Adatvédelmi politika

Az Ön adatainak a védelme fontos nekünk. Elköteleztük magunkat az Ön által megadott személyes adatainak a védelmére. A jelen dokumentum, amelyet időről időre frissítünk, leírja, hogy mit teszünk az Ön által megadott személyes adatokkal. Ebből azt is megtudhatja, hogy miként veheti fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen kérdése merülne fel.

A Rentalcars.com gépjármű-kölcsönzési és kiegészítő termékeket kínálunk a saját weboldalunkon, mobil alkalmazásainkon és egyéb internetes platformokon, például partnereink weboldalain keresztül. A jelen politika az összes ilyen platformra vonatkozik.

Adatvédelem

Milyen személyes információkat használ a Rentalcars.com?

Amikor autót foglal kölcsönzésre vagy árajánlatot kér, azokat az információkat kérjük Öntől, amelyekre szükségünk van rendeléséhez. Ez magában foglalhatja a fő vezető nevét, életkorát és elérhetőségeit (e-mail, lakcím és telefonszám), születési helyét és dátumát, útlevél adatait, jogosítvány adatait és fizetési információit.

Hogy könnyebben intézhesse a foglalását, felhasználói fiókot nyithat. Ezzel elmentheti személyes beállításait, valamint áttekintheti és kezelheti a foglalásait.

Amikor felkeresi a weboldalainkat, bizonyos információkat gyűjtünk, akkor is, ha nem foglal járművet. Ez magában foglalhatja az IP címét, a használt böngészőt, valamint információkat számítógépe operációs rendszeréről, az alkalmazás verziójáról, a nyelv beállításokról és a felkeresett oldalakról. Ha mobil alkalmazást használ, olyan adatokat is gyűjthetünk, amelyek segítségével azonosítható a készüléke, készülék-specifikus beállításokat és jellemzőket, valamint a földrajzi szélességre és hosszúságra vonatkozó adatokat. Továbbá a mobil készülékén található alkalmazásokhoz kapcsolódó adatokat is kiszámíthatunk és feldolgozhatunk (pl. név, leírás és kategória). Ezek az információk önmagukban nem fedik fel számunkra, hogy Ön hol tartózkodik, de ez is "személyes” információnak számít.

Akkor is kaphatunk Önről információt, amikor bizonyos közösségi oldalakat használ.

A Rentalcars.com miért gyűjti, használja fel és osztja meg az Ön személyes adatait?

 • Foglalások: Személyes információit elsősorban arra használjuk, hogy teljesítsük és kezeljük a személygépjármű foglalását és továbbítsuk az adatait a gépjármű beszállítónak. Arra is felhasználhatjuk az információit, hogy teljesítsük és feldolgozzuk a kiegészítő termék (pl. biztosítás) foglalását, és hogy továbbítsuk a szükséges adatokat a releváns beszállítónak.
 • Ügyfélszolgálat: Nemzetközi ügyfélszolgálatunk napi 24 órában a hét minden napján 40 nyelven elérhető. Azáltal, hogy megosztjuk az adatait az ügyfélszolgálati kollégáinkkal, akkor tudunk segíteni, amikor arra szüksége van: például segítünk autót találni vagy válaszolunk kérdéseire.
 • Ügyfél vélemények: Az elérhetőségét felhasználhatjuk arra, hogy rövid kérdőívet küldjünk Önnek a foglalási élményéről. Ezáltal jobban megismerjük és javíthatjuk a szolgáltatásainkat és a partnereink által biztosított szolgáltatásokat.
 • Marketing tevékenység: Személyes adatait marketing tevékenységre is felhasználhatjuk a törvények által megengedett módon. Például:
  • Felvehetjük Önnel a kapcsolatot postán, telefonon, e-mailen vagy SMS-en keresztül legújabb híreinkkel, ajánlatokkal és frissítésekkel, többek között a saját, továbbá cégcsoportunk vagy partnereink termékeiről és szolgáltatásairól, kedvezményeiről vagy promócióiról, új termékeiről vagy szolgáltatásairól, valamint jövőbeni eseményekről és nyereményjátékokról. Ehhez a „Foglalás most” gombra kattintva járul hozzá a foglalási űrlapon, hacsak nem áll el tőle a megfelelő mező kipipálásával (erről bármikor leiratkozhat a „leiratkozás” gombra kattintva az e-mailben, vagy ha az SMS-ben található rövid kódra elküldi a STP szót).
  • Felhasználhatjuk arra, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot telefonon, e-mailben, és /vagy SMS-ben információkkal olyan további termékekről, amelyek nem képezték foglalása részét. Ehhez is a „Foglalás most” gombra kattintva járul hozzá a foglalási űrlapon, hacsak nem áll el tőle a megfelelő mező kipipálásával.
  • Az Ön által megadott információk alapján személyre szabott ajánlatokat láthat a weboldalainkon, mobil alkalmazásainkon vagy harmadik felek weboldalain, például közösségi oldalakon.
 • Egyéb kommunikáció: Más alkalmakkor is felvehetjük Önnel a kapcsolatot e-mailben, telefonon vagy SMS-ben, az Ön által megadott elérhetőségi információktól függően. Ennek számos oka lehet:
  • Lehet, hogy válaszolnunk kell az Ön kérésére vagy az annak intézése során felmerült kérdésekre.
  • Ha nem fejezte be a foglalását az interneten, emlékeztetőt küldhetünk Önnek erről. Ezt hasznos szolgáltatásnak tekintjük, mivel folytathatja a foglalását anélkül, hogy ismét meg kellene keresnie a gépkocsit és újra meg kellene adnia a foglalásaihoz kapcsolódó adatokat.
  • Amikor a szolgáltatásainkat használja, kérdőívet küldhetünk, vagy megkérhetjük, hogy írjon véleményt a szolgáltatásunkhoz fűződő tapasztalatáról.
  • Egyéb anyagokat is küldhetünk Önnek a foglalásához kapcsolódóan, például információt arról, hogy miként veheti fel a kapcsolatot a Rentalcars.com-mal vagy az autó szolgáltatóval, ha segítségre van szüksége, illetve korábbi foglalásai összefoglalójáról.
 • Piackutatás: Néha megkérjük az ügyfeleinket, hogy vegyenek részt piackutatásban. A kutatás részeként megadott további személyes adatokat kizárólag az Ön hozzájárulásával használják fel.
 • Csalás feltárása és megelőzése: Személyes adatait család vagy egyéb illegális vagy nem kívánatos cselekmények feltárására és megelőzésére is felhasználhatjuk.
 • Szolgáltatásaink javítása: Utoljára pedig, a személyes adatokat elemzési célokra is használjuk, hogy javítsuk szolgáltatásainkat, a felhasználói élményt, illetve hogy fejlesszük az internetes utazási szolgáltatásaink funkcióját és minőségét.

A Rentalcars.com hogyan osztja meg az adatait harmadik felekkel?

Bizonyos helyzetekben harmadik felekkel is megoszthatjuk az adatait.

 • Az autót és/vagy a kiegészítő termékeket szolgáltató cég/cégek: A foglalás teljesítéséhez a szükséges foglalási adatokat meg kell adnunk a cégnek/cégeknek, amelyek az Ön által lefoglalt járművet/ kiegészítő termékeket biztosítják. Például: az Ön neve, életkora, elérhetőségei (e-mail, lakcím és telefonszám), születési helye és dátuma, útlevél információk, jogosítvány információk, fizetési információk és a foglaláskor megadott előnyben részesített beállításokat.
 • A Rentalcars.com cégcsalád cégei: A gépjármű foglalásakor és a foglalás során megoszthatjuk az adatait a Rentalcars.com cégcsalád egyéb tagjaival (kérjük, tekintse meg a Rentalcars.com-ról c. részt). Az adatait megoszthatjuk anyacégünkkel, a The Priceline Group-pal, illetve testvércégeinkkel is (pl. Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK, és OpenTable), valamint elemezhetjük, hogy személyre szabott szolgáltatást ajánlhassunk Önnek, illetve az Ön számára érdekes utazási információkat küldhessünk Önnek.
 • Harmadik fél szolgáltatók: Harmadik fél szolgáltatókat használhatunk a személyes adatai feldolgozására a nevünkben a fent megnevezett célokra. Például felvehetik Önnel a kapcsolatot vagy foglalási információkat küldhetnek a nevünkben az autót biztosító cég számára vagy a weboldalunk, telefonközpontjaink vagy piackutatási tevékenységeink bizonyos aspektusainak a kezelésére. Amikor a foglalás céljából szükséges, harmadik fél fizetési szolgáltatókkal is együttműködhetünk, hogy fizetést vagy fizetési garanciákat eszközölhessünk. Harmadik fél reklámozó hálózatokkal is együttműködünk, hogy egyéb fórumokon is hirdessük szolgáltatásainkat, illetve harmadik fél szolgáltatókat is bevonunk elemzés céljából. Az ilyen harmadik feleknek titoktartási kötelezettségük van és nem használhatják fel az Ön személyes adatait a fentiektől eltérő célokra.
 • Üzleti partnereink: Világszerte partner weboldalakkal működünk közre, hogy a weboldalainkon és mobil alkalmazásainkon elérhető járműveket terjesszük. Amikor partnereink weboldalán foglal, megoszthatják velünk egyes személyes adatait. Mi is ugyanígy megoszthatjuk velük az adatait: például marketing célokból, vagy hogy feldolgozhassák a foglalását vagy az azzal kapcsolatos kérdéseket. Ebben az esetben az adatait ezeknek az üzleti partnereknek az adatvédelmi politikája védi.
 • Illetékes hatóságok: A személyes adatait a kormánnyal vagy a nyomozó hatóságokkal is megoszthatjuk, ha ezt a törvények (vagy törvényes erejű jogszabályok) megkívánják. Az ilyen követelmények lehetnek bírósági végzések, idézések és jogi eljárásokból, illetve bűnügyi nyomozásból eredő rendeletek. A személyes adatait akkor is átadhatjuk, ha ez bűncselekmények megelőzése, feltárása vagy bűnvádi eljárása miatt szükséges.

Hogyan használja a Rentalcars.com a mobil készülékeket?

Ingyenes alkalmazásaink vannak mobil készülékek széles skálájára. Ezek az alkalmazások ugyanúgy gyűjtik és dolgozzák fel az Ön személyes adatait, mint a weboldalaink, illetve a helytaláló szolgáltatásainkkal helyi autókölcsönzőket találhat.

Biztonság

Milyen biztonsági folyamatokkal védi a Rentalcars.com az Ön személyes adatait?

Az egyesült királyságbeli és az európai uniós adatvédelmi törvények értelmében követjük az ésszerű eljárásokat, hogy megelőzzük a jogtalan hozzáférést és az adataival való visszaélést.

Megfelelő üzleti rendszereket és eljárásokat használunk, hogy megvédjük személyes információit. Továbbá biztonsági eljárásokkal, technikai és fizikai korlátokkal akadályozzuk meg a személyes adatokhoz való hozzáférést és az azokkal való visszaélést szervereinken. Kizárólag az arra feljogosított munkavállalók férhetnek hozzá a személyes adataihoz a munkájuk során.

Marketing e-mailek

Hogyan szabályozhatja a marketing e-maileket?

Amikor autót foglal vagy árajánlatot kér, elmagyarázzuk, hogy miként választhatja, hogy ne kapjon marketing vagy értékesítési e-maileket. Az e-mailekben a "leiratkozás” gombra kattintva is leiratkozhat a merketing e-mailekről.

Elérhetőség

Hogyan szabályozhatja a személyes adatokat, amelyeket megad a Rentalcars.com-nak?

Kérheti az Önről tárolt adatok másolatát e-mailben a dataprotectionofficer@rentalcars.com e-mail címben ( a tárgy sorba írja a következőket: 'Data Query' (alany általi adathozzáférési kérelem)) vagy írjon levelet a Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom címre. Hogy megőrizzük adatai biztonságát, további információkat kérhetünk Öntől, hogy megerősítsük személyazonosságát. Ha hibát észlel az adataiban, kérjük, ezt ossza meg velünk (e-mailben vagy levélben a fenti címen), hogy kijavíthassuk.

Ha további kérdései, aggályai vagy észrevételei vannak az Adatvédelmi Politikában feltárt gyakorlatunkkal kapcsolatban, kérjük, küldjön e-mailt a dataprotectionofficer@rentalcars.com címre és jelölje meg az ’Privacy’ szót a tárgysorban. A Rentalcars.com székhelye: Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom.