Vam lahko pomagamo?

Vedno lahko Stopite v stik z nami – vendar preden to storite, si vzemite trenutek in preglejte naš seznam pogosto zastavljenih vprašanj. Odgovor, ki ga iščete, je lahko tukaj …

Kaj potrebujem za prevzem avtomobila?

Glavni voznik potrebuje tri stvari (vse tri morajo biti na njegovo ime):

 1. Kreditno kartico z dovolj razpoložljivimi sredstvi, da lahko pokrije polog za avto
 2. Vozniško dovoljenje, ki ga ima vsaj dve leti
 3. Vavčer za najem Rentalcars.com ali eVoucher na naši aplikaciji

Dodatni vozniki potrebujejo vozniško dovoljenje.

Ob prevzemu avtomobila boste plačali za dodatne voznike in dodatno opremo, zato pri razpoložljivem stanju na kreditni kartici upoštevajte tudi te stroške. Znesek pologa boste našli v pogoji najema avtomobila na vavčerju za najem.

Lahko najamem avto, če nimam kreditne kartice?

Žal ne, skoraj v vseh primerih boste potrebovali kreditno kartico.

Podjetje za najem avtomobilov bo, preden vam bo izročilo ključe najetega avtomobila, za znesek pologa obremenilo kreditno kartico glavnega voznika. Brez kreditne kartice ne morejo zaračunati pologa, zato vam ključev ne bodo predali.

Ali potrebujete kreditno kartico ali ne, piše v pogojih najema v razdelku »Kaj potrebujete pri prevzemu«.

Kako spremenim rezervacijo/dodam številko svojega leta?

Izberite»Urejanje rezervacije« na naši domači strani. Spremenite lahko dolžino svojega potovanja, vrsto avtomobila, ki ga želite, in dodate podrobnosti, kot je številka vašega leta.

Za spremembe rezervacije ne zaračunavamo nobenih administrativnih stroškov. A če spreminjate svojo rezervacijo, se bo verjetno spremenila tudi cena.

Spremembe je smiselno narediti čimprej. Mi naredimo, kar je v naši moči, vendar včasih podjetja za najem avtomobilov, s katerimi sodelujemo, ne morejo izvesti sprememb, ki jih naredite tik pred potovanjem.

Katere načine plačila sprejema Rentalcars.com?

Pri nas lahko avtomobile rezervirate z večino kreditnih in debetnih kartic. Med rezervacijo vam bomo sporočilo, katere sprejemamo.

Pomembno je, da vam povemo, da mora glavni voznik pri prevzemu avtomobila imeti s seboj kreditno kartico, ker jo bo podjetje za najem avtomobila obremenilo za znesek pologa.

Najem lahko pri nas plačate kakorkoli vam najbolj ustreza. Ni nujno, da za rezervacijo najema avtomobila in plačilo pologa uporabite isto kartico.

Kako prekličem rezervacijo?

Za preklic rezervacije pojdite na »Urejanje rezervacije«, vnesite svoje podatke in prekličite rezervacijo.

Če morate spremeniti svoje načrte, vendar želite še vedno najeti avtomobil, pojdite na »Urejanje rezervacije« in raje spremenite rezervacijo.

Kakšna so pravila za preklic?

Če jo prekličete VEČ kot 48 ur pred začetkom najema, vam bomo povrnili ves denar. Če ste pri rezervaciji avtomobila plačali polog, vam denarja ne bomo vrnili.

Če rezervacijo prekličete MANJ kot 48 ur pred začetkom najema, vam bomo povrnili denar in od zneska odšteli ceno tridnevnega najema.

Če ste pri rezervaciji avtomobila plačali polog, vam bomo povrnili denar in od zneska odšteli bodisi polog bodisi ceno za tridnevni najem, karkoli od tega je več.

Če bi avto najeli za manj kot za tri dni, vam denarja ne bomo povrnili. To velja tudi, če nas pokličete in prekličete rezervacijo.

Če rezervacijo prekličete PO nameravanem začetku najema, vam denarja ne bomo povrnili.

Če avtomobila ne boste prevzeli (ne boste prišli), vam denarja ne bomo povrnili.

Da ne pridete pomeni, da avtomobila niste prevzeli iz naslednjih razlogov (na primer): Ne pridete na dogovorjeni datum in ob dogovorjenem času, nimate pravih dokumentov ali niste upravičeni do najema, glavni voznik nima kreditne kartice z dovolj razpoložljivimi sredstvi za polog.

Nekatera podjetja za najem avtomobilov imajo tudi svoja pravila za preklic rezervacij, ki jih boste našli v pogojih za rezervacijo.

Moram doplačati za dodatne voznike?

Podjetju za najem avtomobilov boste ob prevzemu avtomobila plačali za dodatne voznike, ki jih želite.

Dodatnega voznika lahko dodate pri rezervaciji avtomobila ali pa greste na »Urejanje rezervacij« in spremenite svojo rezervacijo tako, da dodate dodatnega voznika.

Je pri pultu treba kaj doplačati?

Ja, včasih.

Plačali boste polog za avto in za vse dodatke ali dodatne voznike, ki jih želite.

Druga doplačila bodo odvisna od kraja najema, starosti voznika/-ov in tega, kaj vključuje vaše potovanje. Tukaj je nekaj primerov doplačil:

državni predpisi in davki, doplačila za lokacije, pristojbina za oddajo vozila na drugi lokaciji, doplačilo za gorivo, doplačilo za kreditno kartico, doplačilo za zimsko opremo, doplačilo za mladega voznika, doplačilo za starejšega voznika, doplačilo za zunaj delovnega časa, doplačilo za pomoč na cesti, doplačilo za kilometrino in doplačilo za prečkanje meje.

Za podrobnosti glejte pogoje najema za svoj avto.

Kakšni so pogoji pri vozniškem dovoljenju?

Za prevzem boste potrebovali svoje vozniško dovoljenje.

Podjetja za najem avtomobilov pričakujejo, da imajo vozniki vozniško dovoljenje vsaj dve leti. Pogojna vozniška dovoljenja niso sprejemljiva.

V nekaterih državah boste za najem avtomobila potrebovali tako mednarodno kot svoje vozniško dovoljenje. Ali ga potrebujete pri svojem najemu piše na vavčerju za najem, ki vam ga bomo poslali po rezervaciji.

Če imate vozniško dovoljenje Združenega kraljestva in avto najemate v Združenem kraljestvu, vas bodo pri pultu morda prosili za kodo. Več o tem tukaj.

Kako plačam za dodatno opremo?

Za vse dodatke, ki jih želite, kot so otroški sedež, naprava GPS ali snežne verige, boste plačali podjetju za najem avtomobilov pri prevzemu avtomobila.

Če bi po rezervaciji radi dodali dodatno opremo, lahko greste na »Upravljanje rezervacije« in izberete »Spremeni« ter dodate, kar želite.

Ker boste za izbrane dodatke plačali neposredno podjetju za najem avtomobilov, vam žal ne moremo jamčiti, da bodo imeli na razpolago, kar potrebujete.

Za nekatere avtomobile lahko sprejmemo plačilo za dodatke in torej jamčimo, da jih boste dobili. Če je ta možnost na voljo za vaš avto, vam jo bomo pokazali. Na tej možnosti še delamo – zavedamo se, da vam lahko olajša stvari, zato upamo, da jo bomo razširili.

Kako zahtevam račun ali potrdilo o plačilu?

Potrdilo o plačilu ali račun lahko dobite kadarkoli, tako da greste na »Urejanje rezervacije« in izberete potrdilo o plačilu.

Če je treba na potrdilu ali računu karkoli spremeniti, se obrnite na nas.

Kaj, če želim z najetim avtomobilom v drugo državo?

Če želite avto prevzeti v eni državi in ga oddati v drugi, vam bodo rezultati iskanja pokazali avtomobile, s katerimi lahko to naredite.

Če med potovanjem načrtujete prečkanje meje, ne pozabite,

 1. da boste morda morali plačati več.

  Pogosto bo pri pultu treba doplačati pristojbine, davke in dodatno kritje.

 2. Morda ne bo mogoče.

  Odvisno od kraja vašega najema morda ne mogoče, da bi se z avtom odpeljali v drugo državo.

Stopite v stik z nami, če se želite z najetim avtom med potovanjem odpeljati v drugo državo in pojasnili vam bomo možnosti.

Kaj, če imam po zaključku najema vprašanja?

Izberite razdelek Po najemu spodaj, vnesite podrobnosti o svoji rezervaciji, izpolnite obrazec in preverili bomo zadevo.

Kakšna so pravila za gorivo?

Pravila za gorivo za vaš najem pojasnjujejo, kako boste plačali za gorivo za vaš najet avto in ali morate pred oddajo napolniti rezervoar avtomobila.

Pravila za gorivo so pojasnjena v opisu vsakega avtomobila. Večina avtomobilov ima pravilo »Poln, poln«, kar je najboljša možnost. Rezervoar bo poln, ko prevzamete avto, in vrniti ga morate polnega.

Kakšno dodatno kritje lahko zagotovi Rentalcars.com?

Ponujamo Polno zavarovanje Rentalcars.com, ki vam pokrije stroške, če se avto poškoduje ali ga ukradejo in podjetje za najem avtomobilov zadrži vaš polog ali vam dodatno zaračuna škodo.

Polno zavarovanje krije polog, ki ga pustite podjetju ob prevzemu avtomobila, odbitno franšizo, vse zunanje dele avtomobila, ki niso kriti z osnovnim kritjem, ki ga ima vaš avto, ter vse pristojbine za vleko ali administrativne stroške, ki vam jih bodo morda zaračunali. Več o Polno zavarovanje Rentalcars.com

Kaj, če nisem prejel potrditve rezervacije?

Večino rezervacij takoj potrdimo, skoraj vse pa v 48 urah. Če vaše rezervacije nismo potrdili v 48 urah, se bomo obrnili na vas in vam pojasnili, zakaj.

Stanje svoje rezervacije po potrditvi lahko preverite na »Urejanje rezervacije«.

Če pri rezervaciji plačate polog, boste po plačilu celotnega zneska prejeli vavčer za najem.

Kje se lahko pozanimam o zavarovanju ali kritju za svoj avto?

V pogojih najema bo zapisano kritje, ki ga ima vaš najeti avto. Te najdete med rezultati iskanja v razdelku Pogoji najema. Pri avtomobilu boste»Pogoje najema«našli v razdelku »Celotni pogoji najema« na dnu.

Vsa standardna kritja zagotavlja podjetje za najem avtomobilov. Podrobnosti o tem kritju boste našli v pogodbi o najemu, ki jo boste podpisali pri prevzemu avtomobila.

Kakšna zavarovanja so sklenjena za moj najet avto?

Za vse najeme je obvezno zavarovanje proti nezgodi avtomobila in zavarovanje proti kraji. Odvisno od kraja vašega najema bo to:

 • vključeno v najem avtomobila ali
 • zagotovljeno s strani podjetje kreditne kartice glavnega voznika ali
 • kupljeno pri podjetju za najem avtomobila pri prevzemu avtomobila.

Podatke o tem, kaj je vključeno v rezervacijo, boste našli v pogojih najema ter na vavčerju.

Lahko dobim povrnjen denar, če avto vrnem prej?

Žal vam ne moremo povrniti denarja za noben del najema, ki ga ne izkoristite.

Tako je zato, ker smo celoten najem rezervirali za vas in podjetje za najem avtomobilov je pričakovalo, da bo avtomobil v uporabi celotno obdobje. Svoje avtomobile in parkirna mesta so načrtovali v skladu z originalno rezervacijo.

Kaj je odbitna franšiza?

Odbitna franšiza je znesek, ki ga boste morali plačati, če se avto poškoduje (ko je zavarovan z zavarovanjem proti nezgodi avtomobila) ali ukraden (ko je zavarovan z zavarovanjem proti kraji).

Podrobnosti o zneskih odbitne franšize za vašo rezervacijo najdete v pogojih najema ter na vavčerju.

Kaj je zavarovanje proti nezgodi avtomobila?

Zavarovanje proti nezgodi avtomobila je vrsta kritja za najete avtomobile. Omejuje odgovornost voznika, če je avto poškodovan.

To pomeni, da vam podjetje za najem avtomobila ne bo zaračunalo celotnega stroška, če se avto poškoduje, ko ga boste imeli v najemu.

Pri skoraj vseh zavarovanjih obstaja odbitna franšiza, kar pomeni, da boste plačali prvi del stroškov popravila.

Podrobnosti o tem, kaj vključuje zavarovanje proti nezgodi avtomobila so odvisne od podjetja za najem avtomobilov, pri katerem ste najeli avto.

Običajno ne vključuje stekel, pnevmatik, podvozja, nadomestnih ključavnic, nadomestnih ključev in stroškov vleke. To pomeni, da če so poškodovani ti deli avtomobila ali potrebujete vleko, ste sami odgovorni za celotne stroške in ne samo za odbitno franšizo.

Zavarovanje proti nezgodi avtomobila je veljavno samo, če spoštujete določila pogodbe o najemu (ki jo boste podpisali pri prevzemu avtomobila). To pomeni, da boste, če (na primer) vozite pijani ali tvegano parkirate ter se avtomobil poškoduje, odgovorni za celoten strošek popravila, ne samo za odbitno franšizo.

Kaj je zavarovanje proti kraji?

Zavarovanje proti kraji je vrsta kritja za najete avtomobile. Omejuje odgovornost voznika v primeru, da je najeti avtomobil ukraden.

To pomeni, da vam podjetje za najem avtomobilov ne bo zaračunalo celotnih stroškov, če vam ukradejo avto, ko ga boste imeli v najemu.

Skoraj vedno obstaja odbitna franšiza, kar pomeni, da boste plačali prvi del stroškov popravila.

Podrobnosti o tem, kaj vključuje zavarovanje proti kraji so odvisne od podjetja za najem avtomobilov, pri katerem ste najeli avto.

Zavarovanje proti kraji je veljavno samo, če spoštujete določila pogodbe o najemu (ki jo boste podpisali pri prevzemu avtomobila). To pomeni, da boste, če (na primer) pustite avto odklenjen in ga ukradejo, odgovorni za celoten strošek popravila ali menjave, ne samo za odbitno franšizo.

Kaj naj storim, ko pridem do avtomobila?
 1. Preglejte avto

  Sprehodite se okrog avta in poglejte v notranjost ter preverite, ali je kaj poškodovano. Če najdete poškodbo, prosite agenta podjetja za najem avtomobilov, da to zapiše v pogodbo o najemu. Fotografirajte, da boste prepričani, kako je bil na začetku videti avto.

 2. Preverite, na katero gorivo vozi.

  Odprite pokrov rezervoarja, da vidite, ali ga je treba napolniti z bencinom ali dizelskim gorivom. Bencin ima lahko oznako »95«. Če niste prepričani, katero gorivo morate natočiti, pred odhodom o tem povprašajte agenta.

 3. Preglejte nadzorno ploščo

  Pri gorivu za najete avtomobile običajno velja pravilo »Poln, poln«, kar pomeni, da začnete s polnim rezervoarjem in s takšnim avto tudi vrnete. Obrnite ključ, da preverite, ali je rezervoar poln (in delujejo sprednji žarometi).

 4. Nastavite svojo pot

  Če ima vaš avto napravo GPS, jo je pred odhodom smiselno nastaviti na vaš jezik.

 5. Vzemite si trenutek

  Ko so vsi potniki varno pripeti si vzemite trenutek in nastavite ogledala, sedež, najdite vzvratno prestavo in preverite, kje so smerniki.

 6. Poiščite bencinsko črpalko

  Ko se odpravite, preverite, kje je bencinska črpalka. To vam bo prihranilo stres v zadnjem trenutku, ko boste želeli napolniti rezervoar avtomobila, preden ga vrnete.

Zakaj moram pri pultu podpisati pogodbo o najemu?

Ker pogodba, ki jo podpišete, določa, s čim se strinjate, ko najamete avto od podjetja za najem avtomobilov.

Rentalcars.com deluje kot posrednik ali agent. Povezujemo stranke s podjetji za najem avtomobilov in sprejemamo rezervacije. Pogodba o najemu, ki jo podpišete, bo od podjetja do podjetja in države, v kateri najemate avtomobil, različna.

Kot pri vseh drugih pogodbah, ki jih podpisujete, se je vedno pametno prepričati, da se zavedate in da vam ustreza to, s čimer se strinjate.

Kako se lahko izognem doplačilom, ko oddam avto?

S pravočasno vrnitvijo avtomobila, ustrezno količino goriva in brez nove škode ali pretirane umazanije.

Ko oddate avtomobil, vam podjetje za najem avtomobilov lahko zaračuna:

 • cel dodaten dan, če ste avto vrnili prepozno
 • Ponovno polnjenje rezervoarja plus stroške za to opravilo
 • Čiščenje avtomobila, če je izjemno umazan
 • Novo škodo
Kaj naj naredim, če se avto pokvari ali sem vpleten v prometno nesrečo?

V primeru okvare avtomobila takoj pokličite številko za nujne primere podjetja za najem avtomobilov. Številka se nahaja v pogodbi o najemu, ki jo boste podpisali pri prevzemu avtomobila.

Iz podjetje za najem avtomobila vam bodo sporočili, kaj storiti.

Shranite vse dokumente, ki vam jih bodo dali.

Če ste doživeli nesrečo, pokličite številko za nujne primere podjetja za najem avtomobilov. Številka se nahaja v pogodbi o najemu, ki jo boste podpisali pri prevzemu avtomobila.

Pokličite policijo in prijavite nesrečo.

Iz podjetja za najem avtomobilov vam bodo naročili, da izpolnite poročilo o nesreči.

Zakaj mi je podjetje za najem avtomobilov nekaj zaračunalo?

Obstaja nekaj razlogov za neposredno zaračunavanje stroškov.

Ko prevzamete avto, boste podjetju za najem avtomobilov plačali za dodatne voznike in opremo.

Če se odločite za nakup Polno zavarovanje, vam bomo zagotavljali kritje, ki nam ga boste plačali ob rezervaciji. Če se odločite za nakup kritja pri pultu pri prevzemu avtomobila, vam bo podjetje za najem avtomobilov zagotovilo kritje in plačali ga boste neposredno njim. Kritje za najete avtomobile je zapleteno in zavedamo se, da vas lahko zmede. Več o Polno zavarovanje Rentalcars.com.

Po najemu vam podjetje za najem avtomobilov lahko zaračuna ponovno polnjenje rezervoarja, parkirne kazni, prekrške ali škodo na vozilu.

Vsa doplačila bi morala biti zabeležena na dokumentih, ki vam jih predajo (čeprav lahko nekateri prekrški in parkirne kazni prispejo pozneje).

Če ne razumete dokumentov, ki so vam jih predali ali niste prepričani, kaj so vam zaračunali, stopite v stik s [Po najemu] in preverili bomo zadevo.

Kako ustvarim račun?

Pojdite na Prijavo na našem spletnem mestu in izberite Ustvari račun.

Vse kar potrebujete je e-naslov in geslo. Nato vam bomo poslali e-sporočilo za potrditev računa.

Ko imate račun, se lahko prijavite in pridobite nadzor nad svojimi rezervacijami.

Kaj, če želim prevzeti ali oddati najeti avtomobil zunaj delovnega časa?

Ko boste iskali avto, vas bomo vprašali, kdaj bi ga želeli prevzeti in oddati. Nato vam bomo pokazali avtomobile, ki so na voljo v času, ko potrebujete avto. Če niso na voljo, vam bomo predlagali možnosti, ki so najbližje vašim željam.

Če se vam po rezervaciji spremenijo načrti, lahko spremenite svoje čase prevzema in oddaje vozila v razdelku »Upravljanje rezervacije« in pokazali vam bomo, kateri avtomobili so na voljo za vaše nove čase.

Nekatera podjetja za najem avtomobilov na nekaterih lokacijah ponujajo storitve zunaj delovnega časa, vendar jih je treba doplačati. Druga podjetja za najem avtomobilov ne morejo ponuditi storitev zunaj delovnega časa.

Če pride do težav pri rezervaciji storitev zunaj delovnega časa, bomo stopili v stik z vami.

Kaj se zgodi, če ima moj let zamudo ali je odpovedan?

Če ste svoji rezervaciji dodali podrobnosti o letu, bo podjetje za najem avtomobilov lahko sledilo vašemu letu in vam za do eno uro zadržalo rezervacijo avtomobila.

Če ima vaše letalo zamudo in svoji rezervaciji niste dodali podrobnosti o letu, nas pokličite na telefonsko številko na vavčerju o najemu kakor hitro je mogoče.

Zamude in odpovedi letov so zunaj našega nadzora, zato Rentalcars.com ne more sprejemati odgovornosti za težave ali stroške, ki jih povzročajo.

Bom moral ob prevzemu avtomobila pustiti polog?

Da. Pri prevzemu boste morali pri pultu pustiti polog v primeru, da se avto med najemom poškoduje ali vam ga ukradejo. Znesek pologa bo začasno blokiran na kreditni/debetni kartici glavnega voznika in zadržan za čas najema.

Če ob koncu najema vrnete nepoškodovan avto, bo denar sproščen/vrnjen v sedmih delovnih dneh.

Če na kreditni kartici glavnega voznika ni dovolj razpoložljivih sredstev za polog, vam morda ne bodo dovolili odpeljati avtomobila ali pa bodo zaposleni pri pultu vztrajali pri nakupu dodatnega kritja.

To je standardna praksa podjetij za najem avtomobilov.

Katera dodatna kritja lahko kupim od zaposlenih pri pultu?

Različna podjetja za najem avtomobilov lahko prodajajo različna dodatna kritja, najpogostejše pa jeSuper kritje proti nezgodi avtomobila. Odvisno od podjetja lahko super kritje proti nezgodi avtomobila:

 • Pokriva dela avtomobila, ki jih ne pokriva standardno kritje zavarovanja proti nezgodi avtomobila (na primer okna in pnevmatike)
 • Znižuje odbitno franšizo – zmanjšuje maksimum, ki bi ga morali plačati, če ste poškodovali kaj, kar krije kritje avtomobila.
 • Uvaja ničelno odbitno franšizo, da vam pri prevzemu ni treba plačati pologa, ali česarkoli za škodo na nečem, kar je krito z zavarovanjem avtomobila.