Erklæring om databeskyttelse

Det er vigtigt for os at beskytte dine data. Derfor gør vi meget ud af at beskytte de oplysninger du deler med os. I dette dokument, som vi opdaterer fra tid til anden, kan du læse hvordan vi behandler dine personlige oplysninger. Du kan også læse hvordan du kan kontakte os i tilfælde af spørgsmål.

Hos Rentalcars.com tilbyder vi leje af biler på nettet samt supplerende produkter på vores eget website og mobile apps samt andre online platforme, herunder samarbejdspartneres websites. Denne erklæring om databeskyttelse gælder for alle disse platforme.

Private oplysninger

Hvilke slags persondata indsamler Rentalcars.com?

Når du booker en bil eller anmoder om et pristilbud, beder vi dig om oplysninger så du kan få det du vil have. Det kan f.eks. være navnet på den primære fører, alder, kontaktoplysninger (e-mail, adresse og telefonnummer), fødselsdato og -sted samt oplysninger om dit pas, kørekort og betaling.

For at gøre det nemmere kan du oprette en konto. Med den kan du gemme dine personlige indstillinger samt gennemgå og administrere dine bookinger.

Når du besøger vores websites, indsamler vi evt. oplysninger selv hvis du ikke booker en bil. Dette kan være oplysninger såsom din IP-adresse, hvilken internetbrowser du bruger, din computers operativsystem, hvilken version af appen du bruger, sprogindstillinger og hvilke sider du har besøgt. Hvis du bruger en mobil enhed, indsamler vi evt. også data om dit enhed, særlige indstillinger og karakteristika samt bredde- og længdegrad. Vi beregner og behandler evt. data om apps der er installeret på din mobile enhed (f.eks. navn, beskrivelse og kategori). Ingen af disse oplysninger kan i sig selv fortælle os hvem du er, men det regnes stadig for at være personlige oplysninger.

Vi indsamler evt. også oplysninger om dig når du bruger visse tjenester på de sociale medier.

Hvorfor indsamler, bruger og deler Rentalcars.com dine personlige oplysninger?

 • Bookinger: Først og fremmest bruger vi dine personlige oplysninger til at gennemføre og administrere dine bookinger og til at videresende nødvendige oplysninger til billeverandøren. Vi bruger dem evt. også til at gennemføre og administrere booking af supplerende produkter (f.eks. forsikring) og til at videresende nødvendige oplysninger til den relevante leverandør.
 • Kundeservice Vi har døgnåben, international kundeservice på mere end 40 sprog. Ved at dele dine oplysninger med vores kundeservicepersonale kan vi hjælpe dig når du har brug for det, f.eks. hvis du skal have hjælp til at finde en bil eller mangler svar på spørgsmål.
 • Kundeanmeldelser: Vi bruger evt. dine kontaktoplysninger til at sende dig et kort spørgeskema om din billeje. Dette hjælper os med at forbedre vores egne og vores partneres tjenester.
 • Marketingaktiviteter: Vi bruger også dine personlige oplysninger til marketingaktiviteter i overensstemmelse med loven. For eksempel:
  • Til at kontakte dig via post, telefon, e-mail eller sms med oplysninger om vores nyheder, tilbud og opdateringer, herunder detaljer om vores (eller virksomheder i vores gruppes eller samarbejdspartneres) tjenester, særtilbud, rabatter eller kampagner, nye produkter eller tjenester og kommende begivenheder eller konkurrencer. Du accepterer dette når du klikker på "Book nu" når du booker medmindre du fravælger det ved at markere det relevante felt (du kan også fravælge det når som helest ved at klikke på "frameld" i e-mailen eller sende teksten "STOP" til nummeret i sms'en).
  • Vi kan bruge dine oplysninger til at kontakte dig via telefon, e-mail og/eller sms med oplysninger om ekstra produkter som du ikke tilføjede da du bookede. Du accepterer også dette når du klikker på "Book nu" når du booker medmindre du fravælger det ved at markere det relevante felt.
  • Ud fra de oplysninger du deler med os kan du få vist personligt tilpassede tilbud på vores websites, i vores apps eller på tredjepartswebsites, herunder sociale medier.
 • Anden kommunikation: Der kan være andre tidspunkter hvor vi kontakter dig via e-mail, telefon eller sms afhængigt af hvilke oplysninger du har delt med os. Der er flere grunde til dette:
  • Det kan være at vi er nødt til at besvare og håndtere forespørgsler fra dig.
  • Hvis du ikke har gennemført en booking online, kan vi sende dig en påmindelse om at gøre det via e-mail. Dette anser vi for at være en nyttig tjeneste fordi du kan fortsætte din booking uden at skulle lede efter bilen eller udfylde dine oplysninger igen.
  • Når du anvender vores tjenester, sender vi dig eventuelt et spørgeskema eller en invitation til at anmelde din oplevelse.
  • Vi sender dig evt. andet materiale relateret til din booking, herunder oplysninger om hvordan du kontakter Rentalcars.com eller billeverandøren hvis du har brug for hjælp. Det kan også være en oversigt med dine tidligere bookinger.
 • Markedsundersøgelser: Til tider beder vi vores kunder om at deltage i markedsundersøgelser. Eventuelle yderligere oplysninger du deler med os i forbindelse med dette vil kun blive brugt med dit samtykke.
 • Opdagelse og forebyggelse af bedrageri: Vi bruger evt. dine personlige oplysninger til at undersøge og forebygge bedrageri og andre ulovlige eller uønskede aktiviteter.
 • Forbedring af vores tjenester: Endelig bruger vi dine personlige oplysninger til analytiske formål for at forbedre vores tjenester, brugeroplevelsen samt funktionaliteten og kvaliteten af vores online rejsetjenester.

Hvordan deler Rentalcars.com dine oplysninger med tredjeparter?

Under visse omstændigheder deler vi dine personlige oplysninger med tredjeparter.

 • Den eller de firmaer der udbyder bilen og/eller supplerende produkter: For at gennemføre din booking skal vi sende de relevante bookingoplysninger til den eller de firmaer der udbyder bilen og/eller eventuelle supplerende produkter du måtte have booket. For eksempel: dit navn, alder, kontaktoplysninger (e-mail, adresse og telefonnummer), fødselsdato- og sted, oplysninger om pas, kørekort og betaling samt eventuelle præferencer du måtte have angivet da du bookede.
 • Andre firmaer som er en del af Rentalcars.com-familien: For at hjælpe dig bedst muligt gennem din booking og billeje deler vi evt. dine oplysninger med andre firmaer i Rentalcars.com-familien (læs mere under Om Rentalcars.com). Dine oplysninger bliver evt. også delt med vores moderselskab, Priceline Group, og vores søsterselskaber (f.eks. Agoda.com Booking.com, priceline.com, KAYAK og OpenTable) og analyseret for at tilbyde dig en tilpasset tjeneste og sende dig rejserelaterede tilbud der kan have din interesse.
 • Tredjepartstjenesteudbydere: Vi bruger evt. tredjepartstjenesteudbydere til at behandle dine personlige oplysninger på vores vegne til formålene beskrevet ovenfor. Vi kan f.eks. bruge dem til at kontakte dig eller sende dig bookingoplysninger på vores vegne til det firma der udbyder bilen eller til at håndtere dele af vores website, callcentre eller marketingaktiviteter. Når det er nødvendigt i en booking arbejde vi også sammen med tredjepartsbetalingsudbydere for at facilitere betaling eller betalingsgarantier. Vi samarbejder også med tredjepartsreklamebureauer for at markedsføre vores tjenester på andre platforme og involverer tredjepartsudbydere til analytiske formål. Alle disse tredjeparter er bundet af fortrolighedsaftaler, og det er ikke tilladt for dem at bruge dine personlige oplysninger til andre formål end dem der er nævnt ovenfor.
 • Vores forretningspartnere: Vi samarbejder med websites i hele verden for at fordele bilerne på vores websites og apps. Når du booker på et af disse websites, deler de evt. nogle af dine personlige oplysninger med os. Ligeledes deler vi evt. oplysninger med dem – f.eks. til markedsføringsformål eller så de kan administrere din booking eller svare på spørgsmål angående en booking. I denne sammenhæng er dine personlige oplysninger underlagt erklæringen for databeskyttelse for disse forretningspartnere.
 • Relevante myndigheder: Vi deler evt. dine personlige oplysninger med regeringen eller efterforskningsmyndigheder hvis det er lovmæssigt påkrævet (eller en retskraftig bestemmelse). Dette kan være retskendelser, indstævninger og afgørelser som følge af retssager og politimæssige efterforskninger. Vi deler evt. også dine personlige oplysninger hvis det er strengt nødvendigt for at forebygge, undersøge eller retsforfølge kriminalitet.

Hvordan gør Rentalcars.com brug af mobile enheder?

Vi har gratis apps til en række forskellige mobile enheder. Disse apps indsamler og behandler dine personlige oplysninger på samme måde som vores website – derudover bruger de også lokalitetstjenester til at finde lokale biludlejningstjenester.

Sikkerhed

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger anvender Rentalcars.com for at beskytte dine personlige oplysninger?

I overensstemmelse med engelsk og europæisk lovgivning om databeskyttelse følger vi rimelige procedurer for at forebygge uautoriseret adgang til og misbrug af personlige oplysninger.

Vi bruger passende systemer og procedurer til at beskytte dine personlige oplysninger. Vi anvender også sikkerhedsprocedurer samt tekniske og fysiske restriktioner når det gælder adgang til og brug af personlige oplysninger på vores servere. Det er kun autoriseret personale der har adgang til personlige oplysninger i forbindelse med deres arbejde.

E-mailmarketing

Hvordan administrerer du e-mailmarketing fra os?

Når du booker en bil eller anmoder om et pristilbud, forklarer vi hvordan du framelder dig e-mailmarketing og reklamer. Du kan også framelde dig når som helst ved at klikke på linket i enhver af disse e-mails.

Kontakt

Hvordan administrerer du personlige oplysninger du har delt med Rentalcars.com?

Du kan bede om en kopi af de oplysninger vi har om dig ved at sende en e-mail til dataprotectionofficer@rentalcars.com (og skrive "Subject Access Request" i emnefeltet) eller ved at skrive til Sunlight House, Quay St, Manchester M3, Storbritannien. For at beskytte dine oplysninger beder vi evt. om yderligere information der kan bekræfte din identitet. Hvis du ser en fejl i dine personlige oplysninger, bedes du give os besked om dette (via e-mail eller adressen ovenfor) så vi kan rette det.

Har du spørgsmål, bekymringer eller kommentarer vedrørende vores procedurer eller denne erklæring om databeskyttelse, bedes du sende os en e-mail til dataprotectionofficer@rentalcars.com og skrive "Privacy" i emnefeltet. Rentalcars.com har kontor i Sunlight House, Quay St, Manchester M3, Storbritannien.