Privacybeleid

Uw privacy is voor ons van groot belang. Wij zijn volledig toegewijd aan het beschermen van de persoonlijke gegevens die u met ons deelt. Dit document, dat wij van tijd tot tijd bijwerken, is bedoeld om u inzicht te geven in wat wij met uw persoonlijke gegevens doen. Het vertelt u ook hoe u contact met ons op kunt nemen indien u hier nog vragen over heeft.

Bij Rentalcars.com bieden wij online autoverhuur en bijbehorende producten via onze eigen websites, mobiele apps en via andere online “platformen” zoals websites van partners. Dit beleid is van toepassing op al deze platformen.

Privacy

Welke persoonlijke gegevens gebruikt Rentalcars.com?

Wanneer u een auto boekt of een offerte aanvraagt, vragen wij u naar de informatie die we nodig hebben om te kunnen leveren waar u naar vraagt. Dit kan zijn: de naam van de hoofdbestuurder, leeftijd, contactgegevens (e-mail, adres en telefoonnummer), geboorteplaats en -datum, paspoortinformatie, rijbewijsinformatie en betalingsgegevens.

Om het gemakkelijker te maken, kunt u een gebruikersaccount aanmaken. Hier kunt u uw persoonlijke instellingen opslaan, uw boekingsoverzicht bekijken en uw boekingen beheren.

Wanneer u onze websites bezoekt, kunnen wij bepaalde gegevens verzamelen, zelfs als u geen auto boekt. Dit kan uw IP-adres zijn, de browser die u gebruikt, evenals informatie over het besturingssysteem van uw computer, de applicatieversie, taalinstellingen en welke pagina's er bezocht zijn. Indien u een mobiel apparaat gebruikt, verzamelen we mogelijk ook apparaatspecifieke gegevens, specifieke instellingen, eigenschappen en GPS–informatie. We kunnen ook de applicatie-gegevens berekenen en verwerken die op uw mobiele apparaat zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld naam, beschrijving en categorie) Geen van deze gegevens kan ervoor zorgen dat u uw anonimiteit verliest, maar wordt tegelijkertijd wel beschouwd als ‘persoonlijke’ informatie.

We kunnen mogelijk ook gegevens over u ontvangen wanneer u gebruikt maakt van bepaalde social media.

Waarom verzamelt, gebruikt en deelt Rentalcars.com uw persoonlijke gegevens?

 • Boekingen: Allereerst gebruiken we uw persoonlijke gegevens om uw boeking te beheren en te voltooien, en delen we de nodige gegevens met de autoleverancier. Tevens kunnen we dit gebruiken om de bijbehorende producten (zoals verzekering), te beheren en te voltooien, en de nodige gegevens te delen met de relevante autoleverancier.
 • Klantenservice: Wij bieden 24 uur per dag internationale klantenservice, in meer dan 40 talen. Door uw gegevens te delen met onze klantenservice medewerkers kunnen wij u helpen wanneer dit nodig is: bij bijvoorbeeld, het vinden van een auto, of het beantwoorden van uw vragen.
 • Feedback: We kunnen uw contactgegevens gebruiken om u een korte vragenlijst betreffende uw huur te sturen. Dit helpt ons om zowel onze service als de service van onze partners beter te begrijpen, en te verbeteren.
 • Marketingactiviteiten: Ook gebruiken wij uw persoonlijke gegevens voor marketingdoeleinden, voor zover wettelijk toegestaan. Bijvoorbeeld:
  • We kunnen het gebruiken om u per post, telefoon, e-mail of SMS te contacteren met informatie over ons laatste nieuws, aanbiedingen en updates, inclusief informatie over onze goederen en diensten (of die van andere bedrijven binnen de Rentalcars.com–groep, of aangesloten partners), speciale aanbiedingen, kortingen of promotieacties, nieuwe producten of diensten, en aankomende evenementen of wedstrijden. U gaat hiermee akkoord wanneer u op het boekingsformulier op 'Boek nu' klikt, tenzij u anders aangeeft door middel van het relevante vakje aan te vinken (ook kunt u zich op elk gewenst moment afmelden via de link onderaan in de e-mail, of SMS STOP naar de korte code in de SMS).
  • We kunnen het gebruiken om contact met u op te nemen per telefoon, e-mail en/of SMS, met informatie over de eigen risico beschermingsproducten die u niet tijdens het boeken van de auto heeft aangeschaft. Ook hier gaat u mee akkoord wanneer u op het boekingsformulier op 'Boek nu' klikt, tenzij u anders aangeeft door middel van het relevante vakje aan te vinken.
  • Gebaseerd op de informatie die u met ons deelt, kunnen we u persoonlijke aanbiedingen tonen op onze websites, mobiele apps of op websites van derden en social media.
 • Andere communicatie: Er kunnen andere momenten zijn wanneer we contact met u opnemen per e-mail, telefoon of SMS, afhankelijk van de contactgegevens die u met ons deelt. Hier kunnen een aantal redenen voor zijn:
  • Wellicht moeten wij reageren om uw verzoeken te behandelen.
  • Indien u een online boeking niet heeft afgerond, kunnen wij u een herinnering e-mailen om dit alsnog te voltooien. Wij zien dit als een nuttige service, aangezien dit het mogelijk maakt een boeking voort te zetten zonder de auto opnieuw te moeten vinden, en zonder alle boekingsgegevens opnieuw in te moeten vullen.
  • Wanneer u van onze diensten gebruik maakt, kunnen wij u een vragenlijst sturen, of u vragen om uw ervaring met ons te beoordelen.
  • Wij kunnen u andere benodigdheden toesturen in verband met uw boeking, zoals contactinformatie van Rentalcars.com of die van uw auto leverancier indien u hulp nodig heeft - of een samenvatting van uw vorige boekingen.
 • Marktonderzoek: Van tijd tot tijd vragen wij onze klanten of ze mee willen doen aan een marktonderzoek. Eventuele aanvullende persoonlijke informatie die u met ons deelt tijdens dit marktonderzoek wordt alleen gebruikt met uw toestemming.
 • Fraudedetectie en preventie: Wij kunnen persoonlijke gegevens gebruiken voor het ontdekken en voorkomen van fraude en andere illegale of ongewenste activiteiten.
 • Het verbeteren van onze diensten: Tenslotte gebruiken wij persoonlijke gegevens voor analytische doeleinden, om onze diensten te verbeteren, om de gebruikerservaring te verbeteren, en om de functionaliteit en kwaliteit van onze online reisdiensten te verbeteren.

Hoe deelt Rentalcars.com uw gegevens met derde partijen?

In bepaalde situaties kan het zijn dat wij uw persoonlijke gegevens delen met derde partijen.

 • Bedrijven die uw auto en/of bijbehorende producten leveren: Om uw boeking te voltooien moeten wij relevante boekingsinformatie sturen naar het bedrijf (of bedrijven) die de auto en/of de bijbehorende producten leveren die u heeft geboekt. Dit kan gaan om: uw naam, leeftijd, contactinformatie (e-mailadres, adres en telefoonnummer), geboortedatum en -plaats, paspoortgegevens, rijbewijsgegevens, betalingsinformatie en eventuele voorkeuren aangegeven tijdens het boeken.
 • Andere bedrijven binnen de zakelijke familie van Rentalcars.com: Om u te ondersteunen tijdens het boekingsproces en tijdens uw huur kunnen uw gegevens gedeeld worden met ondernemingen van de zakelijke familie van Rentalcars.com (voor meer informatie zie Over Rentalcars.com). Uw informatie kan ook gedeeld worden met onze moedermaatschappij The Priceline Group, en onze zustermaatschappijen (Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK, en OpenTable), en kan worden geanalyseerd om u een gepersonaliseerde service aan te bieden, en u reisgerelateerde aanbiedingen te sturen die u wellicht interesseren.
 • Externe dienstverleners: Het kan zijn dat wij uw persoonlijke gegevens laten verwerken door externe dienstverleners voor de doeleinden hierboven beschreven. Bijvoorbeeld gebruiken we hen om contact met u op te nemen, of om uw boekingsinformatie door te sturen naar het bedrijf dat uw auto levert, of om elementen van onze website, contactcentra of marketingactiviteiten te beheren. Indien nodig voor bepaalde boekingen werken we ook samen met externe betalingsproviders om de betalingen of betalingsgaranties te faciliteren. Daarnaast werken wij met externe reclame- en marketingnetwerken om diensten te promoten op andere platformen, en betrekken wij externe dienstverleners voor analytische doeleinden. Al deze externe partijen zijn gebonden aan een geheimhoudingsovereenkomst en mogen uw persoonlijke gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan deze hierboven beschreven.
 • Onze zakenpartners: Wij werken samen met partnerwebsites over de hele wereld om de auto's beschikbaar op onze websites en mobiele apps te distribueren. Wanneer u op deze websites boekt, kunnen zij uw persoonlijke gegevens delen met ons. Eveneens kunnen wij informatie met hen delen: bijvoorbeeld zodat zij uw boeking kunnen beheren en eventuele vragen aangaande uw boeking kunnen behandelen, of voor marketingdoeleinden. In deze context zijn uw gegevens gewaarborgd via het privacybeleid van deze zakenpartners.
 • Bevoegde autoriteiten: Wij kunnen uw persoonlijke informatie delen met de overheid of autoriteiten wanneer de regelgeving dit voorschrijft of wanneer wettelijk verplicht. Dit kan gaan om een gerechtelijk bevel of dagvaarding, of een rechterlijk bevel naar aanleiding van een juridische procedure of een strafrechtelijk onderzoek. Wij kunnen ook uw persoonlijke informatie vrijgeven als het strikt noodzakelijk is voor het voorkomen, ontdekken of vervolgen van criminele zaken.

Hoe maakt Rentalcars.com gebruik van mobiele apparaten?

We bieden gratis apps voor verschillende mobiele apparaten. Deze apps verzamelen en verwerken uw persoonlijke gegevens grotendeels op dezelfde manier als dat dit gebeurd via onze websites — en geven u ook de mogelijkheid om locatieservices te gebruiken en zo lokale autoverhuurdiensten te lokaliseren.

Beveiliging

Welke beveiligingsprocedures gebruikt Rentalcars.com om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn?

In overeenstemming met zowel de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming als die van het VK, hanteren wij solide methodes om ongeautoriseerd gebruik en misbruik van persoonlijke gegevens te voorkomen.

We hebben de juiste zakelijke systemen en procedures geïmplementeerd om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Ook hanteren we beveiligingsprocedures, zowel technische als fysieke methoden om de toegang tot persoonlijke gegevens op onze servers te voorkomen. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot persoonlijke gegevens indien werkgerelateerd.

E-mailmarketing

Hoe kunt u marketing-e-mails beheren?

Wanneer u een auto boekt of een offerte aanvraagt, geven wij aan hoe u zich kunt afmelden voor marketing- en promotie-e-mails. Ook kunt u zich op elk gewenst moment uitschrijven door op de aangewezen link in elk van onze marketing-e-mails te klikken.

Contact

Hoe kunt u de persoonlijke informatie die u aan Rentalcars.com heeft verstrekt beheren?

U kunt een overzicht van uw persoonlijke gegevens aanvragen door een e-mail te sturen naar dataprotectionofficer@rentalcars.com (vermeld daarbij in de onderwerpregel: 'Data Query') of schriftelijk naar Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, Verenigd Koninkrijk. Om uw gegevens te beschermen kan het zijn dat wij u wellicht verzoeken meer informatie te verstrekken, zodat wij uw identiteit kunnen bevestigen. Indien u fouten in uw informatie ontdekt, gelieve dit aan ons te vermelden (e-mail of schrijf naar aangegeven adressen), zodat wij dit kunnen corrigeren.

Mocht u vragen, bezwaren of opmerkingen hebben over onze werkwijze of over ons Privacybeleid stuur ons dan alstublieft een e-mail naar dataprotectionofficer@rentalcars.com met in de onderwerpregel 'Privacy'. Rentalcars.com heeft zijn kantoor in Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, Verenigd Koninkrijk.