förbättra funktionaliteten och kvaliteten på våra resetjänster.

Hur delar Rentalcars.com dina personuppgifter med utomstående?

Under vissa omständigheter kan vi dela dina personuppgifter med utomstående.

  • Bolaget/bolagen som tillhandahåller din bil och/eller tillhörande produkter: För att slutföra din bokning behöver vi skicka de nödvändiga bokningsdetaljerna till bolaget/bolagen som tillhandahåller din bokade bil och/eller tillhörande produkter. T.ex.: ditt namn, ålder, kontaktdetaljer (email, adress och telefonnummer), födelseort och födelsedatum, passinformation, körkortsinformation, betalningsinformation och eventuella preferenser du specificerade när du bokade.
  • Andra företag inom Rentalcars.coms företagsgrupp: För att kunna ge dig support när du bokar din bil och under din hyra kan vi komma att dela dina uppgifter med andra medlemmar i Rentalcars.coms företagsgrupp (se Om Rentalcars.com). Dina uppgifter kan också delas med vårt moderbolag, Priceline.com, och våra systerbolag (t.ex. Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK och OpenTable) och analyseras för att erbjuda dig en skräddarsydd tjänst och för att skicka reserelaterade erbjudanden som kan vara intressanta för dig.
  • Utomstående tjänsteleverantörer: Vi kan använda utomstående tjänsteleverantörer för att behandla dina uppgifter å våra vägnar, för de ovan beskrivna syftena. Till exempel kan vi använda dem för att kontakta dig, eller för att skicka bokningsinformation till bolaget som tillhandahåller bilen å våra vägnar, eller för att hantera aspekter på vår hemsida, i våra call centers eller i marknadsföringssyften. När en bokning kräver det kan vi även samarbeta med utomstående leverantörer av betalningstjänster för att underlätta betalningar eller betalningsgarantier. Vi samarbetar även med utomstående annonsnätverk för att marknadsföra tjänster på andra plattformar, och involverar utomstående leverantörer för analytiska ändamål. Alla dessa utomstående företag är bundna av sekretessavtal och får inte använda dina personuppgifter för andra ändamål än de som beskrivs ovan.
  • Våra affärspartners: Vi samarbetar med partnerhemsidor runt om i världen för att distribuera de bilar som visas på vår hemsida och våra mobilappar. När du gör en reservation på en av deras hemsidor kan vissa personuppgifter du ger dem delas med oss. På mostsvarande sätt kan vi dela information med dem: t.ex. för marknadsföringssyften eller så att de kan hantera din bokning eller svara på frågor du kan ha. I detta sammanhang regleras dina uppgifter av dessa affärspartners sekretesspolicy.
  • Behöriga myndigheter: Vi kan dela dina personuppgifter med statliga eller utredande myndigheter om det krävs enligt lag (eller av annan förordning enligt gällande lagstiftning). Dessa kan avse juridisk process, brottsutredning, domstolsbeslut eller stämning. Vi kan även lämna ut dina personuppgifter om det är absolut nödvändigt för att förebygga, spåra eller åtala brottsliga handlingar.

Hur använder Rentalcars.com mobila enheter?

Vi har gratisappar för många olika mobila enheter. Dessa appar samlar ihop och behandlar dina personuppgifter på i stort sätt samma sätt som våra hemsidor – och de tillåter dig även använda platstjänster för att kunna hitta lokala uthyrningstjänster.

Säkerhet

Vilka säkerhetsrutiner använder sig Rentalcars.com av för att skydda dina personuppgifter?

Enligt brittiska och europeiska dataskyddslagar, observerar vi rimliga rutiner för att förhindra obehörig åtkomst till och felaktig använding av personuppgifter.

Vi använder tillämpliga affärssystem och förfaranden för att skydda de personuppgifter som du lämnar till oss. Dessutom använder vi också säkerhetsrutiner samt tekniska och fysiska restriktioner när det gäller tillgång till och användande av personuppgifter på våra servrar. Enbart auktoriserad personal har tillgång till personuppgifter i sitt arbete.

Marknadsföringsemail

Hur kan du kontrollera marknadsföringsemail?

När du bokar en bil eller ber om ett kostnadsförslag förklarar vi hur du kan välja bort marknadsförings- och säljemail. Du kan även välja bort dem när du vill genom att klicka på "Avsluta prenumeration" i dessa email.

Kontakt

Hur kan du kontrollera vilka personuppgifter du har lämnat till Rentalcars.com?

Du kan begära en kopia av den information vi har om dig genom att emaila dataprotectionofficer@rentalcars.com (ange "Data Query" som ämne) eller genom att skriva till Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, Storbritannien. Vi kan behöva be om mer information för att bekräfta din identitet. Om du upptäcker misstag i dina personuppgifter ber vi dig kontakta oss (emaila eller skriv ett brev till de tidigare nämnda adresserna) så att vi kan korrigera dem.

Om du har frågor eller kommentarer angående vår praxis eller denna Integritetspolicy, ber vi dig maila oss på dataprotectionofficer@rentalcars.com. Vänligen ange "Privacy" i ämneslinjen på ditt email. Rentalcars.com har sina kontor i Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, Storbritannien.