Pravila o privatnosti

Vaša privatnost nam je važna. I posvećeni smo zaštiti svih ličnih podataka koje nam dajete. Ovaj dokument, koji s vremena na vreme ažuriramo, opisuje šta mi radimo s vašim ličnim podacima. On će vam takođe reći kako da nas kontaktirate ako imate pitanja u vezi njega.

Na Rentalcars.com-u nudimo iznajmljivanje automobila i pomoćnih proizvoda preko naših veb sajtova i mobilnih aplikacija, kao i preko online „platformi“, kao što su partnerski veb sajtovi. Ova pravila se odnose na sve te platforme.

Privatnost

Koju vrstu ličnih podataka koristi Rentalcars.com?

Kada rezervišete automobil ili tražite cenu, mi od vas tražimo informacije koje nam trebaju da bismo vam dali ono što želite. Ovo može da uključuje ime glavnog vozača, uzrast, detalje za kontakt (e-pošta, adresa i telefonski broj), datum i mesto rođenja, informacije iz pasoša, informacije iz vozačke dozvole i informacije o plaćanju.

Da biste olakšali stvari, možete otvoriti korisnički nalog. Ovo će vam omogućiti sačuvanje ličnih podešavanja, kao i pregled i upravljanje vašim rezervacijama.

Kada posećujete naše veb sajtove, možemo sakupljati određene informacije, čak iako ne rezervišete automobil. Ovo može da uključuje IP-adresu i koji prelistač koristite, kao i informacije o operativnom sistemu vašeg kompjutera, verziju aplikacije, jezička podešavanja i posećene stranice. Ako koristite mobilni uređaj, takođe možemo sakupljati i podatke koji identifikuju vaš uređaj, podešavanja i karakteristike koje su specifične za uređaj, kao i geografsku širinu/dužinu. Takođe možemo i obračunavati i obrađivati podatke povezane aplikacijama instaliranim na vašem mobilnom uređaju (na pr. ime, opis i kategorija). Nijedna od ovih informacija sama po sebi neće moći da nam kaže ko ste vi, ali ipak može da se smatra „ličnom“ informacijom.

Isto tako, možemo dobijati informacije o vama kada koristite usluge određenih društvenih medija.

Zbog čega Rentalcars.com sakuplja, koristi i deli vaše lične podatke?

 • Rezervacije: Pre svega, mi koristimo vaše lične podatke da bismo završili i upravljali vašom rezervacijom automobila, kao i da bismo neophodne detalje prosledili dobavljaču automobila. Takođe, možemo ih koristiti za korišćenje i upravljanje vašim rezervacijama bilo kojih pomoćnih proizvoda (kao na primer osiguranje), kao i da bismo neophodne detalje prosledili dotičnom dobavljaču automobila.
 • Korisnički servis: Međunarodni korisnički servis pružamo 24/7 na više od 40 jezika. Podela vaših informacija s našim osobljem iz korisničkog servisa nam omogućava da vam pomognemo kada vam je potrebna pomoć: na primer, pomažemo vam da nađete automobil ili odgovaramo vašim upitima.
 • Mišljenja korisnika: Vaše informacije za kontakt možemo koristiti da bismo vam poslali kratak upitnik o vašem iznajmljivanju. Ovo će nam pomoći u razumevanju i poboljšanju naših usluga i usluga koje pružaju naši partneri.
 • Marketinške aktivnosti: Vaše lične podatke koristimo i za marketinške aktivnosti, kao što je dozvoljeno zakonom. Na primer:
  • Možemo ih koristiti da bismo vas kontaktirali poštom, telefonom, e-poštom ili SMS-porukom u vezi naših najnovijih vesti, ponuda i ažuriranja, uključujući detalje o našim (ili kompanijama naših grupacija ili povezanih partnera) proizvodima i uslugama, specijalnim ponudama, popustima ili promocijama, novim proizvodima ili uslugama, kao i predstojećim događajima i takmičenjima. Svoju saglasnost s ovim dajete kada kliknete na „Rezervišite sada“ na formularu za rezervaciju, osim ako ne odbijete saglasnost štikliranjem relevantnog polja (takođe možete odbiti saglasnost u svako vreme ako kliknete na „otkaži pretplatu“ u e-mailu ili ako pošaljete poruku STOP kratkom kôdu u SMS-poruci).
  • Možemo ih koristiti da bismo vas kontaktirali telefonom, e-mailom i/ili SMS-porukom, sa informacijama o proizvodima koji pokrivaju višak, a koje niste uključili u vašu rezervaciju. Ponavljamo, svoju saglasnost s ovim dajete kada kliknete na „Rezervišite sada“ na formularu za rezervaciju, osim ako ne odbijete saglasnost štikliranjem relevantnog polja.
  • Na osnovu informacija koje delite s nama, možete pogledati individualizovane ponude na našim veb sajtovima, mobilnim aplikacijama ili veb sajtovima trećih strana, uključujući i sajtove društvenih medija.
 • Ostale komunikacije: Možda će postojati i neki drugi put kada vas budemo kontaktirali e-mailom, telefonom ili SMS-porukom, u zavisnosti od informacija za kontakt koje ste podelili s nama. Za ovo mogu postojati brojni razlozi:
  • Možda treba da odgovorimo vašim zahtevima i da ih obradimo.
  • Ako niste završili rezervaciju online, možemo vam poslati e-mail da bismo vas podsetili da to uradite. Mi na ovo gledamo kao na korisnu uslugu zato što vam se omogućava da nastavite s rezervacijom, a da pritom ne morate ponovo tražiti automobil ili popunjavati detalje o rezervaciji iz početka.
  • Kada koristite naše usluge, moguće je da vam pošaljemo upitnik ili da od vas zatražimo da ocenite vaše iskustvo s nama.
  • Možemo vam poslati ostale materijale povezane vašom rezervacijom, kao na primer informacije o kontaktu s Rentalcars.com ili dobavljačem vašeg automobila ako vam je potrebna pomoć – ili rezime vaših prethodnih rezervacija.
 • Istraživanje tržišta: Ponekad od naših klijenata tražimo da učestvuju u istraživanju tržišta. Sve dopunske lične informacije koje ćete nam dati kao deo istraživanja koristiće se samo uz vašu saglasnost.
 • Otkrivanje i sprečavanje prevare: Možemo koristiti lične podatke da bismo otkrili i sprečili prevaru ili druge nezakonite ili neželjene aktivnosti.
 • Poboljšanje naših usluga: Konačno, koristimo lične podatke za analitičke namene, za poboljšanje naših usluga, poboljšanje korisničkog iskustva i poboljšanje funkcionalnosti i kvaliteta online putnih usluga.

Na koji način Rentalcars.com deli vaše podatke s trećim stranama?

U određenim situacijama, možemo podeliti vaše lične podatke s trećim stranama.

 • Kompanija/kompanije koja/koje dobavlja/dobavljaju vaš automobil i/ili pomoćne proizvode: Da bismo završili rezervaciju, potrebno je da relevantne detalje o rezervaciji pošaljemo kompaniji/kompanijama koja/koje dobavlja/dobavljaju vaš automobil i/ili pomoćne proizvode koje ste rezervisali. Na primer: vaše ime uzrast, detalje za kontakt (e-pošta, adresa i telefonski broj), datum i mesto rođenja, informacije iz pasoša, informacije iz vozačke dozvole, informacije o plaćanju, kao i sve prioritete koje ste naveli prilikom rezervisanja.
 • Ostale kompanije u okviru porodice kompanija Rentalcars.com: Da bismo vas podržali dok rezervišete automobil i tokom iznajmljivanja, vaše podatke možemo podeliti sa ostalim članovima porodice kompanija Rentalcars.com (pogledajte O Rentalcars.com).Vaši podaci takođe mogu biti podeljeni sa našom matičnom kompanijom The Priceline Group, kao i našim sestrinskim kompanijama (na pr. Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK i OpenTable), i analizovani da bi vam se ponudila prilagođena usluga i poslale informacije u vezi putovanja koje bi mogle da vas interesuju.
 • Dobavljači usluga trećih strana: Možemo koristiti dobavljače usluga trećih strana za obradu vaših ličnih podataka u naše ime, za svrhe opisane iznad. Na primer, možemo ih koristiti da bismo kontaktirali s vama ili za slanje informacija o rezervaciji u naše ime kompaniji koja dobavlja vaš automobil ili za upravljanje aspektima našeg veb sajta, kol centara ili marketinških aktivnosti. Kada rezervacija to zahteva, takođe možemo sarađivati sa dobavljačima usluga trećih strana u cilju pojednostavljenja plaćanja ili garancija plaćanja. Takođe, mi sarađujemo sa reklamnim mrežama trećih strana za promociju usluga na drugim platformama i uključivanje dobavljača trećih strana za analitičke svrhe. Sve ove treće strane će se obavezovati ugovorima o poverljivosti i neće im biti dozvoljeno da koriste vaše lične podatke za nijedne druge namene osim onih koje su opisane iznad.
 • Naši poslovni partneri: Mi sarađujemo sa partnerskim veb sajtovima širom sveta za distribuciju automobila na našim veb sajtovima i mobilnim aplikacijama. Kada budete rezervisali na nekom od njihovih veb sajtova, oni s nama mogu podeliti neke od vaših ličnih podataka. Na sličan način, mi možemo podeliti informacije sa njima: na primer, za marketinške namene ili na način koji će im omogućiti upravljanje vašom rezervacijom ili rešenjem bilo kojih pitanja povezanih njome. U ovom kontekstu, vašim informacijama upravljaju pravila o privatnosti tih poslovnih partnera.
 • Kompetentni organi: Vaše lične podatke možemo podeliti s vladom ili vladinim istražnim organima, ako se zahteva zakonom (ili bilo kojom regulativom koja ima zakonsku snagu). Takvi zahtevi obuhvataju sudske naloge, sudske pozive i naredbe koje proizilaze iz zakonskih procesa i krivičnih istraga. Vaše lične podatke možemo otkriti i ako je to krajnje neophodno za sprečavanje, otkrivanje ili gonjenje krivičnih dela.

Kako se Rentalcars.com koristi na mobilnim uređajima?

Mi imamo besplatne aplikacije za različite mobilne uređaje. Ove aplikacije sakupljaju i obrađuju vaše lične podatke skoro na isti način kao što to rade naši veb sajtovi – a takođe vam omogućavaju da koristite usluge za lokaciju u nalaženju lokalnih servisa za iznajmljivanje automobila.

Bezbednost

Koje bezbednosne postupke uspostavlja Rentalcars.com da bi zaštito vaše lične podatke?

U skladu sa zakonima za zaštitu podataka Ujedinjenog Kraljevstva i Evrope, pratimo razumne postupke za sprečavanje neovlašćenog pristupa do ličnih podataka, kao i njihove zloupotrebe.

Koristimo odgovarajuće poslovne sisteme i postupke da bismo zaštitili vaše lične podatke. Takođe koristimo i bezbednosne postupke, kao i tehničke i fizičke restrikcije u pristupu i korišćenju ličnih podataka na našim serverima. Samo ovlašćeni personal ima dozvolu za pristup ličnim podacima u toku svog rada.

Marketinške e-poruke

Kako možete kontrolisati marketinške e-poruke?

Kada budete rezervisali automobil ili zatražili ponudu, mi ćemo vam objasniti kako da odbijete saglasnost za marketinške i prodajne e-poruke. Takođe, u svako vreme možete otkazati svoju saglasnost klikanjem na „otkaži pretplatu“ u bilo kojem od ovih e-mailova.

Kontakt

Kako možete kontrolisati lične podatke koje ste dali Rentalcars.com-u?

Možete zatražiti kopiju informacija koje imamo i vama slanjem e-maila na dataprotectionofficer@rentalcars.com (navodeći „Data Query“ u liniji za temu) ili dopisom na adresu Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom. Za očuvanje bezbednosti vaših podataka, možemo vam zatražiti dopunske informacije za potvrdu vašeg identiteta. Ako primetite greške u vašim informacijama, molimo vas da nas obavestite (pošaljite nam e-mail ili pišite na iste adrese) tako što ćemo moći da ih ispravimo.