Πολιτική Απορρήτου

Το ιδιωτικό σας απόρρητο μας ενδιαφέρει. Δεσμευόμαστε για την προστασία κάθε προσωπικής πληροφορίας που μας δίνετε. Το παρόν έγγραφο, το οποίο ενημερώνουμε σποραδικά, περιγράφει τι κάνουμε με τις προσωπικές σας πληροφορίες. Σας ενημερώνει επίσης για το πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν έχετε ερωτήσεις.

Στη Rentalcars.com, προσφέρουμε διαδικτυακή ενοικίαση αυτοκινήτων και άλλα βοηθητικά προϊόντα μέσω των ιστότοπων μας και των εφαρμογών μας για κινητά, καθώς και μέσα από άλλες διαδικτυακές «πλατφόρμες» όπως οι ιστότοποι των συνεργατών μας. Η πολιτική αυτή ισχύει για όλες αυτές τις πλατφόρμες.

Απόρρητο

Τι είδους προσωπικές πληροφορίες χρησιμοποιεί η Rentalcars.com;

Όταν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου ή ζητάτε μια προσφορά τιμής, ζητάμε από εσάς πληροφορίες τις οποίες χρειαζόμαστε για να σας εξυπηρετήσουμε κατάλληλα. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν το όνομα του κύριου οδηγού, την ηλικία, τα στοιχεία επικοινωνίας (email, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου), την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης, πληροφορίες διαβατηρίου, πληροφορίες άδειας οδήγησης και πληροφορίες πληρωμής.

Για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη. Έτσι θα μπορείτε να αποθηκεύετε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις και να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε τις κρατήσεις σας.

Κατά την επίσκεψή σας στους ιστότοπούς μας, μπορεί να συλλέξουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, ακόμα και αν δεν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν τη διεύθυνση IP σας, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας, την έκδοση της εφαρμογής, τις ρυθμίσεις γλώσσας και τις επισκεπτόμενες σελίδες. Εάν χρησιμοποιείτε κινητή συσκευή, μπορεί επίσης να συλλέξουμε δεδομένα αναγνώρισης της συσκευής σας, όπως ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά της συσκευής, καθώς και το γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Μπορεί επίσης να κάνουμε υπολογισμούς και επεξεργασία δεδομένων που σχετίζονται με τις εγκατεστημένες εφαρμογές στην κινητή συσκευή σας (π.χ. όνομα, περιγραφή και κατηγορία). Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να μας αποκαλύψουν την ταυτότητά σας, αλλά μπορούν να θεωρηθούν «προσωπικές πληροφορίες».

Μπορεί επίσης να λαμβάνουμε πληροφορίες για εσάς, όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες κοινωνικών μέσων.

Γιατί η Rentalcars.com συλλέγει, χρησιμοποιεί και κοινοποιεί τις προσωπικές σας πληροφορίες;

 • Κρατήσεις: Κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για την ολοκλήρωση και διαχείριση της ενοικίασης του αυτοκινήτου σας, καθώς και για τη διαβίβαση των απαραίτητων στοιχείων στον προμηθευτή αυτοκινήτων. Μπορεί επίσης να τις χρησιμοποιήσουμε για την ολοκλήρωση και διαχείριση κρατήσεων άλλων βοηθητικών προϊόντων (π.χ. ασφάλεια), καθώς και για τη διαβίβαση των απαραίτητων στοιχείων στον σχετικό προμηθευτή.
 • Εξυπηρέτηση πελατών: Παρέχουμε διεθνή εξυπηρέτηση πελατών 24/7 σε πάνω από 40 γλώσσες. Η κοινοποίηση των στοιχείων σας στο προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών μάς επιτρέπει να σας βοηθήσουμε όταν μας χρειάζεστε: για παράδειγμα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτοκίνητο ή να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.
 • Αξιολογήσεις πελατών: Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για να σας στείλουμε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με την ενοικίασή σας. Οι απαντήσεις σας μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε την παροχή της υπηρεσίας μας και της υπηρεσίας των συνεργατών μας.
 • Δραστηριότητες μάρκετινγκ: Χρησιμοποιούμε επίσης τις προσωπικές σας πληροφορίες για δραστηριότητες μάρκετινγκ, σε συμφωνία με τους σχετικούς νόμους. Για παράδειγμα:
  • Μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου, email ή SMS για να σας στείλουμε πληροφορίες για τα τελευταία μας νέα, προσφορές και ενημερώσεις, λεπτομέρειες για τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας (ή άλλων εταιρειών του ομίλου μας ή συνεργαζόμενων εταίρων), ειδικές προσφορές, εκπτώσεις και διαφημίσεις, νέα προϊόντα ή νέες υπηρεσίες και προσεχή γεγονότα ή διαγωνισμούς. Η συναίνεσή σας δίνεται όταν κάνετε κλικ στο «Κράτηση τώρα» στη φόρμα κράτησης, εκτός κι αν επιλέξετε το σχετικό πλαίσιο επιλογής (μπορείτε επίσης να καταργήσετε τη συνδρομή σας οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στην «κατάργηση συνδρομής» στο email ή στέλνοντας STOP στον σύντομο κωδικό με SMS).
  • Μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω τηλεφώνου, email ή/και SMS, για να σας στείλουμε πληροφορίες σχετικά με προϊόντα κάλυψης ποσού ευθύνης τα οποία δεν έχετε συμπεριλάβει στην κράτησή σας. Η συναίνεση σας δίνεται όταν κάνετε κλικ στο κουμπί «Κράτηση τώρα» στη φόρμα κράτησης, εκτός και αν επιλέξετε το σχετικό πλαίσιο επιλογής.
  • Ανάλογα με τις πληροφορίες που κοινοποιείτε σε μας, μπορεί να δείτε εξατομικευμένες προσφορές στους ιστότοπους μας, στις εφαρμογές μας για κινητές συσκευές ή σε ιστότοπους τρίτων , συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων.
 • Άλλοι λόγοι επικοινωνίας: Μπορεί να υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω email, τηλεφώνου ή SMS, ανάλογα με τα στοιχεία επικοινωνίας που μας έχετε δώσει. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:
  • Μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουμε ή να διαχειριστούμε τα αιτήματά σας.
  • Αν δεν έχετε ολοκληρώσει την κράτηση σας, μπορεί να σας στείλουμε email υπενθύμισης. Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί μια χρήσιμη υπηρεσία, διότι σας επιτρέπει να συνεχίσετε με την κράτησή σας χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε ξανά το αυτοκίνητο που θέλετε ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία κράτησης από την αρχή.
  • Όταν κάνετε χρήση των υπηρεσιών μας, μπορεί να σας στείλουμε ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της εμπειρίας σας μαζί μας.
  • Μπορεί να σας στείλουμε άλλο υλικό σχετικό με την κράτησή σας, όπως πληροφορίες επικοινωνίας με την Rentalcars.com ή τον προμηθευτή αυτοκινήτων, σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια – ή μία σύνοψη των προηγούμενων κρατήσεων σας.
 • Έρευνα αγοράς: Μερικές φορές ζητάμε από τους πελάτες μας να συμμετέχουν σε έρευνες αγοράς. Οποιεσδήποτε άλλες προσωπικές πληροφορίες μπορεί να μας δώσετε ως μέρος αυτής της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν μόνο με τη συγκατάθεσή σας.
 • Εντοπισμός απάτης και πρόληψη: Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για τον εντοπισμό και την πρόληψη απάτης, καθώς και άλλων παράνομων ή ανεπιθύμητων ενεργειών.
 • Βελτίωση των υπηρεσιών μας: Τέλος, χρησιμοποιούμε προσωπικές πληροφορίες για σκοπούς ανάλυσης, για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας, τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και ποιότητας των υπηρεσιών μας διαδικτυακής διαχείρισης ταξιδιών.

Με ποιους τρόπους κοινοποιεί η Rentalcars.com τις πληροφορίες σας σε τρίτους;

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί να κοινοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες σε τρίτους.

 • Στην εταιρεία/εταιρείες που παρέχουν το αυτοκίνητό σας και/ή άλλα βοηθητικά προϊόντα: Για την ολοκλήρωση της κράτησης σας, χρειάζεται να στείλουμε τα σχετικά στοιχεία κράτησης στις εταιρείες που παρέχουν το αυτοκίνητό σας και/ή τα βοηθητικά προϊόντα για τα οποία έχετε κάνει κράτηση. Για παράδειγμα: όνομα, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας (email, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου), ημερομηνία και τόπος γέννησης, πληροφορίες διαβατηρίου, πληροφορίες άδειας οδήγησης, πληροφορίες πληρωμής και άλλες προτιμήσεις που καθορίσατε κατά την κράτηση.
 • Άλλες εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο της Rentalcars.com: Για την υποστήριξη σας κατά την κράτηση του αυτοκινήτου σας και κατά τη διάρκεια της ενοικίασής σας, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε στοιχεί σας με άλλα μέλη του ομίλου μας (δείτε Σχετικά με τη Rentalcars.com).Οι πληροφορίες σας μπορεί επίσης να κοινοποιηθούν με τη μητρική μας εταιρεία The Priceline Group και τις θυγατρικές μας εταιρείες (π.χ. Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK και OpenTable) και να υποστούν ανάλυση, ώστε να λάβετε μία εξατομικευμένη υπηρεσία καθώς και ταξιδιωτικές προσφορές σύμφωνες με τα ενδιαφέροντά σας.
 • Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών: Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τρίτους παρόχους υπηρεσιών για την επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχειών εκ μέρους μας, για όλους τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω. Για παράδειγμα, μπορεί να τους ζητήσουμε να επικοινωνήσουν μαζί σας εκ μέρους μας ή να στείλουν πληροφορίες κράτησης στην εταιρεία που παρέχει το αυτοκίνητό σας ή να διαχειριστούν πτυχές του ιστότοπου μας, των τηλεφωνικών κέντρων ή των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ. Αν απαιτείται από την κράτηση, μπορεί επίσης να συνεργαστούμε με τρίτους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής για τη διευκόλυνση της πληρωμής ή των εγγυήσεων πληρωμών. Συνεργαζόμαστε επίσης με τρίτα διαφημιστικά δίκτυα για την προώθηση των υπηρεσιών μας σε άλλες πλατφόρμες και ζητούμε τη συμμετοχή τρίτων παρόχων για σκοπούς ανάλυσης. Όλοι αυτοί οι έμμεσα εμπλεκόμενοι συνεργάτες δεσμεύονται από συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από αυτούς που περιγράφονται παραπάνω.
 • Οι επιχειρηματικοί μας συνεργάτες: Συνεργαζόμαστε με διάφορους ιστότοπους επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, για τη διανομή των αυτοκινήτων στους ιστότοπους μας και στις εφαρμογές μας. Όταν κάνετε κράτηση σε κάποιον από αυτούς τους ιστότοπους, κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να κοινοποιηθούν και σε εμάς. Παρομοίως, μπορεί κι εμείς να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σε αυτούς: για παράδειγμα, για σκοπούς μάρκετινγκ ή για να μπορέσουν να διαχειριστούν την κράτησή σας ή για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερωτήματα προκύψουν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες σας διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου αυτών των επιχειρηματικών συνεργατών.
 • Αρμόδιες αρχές: Μπορεί να κοινοποιήσουμε προσωπικές σας πληροφορίες σε κυβερνητικές ή ερευνητικές αρχές σε περίπτωση που απαιτείται από το νόμο (ή οποιονδήποτε άλλο κανονισμό έχει την ισχύ νόμου). Οι απαιτήσεις συμπεριλαμβάνουν δικαστικές αποφάσεις, κλητεύσεις και αποφάσεις που προκύπτουν από νομικές διαδικασίες και ποινικές έρευνες. Μπορεί επίσης να αποκαλύψουμε προσωπικά σας δεδομένα, αν κριθεί αυστηρά απαραίτητο για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη δίωξη εγκληματικών ενεργειών.

Πώς χρησιμοποιεί η Rentalcars.com τις κινητές συσκευές;

Διαθέτουμε δωρεάν εφαρμογές για πολλές διαφορετικές κινητές συσκευές. Οι εφαρμογές αυτές συλλέγουν και επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα όπως και οι ιστότοποι μας – και σας επιτρέπουν επιπλέον να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες τοποθεσίας για την εύρεση τοπικών υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ασφάλεια

Ποιες διαδικασίες ασφαλείας εφαρμόζει η Rentalcars.com για να προστατεύσει τα προσωπικά σας στοιχεία;

Σε συμφωνία με το δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού δικαίου, εφαρμόζουμε λογικές διαδικασίες για την αποφυγή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε προσωπικά στοιχεία και της κατάχρησής τους.

Κάνουμε χρήση κατάλληλων επιχειρησιακών συστημάτων και διαδικασιών για την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων. Χρησιμοποιούμε επίσης διαδικασίες ασφαλείας καθώς και τεχνικούς και φυσικούς περιορισμούς γα την πρόσβαση και χρήση των προσωπικών δεδομένων στους διακομιστές μας. Μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό έχει άδεια πρόσβασης σε προσωπικές πληροφορίες εν ώρα εργασίας.

Email μάρκετινγκ

Πώς μπορείτε να σταματήσετε τα email μάρκετινγκ;

Όταν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου ή όταν ζητάτε μία προσφορά τιμής, θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να καταργήσετε τη συνδρομή σας για email μάρκετινγκ και πωλήσεων. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε τη συνδρομή σας, κάνοντας κλικ στην «κατάργηση συνδρομής» σε οποιαδήποτε από αυτά τα email.

Επικοινωνία

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τις προσωπικές σας πληροφορίες που έχετε δώσει στη Rentalcars.com;

Μπορείτε να ζητήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, στέλνοντας ένα email στο dataprotectionofficer@rentalcars.com (γράφοντας «Data Query» στη γραμμή θέματος) ή στέλνοντας γράμμα στη διεύθυνση Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, Ηνωμένο Βασίλειο. Για την ασφάλεια των δεδομένων σας, μπορεί να σας ζητήσουμε περαιτέρω πληροφορίες για να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα σας. Αν εντοπίσετε κάποιο σφάλμα στα δεδομένα σας, ενημερώστε μας (μέσω email ή ταχυδρομείου στις ίδιες διευθύνσεις) για να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

DATA PRIVACY STATEMENT OF TRAVELJIGSAW INSURANCE LIMITED