Polisi Privasi

Privasi anda penting kepada kami. Dan kami komited untuk melindungi apa-apa maklumat peribadi yang anda berikan kepada kami. Dokumen ini, yang kami kemas kini dari semasa ke semasa, menggambarkan apa yang kami lakukan dengan maklumat peribadi anda. Ia juga memberitahu anda bagaimana untuk menghubungi kami jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenainya.

Pada Rentalcars.com, kami menawarkan sewa kereta dalam talian dan produk sampingan melalui laman web kami sendiri dan aplikasi mudah alih dan melalui lain "platform" dalam talian seperti laman web rakan kongsi. Polisi ini boleh digunakan untuk semua platform.

Privasi

Apakah jenis maklumat peribadi yang Rentalcars.com gunakan?

Apabila anda menempah kereta atau meminta sebut harga, kami meminta daripada anda maklumat yang kami perlu untuk memberi apa yang anda inginkan. Ini mungkin termasuk nama pemandu utama, umur, nombor telefon (e-mel, alamat dan nombor telefon), tarikh dan tempat lahir, maklumat pasport, maklumat lesen memandu dan maklumat pembayaran.

Untuk membuat perkara yang lebih mudah, anda boleh membuka akaun pengguna. Ini membolehkan anda menyimpan tetapan peribadi anda, dan menyemak dan mengurus tempahan anda.

Apabila anda melawat laman web kami, kami mungkin mengumpul maklumat tertentu, walaupun anda tidak menempah kereta. Ini mungkin termasuk alamat IP dan mana pelayar yang anda gunakan, serta maklumat tentang sistem pengendalian komputer anda, versi aplikasi, tetapan bahasa dan halaman yang dilawati. Jika anda menggunakan peranti mudah alih, kami juga mungkin mengumpul data yang mengenal pasti peranti anda, tetapan peranti tertentu dan ciri-ciri, dan latitud/longitud. Kami juga mungkin mengira dan memproses data yang berkaitan dengan aplikasi yang dipasang pada peranti mudah alih anda (cth. nama, keterangan dan kategori). Tiada maklumat ini dengan sendirinya akan dapat memberitahu kami siapa anda, tetapi ia masih boleh dipertimbangkan 'peribadi' maklumat.

Kami juga boleh menerima maklumat tentang anda apabila anda menggunakan perkhidmatan media sosial tertentu.

Mengapa Rentalcars.com mengumpul, menggunakan dan berkongsi maklumat peribadi anda?

 • Tempahan: Pertama sekali, kami menggunakan maklumat peribadi anda untuk melengkapkan dan mentadbir tempahan kereta anda, dan untuk mengemukakan maklumat yang diperlukan kepada pembekal kereta. Kami juga mungkin menggunakan ia untuk selesaikan dan mentadbir tempahan mana-mana produk sampingan (seperti insurans), dan untuk mengemukakan maklumat yang diperlukan kepada pembekal yang berkaitan.
 • Khidmat pelanggan: Kami menyediakan perkhidmatan pelanggan antarabangsa 24/7 lebih 40 bahasa. Berkongsi maklumat anda dengan kakitangan perkhidmatan pelanggan kami membolehkan kami untuk membantu anda apabila anda memerlukannya: sebagai contoh, membantu anda mencari sebuah kereta, atau bertindak balas kepada pertanyaan anda.
 • Maklum balas pelanggan: Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk menghantar soal selidik ringkas mengenai sewa anda. Ini membantu kami memahami dan meningkatkan perkhidmatan kami dan perkhidmatan yang rakan kongsi kami berikan.
 • Aktiviti pemasaran: Kami juga menggunakan maklumat peribadi anda untuk aktiviti pemasaran, seperti yang dibenarkan oleh undang-undang. Sebagai contoh:
  • Kami mungkin menggunakannya untuk menghubungi anda melalui pos, telefon, e-mel atau SMS dengan maklumat mengenai berita terbaru kami, tawaran dan maklumat terkini, termasuk butir-butir kami (syarikat-syarikat kumpulan kami atau akan kongsi bergabung') barangan dan perkhidmatan, tawaran istimewa, diskaun atau promosi, produk baru atau perkhidmatan, dan acara-acara akan datang atau pertandingan. Anda bersetuju dengan ini apabila anda klik "Tempah Sekarang" pada borang tempahan, melainkan jika anda memilih keluar dengan menandakan kotak yang berkaitan (anda juga boleh menarik diri pada bila-bila masa dengan mengklik "unsubscribe" dalam e-mel atau menghantar teks STOP kepada kod pendek SMS).
  • Kita mungkin menggunakannya untuk menghubungi anda melalui telefon, e-mel dan/atau SMS, dengan maklumat tentang produk perlindungan yang berlebihan yang tidak termasuk dalam tempahan kereta anda. Sekali lagi, anda bersetuju dengan ini apabila anda klik "Tempah Sekarang" pada borang tempahan, melainkan jika anda memilih keluar dengan menandakan kotak yang berkaitan.
  • Berdasarkan maklumat yang anda kongsi dengan kami, anda boleh melihat tawaran individu di laman web kami, dalam aplikasi mudah alih atau di laman web pihak ketiga, termasuk laman media sosial.
 • Komunikasi lain: Mungkin ada masa yang lain apabila kami menghubungi anda melalui e-mel, telefon atau SMS, bergantung kepada maklumat kenalan yang anda berkongsi dengan kami. Mungkin ada beberapa alasan untuk ini:
  • Kami mungkin perlu untuk bertindak dan mengendalikan permintaan anda.
  • Jika anda belum memuktamadkan tempahan dalam talian, kami boleh e-mel anda peringatan untuk berbuat demikian. Kami melihat ini sebagai perkhidmatan yang berguna kerana ia membolehkan anda meneruskan tempahan tanpa perlu mencari kereta lagi atau mengisi semua butir-butir tempahan dari awal.
  • Apabila anda menggunakan perkhidmatan kami, kami boleh menghantar soal selidik atau meminta anda untuk mengkaji semula pengalaman anda dengan kami.
  • Kami mungkin menghantar bahan lain yang berkaitan dengan tempahan anda, seperti maklumat mengenai menghubungi Rentalcars.com atau pembekal kereta anda jika anda memerlukan bantuan - atau ringkasan tempahan anda yang terdahulu.
 • Penyelidikan pasaran: Kadangkala kami meminta pelanggan kami untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan pasaran. Apa-apa maklumat peribadi tambahan yang anda berikan kepada kami sebagai sebahagian daripada kajian ini akan digunakan hanya dengan kebenaran anda.
 • Pengesanan penipuan dan pencegahan: Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi untuk mengesan dan mencegah penipuan dan aktiviti haram lain atau yang tidak diingini.
 • Meningkatkan perkhidmatan kami: Akhir sekali, kami menggunakan maklumat peribadi untuk tujuan analisis, bagi meningkatkan perkhidmatan kami, untuk meningkatkan pengalaman pengguna, dan untuk meningkatkan fungsi dan kualiti perkhidmatan pelancongan dalam talian kami.

Bagaimanakah Rentalcars.com berkongsi maklumat anda dengan pihak ketiga?

Dalam keadaan tertentu, kami mungkin berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak ketiga.

 • Syarikat/syarikat pembekal kereta anda dan/atau produk sampingan: Untuk melengkapkan tempahan anda, kami perlu menghantar butir-butir tempahan yang berkaitan kepada syarikat/syarikat pembekal kereta dan/atau produk sampingan yang telah ditempah. Sebagai contoh: nama, umur, nombor telefon (e-mel, alamat dan nombor telefon), tarikh dan tempat lahir, maklumat pasport, maklumat lesen memandu, maklumat pembayaran dan apa-apa pilihan yang anda nyatakan semasa membuat tempahan.
 • Syarikat lain di dalam keluarga korporat Rentalcars.com: Untuk menyokong semasa anda membuat tempahan kereta dan seluruh sewaan anda, kami akan berkongsi maklumat anda dengan ahli-ahli keluarga korporat Rentalcars.com (sila lihat Tentang Rentalcars.com). Maklumat anda juga akan dikongsi dengan syarikat induk kami The Priceline Group, dan anak syarikat kami (contohnya Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK, dan OpenTable) dan dianalisis untuk menawarkan perkhidmatan yang ditempah, dan untuk menghantar tawaran anda melakukan perjalanan yang berkaitan yang mungkin menarik minat anda.
 • Pembekal perkhidmatan pihak ketiga: Kami mungkin menggunakan pembekal perkhidmatan pihak ketiga untuk memproses maklumat peribadi anda bagi pihak kami untuk tujuan yang dinyatakan di atas. Sebagai contoh, kami menggunakan mereka untuk menghubungi anda, atau untuk menghantar maklumat tempahan bagi pihak kami kepada syarikat yang membekalkan kereta anda, atau untuk menguruskan aspek laman web kami, pusat panggilan atau activities.e pemasaran. Apabila tempahan memerlukannya, kami juga boleh bekerja dengan pembekal perkhidmatan pembayaran pihak ketiga untuk memudahkan pembayaran atau pembayaran jaminan. Kami juga bekerjasama dengan rangkaian iklan pihak ketiga untuk perkhidmatan pasaran pada platform lain, dan melibatkan pembekal pihak ketiga untuk tujuan analisis. Semua pihak ketiga ini akan terikat dengan rahsia perjanjian dan tidak dibenarkan untuk menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa-apa tujuan selain daripada yang dinyatakan di atas.
 • Rakan kongsi perniagaan kami: Kami bekerjasama dengan laman web rakan kongsi di seluruh dunia untuk mengedarkan kereta di laman web kami dan aplikasi mudah alih. Apabila anda menempah pada salah satu daripada laman web mereka, mereka boleh berkongsi beberapa maklumat peribadi anda dengan kami. Begitu juga, kami mungkin berkongsi maklumat dengan mereka: contohnya, untuk tujuan pemasaran, atau sehingga mereka boleh mengurus tempahan anda atau menangani sebarang pertanyaan yang berkaitan dengannya. Dalam konteks ini, maklumat anda dikawal oleh dasar privasi rakan kongsi perniagaan.
 • Pihak berkuasa yang berwibawa: Kami mungkin berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak berkuasa kerajaan atau penyiasatan jika dikehendaki oleh undang-undang (atau mana-mana peraturan yang mempunyai kuasa undang-undang). Termasuk keperluan perintah mahkamah, sepina dan perintah yang timbul daripada proses undang-undang dan penyiasatan jenayah. Kami juga boleh mendedahkan data peribadi anda jika ia secara tegas perlu bagi pencegahan, pengesanan atau pendakwaan jenayah.

Bagaimanakah Rentalcars.com menggunakan peranti mudah alih?

Kami mempunyai aplikasi percuma untuk pelbagai peranti mudah alih. Aplikasi ini mengumpul dan memproses maklumat peribadi anda dalam banyak cara yang sama dengan laman web kami lakukan - dan mereka juga membenarkan anda menggunakan perkhidmatan lokasi untuk mencari perkhidmatan sewa kereta tempatan.

Keselamatan

Apa prosedur keselamatan Rentalcars.com dilaksanakan untuk melindungi maklumat peribadi anda?

Selaras dengan UK dan undang-undang perlindungan data Eropah, kami mengamalkan prosedur yang munasabah untuk mencegah akses tanpa kebenaran dan penyalahgunaan maklumat peribadi.

Kami menggunakan sistem perniagaan dan prosedur yang sesuai untuk melindungi maklumat peribadi anda. Kami juga menggunakan prosedur keselamatan dan sekatan teknikal dan fizikal bagi mengakses dan menggunakan maklumat peribadi pada pelayan kami. Hanya kakitangan yang diberi kuasa dibenarkan untuk mengakses maklumat peribadi dalam menjalankan kerja mereka.

E-mel pemasaran

Bagaimana anda boleh mengawal e-mel pemasaran?

Apabila anda menempah kereta atau meminta sebut harga, kami menerangkan bagaimana untuk memilih keluar daripada pemasaran dan e-mel jualan. Anda juga boleh menarik diri pada bila-bila masa dengan mengklik "unsubscribe" dalam mana-mana e-mel ini.

Hubungi

Bagaimana anda boleh mengawal maklumat peribadi yang anda telah berikan kepada Rentalcars.com?

Anda boleh meminta salinan maklumat yang kami ada mengenai anda melalui e-mel dataprotectionofficer@rentalcars.com (menyatakan 'Data Query' dalam baris subjek) atau menulis kepada House Sunlight, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom. Untuk memastikan maklumat anda selamat, kami mungkin meminta maklumat lanjut untuk mengesahkan identiti anda. Jika anda mengesan apa-apa kesilapan dalam maklumat anda, sila beritahu kami (e-mel atau menulis ke alamat yang sama) supaya kami boleh membetulkannya.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, masalah atau komen mengenai amalan kami atau Dasar Privasi ini, sila e-mel kami di dataprotectionofficer@rentalcars.com, menyatakan 'Privacy' dalam baris subjek. Rentalcars.com mempunyai pejabat di House Sunlight, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom.