Bolehkah kami membantu?

Anda boleh selalu Hubungi Kami – tetapi sebelum anda berbuat demikian, luangkan sedikit masa untuk menyemak senarai Soalan Kerap Ditanya. Jawapan yang anda cari mungkin ada di sini...

Apa yang perlu saya bawa untuk mengambil kenderaan?

Pemandu utama memerlukan tiga perkara (semua dipegang atas nama mereka):

 1. Satu kad kredit dengan dana mencukupi tersedia untuk melindungi deposit kereta
 2. Lesen memandu penuh, yang dimiliki untuk sekurang-kurangnya dua tahun
 3. Baucar Sewaan Rentalcars.com, atau e-Baucar pada aplikasi kami

Pemandu tambahan perlu menyediakan lesen memandu penuh mereka.

Anda akan membayar untuk sebarang pemandu tambahan dan peralatan tambahan apabila anda tiba untuk mengambil kereta – jadi sila mengambil kira kos-kos tersebut apabila memikirkan tentang kad kredit anda. Anda akan menemui jumlah deposit dalam terma dan syarat kereta dan pada baucar sewaan anda.

Bolehkah saya menyewa kereta jika saya tidak mempunyai kad kredit?

Tidak, malangnya – dalam hampir semua kes, anda akan memerlukan kad kredit.

Syarikat sewaan kereta akan meletakkan deposit pada kad kredit pemandu utama sebelum mereka menyerahkan kunci ke kereta sewaan. Tanpa kad kredit, mereka tidak boleh mengambil deposit, jadi tidak akan menyerahkan kunci.

Anda boleh mengetahui sama ada anda memerlukan kad kredit dalam terma dan syarat kereta, di bawah ‘Apa yang anda perlu semasa mengambil kenderaan’.

Bagaimanakah saya meminda tempahan / menambah nombor penerbangan saya?

Pilih ‘Urus tempahan’ pada laman utama kami. Anda boleh mengubah tempoh perjalanan anda, jenis kereta yang anda mahu dan menambah butir-butir seperti nombor penerbangan anda.

Kami tidak mengenakan bayaran pentadbiran untuk mengubah tempahan anda. Walau bagaimanapun, jika anda mengubah tempahan anda dalam apa jua cara, ia adalah berkemungkinan bahawa harga akan berubah.

Ia adalah satu idea baik untuk membuat sebarang perubahan seawal mungkin. Kami akan melakukan yang terbaik, tetapi kadang-kadang syarikat-syarikat sewaan kereta yang bekerjasama dengan kami tidak dapat menampung perubahan yang dibuat dalam masa yang singkat sebelum perjalanan anda.

Apakah kaedah pembayaran yang diterima oleh Rentalcars.com?

Anda boleh menempah kereta anda dengan kami dengan menggunakan kad kredit dan debit. Kami akan memberitahu anda apa yang kami terima semasa anda membuat tempahan.

alau bagaimanapun, ia adalah penting bagi kami untuk memberitahu anda bahawa pemandu utama akan memerlukan kad kredit dengan mereka untuk mengambil kereta. Ini adalah kerana syarikat sewaan kereta perlu menyekat deposit pada kad kredit pemandu utama.

Anda boleh membayar sewa anda di tapak kami dengan cara yang paling sesuai untuk anda – anda tidak perlu menggunakan kad yang sama untuk menempah kereta sewaan anda dan membayar deposit.

Bagaimanakah saya membatalkan tempahan saya?

Untuk membatalkan tempahan anda, pergi ke ‘Urus tempahan’, isikan butiran anda dan membatalkan tempahan anda.

Jika anda perlu meminda rancangan anda tetapi masih mahu menyewa kereta, anda boleh pergi ke ‘Urus tempahan’, isikan butiran anda dan meminda tempahan anda.

Apakah Dasar Pembatalan?

Jika anda membatalkan LEBIH daripada 48 jam sebelum permulaan sewaan anda, anda akan menerima bayaran balik penuh. Walau bagaimanapun, jika anda telah membayar deposit apabila anda menempah kereta, anda tidak akan mendapatkan kembali deposit. .

Jika anda membatalkan KURANG daripada 48 jam sebelum permulaan sewaan anda, anda akan menerima bayaran balik, tetapi tolak harga sewaan tiga hari.

Jika anda telah membayar deposit apabila anda menempah kereta, anda akan menerima bayaran balik tolak sama ada deposit atau kos sewaan tiga hari – yang mana lebih besar.

Jika tempahan anda adalah kurang daripada tiga hari, anda tidak akan menerima bayaran balik. Ini juga terpakai jika anda menghubungi kami untuk membatalkan tempahan anda dari kaunter sewaan kereta.

Jika anda membatalkan SELEPAS permulaan sewaan anda, anda tidak akan menerima bayaran balik.

Jika anda tidak mengambil kereta (biasanya dipanggil ‘tidak hadir’), anda tidak akan menerima bayaran balik.

Syarikat-syarikat sewaan kereta memanggilnya ‘tidak hadir’ apabila anda tidak mengambil kereta kerana (sebagai contoh): Anda tidak tiba pada tarikh dan masa yang ditetapkan, anda tidak mempunyai dokumen yang betul, atau anda tidak layak untuk menyewa, atau pemandu utama tidak mempunyai kad kredit yang mengandungi dana mencukupi bagi menampung deposit.

Sesetengah syarikat sewaan kereta juga mempunyai dasar pembatalan mereka; yang anda akan temui dalam terma dan syarat tempahan anda.

Adakah saya perlu membayar untuk pemandu tambahan?

Anda akan membayar untuk mana-mana pemandu tambahan kepada syarikat sewaan kereta, apabila anda mengambil kereta.

Anda boleh memilih untuk menambah pemandu tambahan apabila anda menempah kereta anda pada mulanya, atau pergi ke ‘Urus tempahan’ dan Meminda tempahan anda untuk menambah pemandu lain.

Adakah saya perlu membayar caj tambahan di kaunter sewa?

Ya, kadang-kadang anda akan.

Anda akan membayar deposit kereta anda dan untuk sebarang tambahan atau pemandu tambahan yang anda suka.

Caj-caj lain akan bergantung kepada di mana anda menyewa, umur pemandu(-pemandu), dan apa yang perjalanan anda melibatkan. Berikut adalah beberapa contoh tentang caj yang boleh dikenakan:

Peraturan dan cukai kerajaan, caj lokasi, yuran sehala, caj bahan api, caj kad kredit, pengalisbekuan, pemandu muda, pemandu tua, di luar waktu, bantuan di tepi jalan, yuran jarak perjalanan dan menyeberangi sempadan.

Anda boleh menyemak terma dan syarat kereta anda untuk maklumat lanjut.

Apakah keperluan lesen memandu?

Anda akan perlu untuk membawa lesen memandu anda untuk mengambil kereta sewaan anda.

Syarikat-syarikat sewaan kereta menjangkakan pemandu untuk memegang lesen penuh mereka untuk sekurang-kurangnya dua tahun. Lesen sementara tidak akan diterima.

Apabila anda menyewa kereta di luar negeri di sesetengah negara, anda akan memerlukan Permit Memandu Antarabangsa, bersama-sama lesen memandu kebangsaan anda. Baucar Sewa yang dikeluarkan oleh kami apabila anda menempah akan memberitahu anda sama ada anda memerlukan Permit Memandu Antarabangsa.

Jika anda mempunyai lesen memandu UK dan anda menyewa di UK, anda mungkin akan diminta untuk memberikan kod di kaunter sewaan kereta. Anda boleh mengetahui lebih lanjut di Di sini.

Bagaimanakah saya membayar peralatan tambahan?

Anda akan membayar sebarang ekstra tambahan yang anda mahu kepada syarikat sewaan kereta – seperti kerusi kanak-kanak, GPS, rantai salji – apabila anda mengambil kereta.

Jika anda ingin menambah peralatan tambahan selepas anda membuat tempahan anda, anda boleh pergi ke ‘Urus tempahan’ dan pilih ‘Pinda’ untuk menambah apa yang anda suka.

Oleh kerana syarikat sewaan kereta akan mengambil bayaran secara langsung untuk tambahan anda pilih, malangnya kami tidak dapat menjamin bahawa mereka akan sentiasa mempunyai apa yang anda perlukan.

Terdapat beberapa kereta di mana kami boleh mengambil bayaran untuk tambahan, dan oleh itu kami dapat menjamin anda akan mendapatkan mereka. Kami akan menunjukkan kepada anda jika tersedia untuk kereta sewaan anda. Kami sedang berusaha untuk opsyen ini – kami tahu ia boleh memudahkan urusan, jadi kami berharap untuk mengembangkannya.

Bagaimanakah saya meminta invois atau resit?

Anda boleh mendapatkan resit atau invois pada bila-bila masa dengan pergi ke ‘Urus tempahan’ dan pilih resit.

Jika anda memerlukan sebarang perubahan dibuat pada invois atau resit anda, sila hubungi kami.

Bagaimana jika saya ingin mengambil kereta sewa ke negara lain?

Jika anda ingin mengambil kereta anda di sesebuah negara dan memulangkannya di negara lain, hasil carian anda akan menunjukkan kepada anda kereta yang membenarkan anda untuk berbuat demikian.

Jika anda merancang untuk menyeberangi mana-mana sempadan semasa perjalanan anda, ingat:

 1. Anda mungkin perlu membayar lebih banyak

  Sering terdapat bayaran tambahan, cukai atau perlindungan tambahan yang anda akan membayar di kaunter sewaan kereta.

 2. Ia mungkin tidak boleh dilakukan.

  Bergantung kepada di mana anda menyewa, anda mungkin tidak dapat untuk mengambil kereta anda ke negara lain.

Sila hubungi kami jika anda ingin mengambil kereta sewaan anda ke negara lain semasa perjalanan anda, dan kami akan memaklumkan anda pilihan-pilihan anda.

Bagaimana jika saya mempunyai pertanyaan selepas sewaan saya telah selesai?

Sila pilih bahagian Selepas-sewa di bawah, masukkan butiran tempahan anda, isi borang dan kami akan melihat maklumat anda.

Apakah dasar bahan api?

Dasar bahan api untuk sewaan anda menerangkan bagaimana anda akan membayar untuk bahan api untuk kereta sewaan anda, dan sama ada anda perlu mengisi semula bahan api sebelum anda memulangkan kereta.

Anda boleh melihat dasar bahan api setiap kereta dengan jelas melalui penerangannya. Kebanyakan kereta datang dengan dasar bahan api ‘Penuh ke Penuh’, yang merupakan pilihan nilai terbaik. Tangki akan penuh apabila anda mengambil kereta, dan anda memulangkan dengan tangki penuh.

Apakah perlindungan tambahan yang boleh disediakan oleh Rentalcars.com?

Kami menawarkan Perlindungan Penuh Rentalcars.com, yang akan membayar balik kepada anda sekiranya kereta sewaan anda mengalami kerosakan atau dicuri dan syarikat sewaan kereta menyekat deposit atau mengenakan bayaran tambahan untuk kerosakan.

Perlindungan Penuh meliputi deposit yang anda akan tinggalkan apabila anda mengambil kereta, ekses, semua bahagian luar kereta yang tidak dilindungi oleh perlindungan asas kereta sewaan anda, dan juga sebarang caj tunda atau pentadbiran anda mungkin dikenakan. Ketahui lebih lanjut mengenai Perlindungan Penuh Rentalcars.com

Bagaimana jika saya belum menerima sebarang pengesahan untuk tempahan saya?

Kami mengesahkan kebanyakan tempahan dengan serta-merta, dan hampir semua dalam masa 48 jam. Jika kami tidak mengesahkan tempahan anda dalam masa 48 jam, kami akan menghubungi anda untuk menjelaskan sebabnya.

Anda boleh menyemak status tempahan anda selepas tempahan anda telah disahkan di ‘Urus tempahan’.

Jika anda membayar deposit apabila anda membuat tempahan, anda akan menerima Baucar Sewa anda sebaik sahaja anda membayar tempahan kereta sewaan anda sepenuhnya.

Di mana saya boleh mengetahui tentang insurans atau perlindungan sewaan kereta saya?

Anda akan menemui perlindungan kereta sewaan anda yang disenaraikan dalam terma dan syarat. Anda boleh melihat ini pada hasil carian di bawah ‘Terma dan Syarat’, dan pada kereta di bawah ‘Maklumat Penting’, anda akan menemui ‘Terma dan syarat lengkap’ di bahagian bawah.

Sebarang perlindungan yang datang sebagai standard adalah disediakan oleh syarikat sewaan kereta. Anda akan mendapati butiran perlindungan dalam perjanjian sewaan yang anda akan menandatangani apabila anda mengambil kereta.

Apakah insurans yang diliputi kereta sewaan saya?

Semua sewaan mesti memiliki Pengecualian Kerosakan Perlanggaran dan Perlindungan Kecurian. Bergantung kepada di mana anda menyewa ini akan:

 • termasuk dalam kereta apabila anda menempah, atau
 • Disediakan oleh syarikat kad kredit pemandu utama, atau
 • Dibeli daripada syarikat sewaan kereta apabila anda mengambil kereta

Anda boleh mendapatkan butiran daripada apa yang termasuk dengan tempahan anda dalam terma dan syarat dan juga pada baucar sewaan anda.

Bolehkah saya mendapat bayaran balik jika saya memulangkan kenderaan lebih awal?

Malangnya, kami tidak boleh membayar balik kepada anda untuk mana-mana bahagian kereta yang anda tidak gunakan.

Ini kerana kami akan komited untuk keseluruhan tempahan bagi pihak anda, dan syarikat sewaan kereta akan menjangkakan bahawa kereta akan digunakan untuk keseluruhan tempoh. Mereka akan merancang kereta mereka dan keperluan letak kereta di tempahan asal.

Apakah itu ekses?

ekses adalah amaun yang anda bertanggungjawab ke atas jika kereta mengalami kerosakan (apabila ia dilindungi di bawah Pengecualian Kerosakan Perlanggaran) atau dicuri (apabila ia dilindungi di bawah Perlindungan Kecurian).

Anda boleh menemui butiran mengenai amaun ekses untuk tempahan anda dalam terma dan syarat dan pada baucar sewaan anda.

Apakah itu Pengecualian Kerosakan Perlanggaran atau CDW?

Pengecualian Kerosakan Perlanggaran merupakan satu jenis perlindungan untuk kereta sewaan. Ia mengehadkan liabiliti pemandu sekiranya kereta sewaan rosak.

Ini bermakna syarikat sewaan kereta tidak akan mengenakan keseluruhan kos sekiranya kereta rosak semasa penyewaan anda.

Hampir sentiasa ada ekses, yang bermakna anda akan membayar bahagian pertama daripada apa-apa kos pembaikan.

Kandungan tertentu mengenai Pengecualian Kerosakan Perlanggaran bergantung kepada syarikat sewaan kereta dan lokasi penyewaan anda.

Tetapi ia biasanya tidak termasuk cermin depan, tayar, casis, kunci pintu ganti, kunci ganti dan caj tunda. Ini bermakna jika bahagian-bahagian kereta ini mengalami kerosakan, atau kereta anda telah ditunda, anda akan bertanggungjawab ke atas keseluruhan kos, bukan hanya ekses.

Selain itu, Pengecualian Kerosakan Perlanggaran hanya berfungsi jika anda berpegang kepada syarat-syarat perjanjian sewaan (yang anda akan menandatangani apabila anda mengambil kereta). Ini bermakna sekiranya (sebagai contoh) anda memandu dalam keadaan mabuk atau letak kereta di tempat berisiko dan kereta mengalami kerosakan, anda akan bertanggungjawab ke atas keseluruhan kos pembaikan, bukan hanya ekses.

Apakah itu Perlindungan Kecurian atau TP?

Perlindungan Kecurian merupakan satu jenis perlindungan untuk kereta sewaan. Ia mengehadkan liabiliti pemandu sekiranya kereta sewaan dicuri.

Ini bermakna syarikat sewaan kereta tidak akan mengenakan keseluruhan kos sekiranya kereta dicuri semasa penyewaan anda.

Hampir sentiasa ada ekses, yang bermakna anda akan membayar bahagian pertama daripada apa-apa kos pembaikan atau penggantian.

Kandungan tertentu mengenai Perlindungan Kecurian bergantung kepada syarikat sewaan kereta dan lokasi penyewaan anda.

Perlindungan Kecurian hanya berfungsi jika anda berpegang kepada syarat-syarat perjanjian sewaan (yang anda akan menandatangani apabila anda mengambil kereta). Ini bermakna sekiranya (sebagai contoh) anda meninggalkan kereta tanpa mengunci kereta dan ia telah dicuri, anda akan bertanggungjawab ke atas keseluruhan kos pembaikan atau penggantian, bukan hanya ekses.

Apa yang harus saya lakukan apabila saya sampai ke kereta saya?
 1. Periksa kereta

  Berjalan mengelilingi kereta dan melihat bahagian dalam, memeriksa kerosakan. Jika anda menemui sebarang kerosakan, minta ejen syarikat sewaan kereta untuk menandakannya pada perjanjian sewaan anda. Mengambil gambar supaya anda boleh yakin tentang keadaan kereta sebelum memulakan perjalanan.

 2. Semak jenis bahan api yang diperlukan

  Buka penutup untuk melihat sama ada petrol atau diesel digunakan. Petrol mungkin mempunyai '95' di atasnya. Jika anda tidak pasti jenis bahan api yang digunakan oleh kereta, bertanya kepada ejen sebelum anda meninggal.

 3. Lihat papan pemuka

  Bahan api kereta sewaan biasanya dibekalkan berdasarkan asas ‘penuh ke penuh’, yang bermaksud anda bermula dengan tangki penuh dan anda memulangkan kereta dengan tangki penuh. Hidupkan kereta untuk memeriksa bahawa tangki adalah penuh (dan lampu berfungsi).

 4. Menyusun laluan anda

  Jika kereta anda mempunyai GPS, tetapkan ia ke bahasa anda sebelum anda memulakan perjalanan.

 5. Luangkan sedikit masa

  Setelah semua orang telah memakai tali pinggang keledar, luangkan sedikit masa untuk melaraskan cermin, melaraskan kerusi, mencari gear undur dan memeriksa lokasi penunjuk.

 6. Cari sebuah stesen minyak

  Apabila anda bertolak, cari sebuah stesen minyak. Ia akan mengurangkan tekanan saat-saat akhir tentang mengisi semula bahan api sebelum anda memulangkan kereta.

Mengapakah saya perlu menandatangani perjanjian sewaan di kaunter?

Oleh kerana kontrak yang anda tandatangani menyatakan apa yang anda persetujui apabila anda menyewa kereta dari syarikat sewaan kereta.

Rentalcars.com bertindak sebagai broker atau ejen. Kami menyambungkan pelanggan dengan syarikat sewaan kereta, dan mengambil tempahan. Perjanjian sewaan yang anda tandatangani akan berbeza mengikut syarikat sewaan kereta dan negara penyewaan anda.

Seperti dengan sebarang kontrak lain yang anda tandatangani, ia sentiasa bernilai untuk memastikan anda menyedari dan selesa dengan apa yang anda bersetuju.

Bagaimanakah saya mengelakkan caj tambahan semasa pemulangan kereta?

Dengan memulangkan kereta pada masa, dengan jumlah bahan api yang tepat dan tanpa apa-apa kerosakan baru atau kotoran yang berlebihan.

Apabila anda memulangkan kereta, syarikat sewaan kereta boleh mengenakan bayaran untuk:

 • sewaan tambahan untuk sepanjang hari jika anda memulangkan kereta lewat
 • mengisi semula bahan api, ditambah dengan bayaran untuk berbuat demikian
 • membersihkan kereta jika terlalu kotor
 • kerosakan baru
Apa yang harus saya lakukan sekiranya kereta rosak atau jika saya terlibat dalam kemalangan?

Sekiranya kereta rosak, hubungi nombor kecemasan syarikat sewaan kereta dengan segera. Anda akan menemui nombor dalam perjanjian sewaan yang anda menandatangani apabila anda mengambil kereta.

Syarikat sewaan kereta akan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan seterusnya.

Simpan sebarang kertas kerja yang diberi dengan selamat.

Jika anda mengalami kemalangan, hubungi nombor kecemasan syarikat sewaan kereta. Anda akan menemui nombor dalam perjanjian sewaan yang anda menandatangani apabila anda mengambil kereta.

Menelefon kepada polis untuk melaporkan kemalangan.

Syarikat sewaan kereta akan meminta anda untuk mengisi borang laporan kemalangan seterusnya.

Mengapakah saya telah dikenakan bayaran oleh syarikat sewaan kereta?

Terdapat beberapa sebab mengapa syarikat sewaan kereta mungkin mengenakan bayaran kepada anda secara langsung.

Apabila anda mengambil kereta, anda akan membayar untuk pemandu tambahan dan peralatan tambahan kepada syarikat sewaan kereta.

Jika anda memilih untuk membeli Perlindungan Penuh Rentalcars.com, kami akan memberikan perlindungan dan anda akan membayar kepada kami apabila anda menempah. Jika anda memilih untuk membeli perlindungan di kaunter apabila anda mengambil kereta, syarikat sewaan kereta akan memberikan perlindungan dan anda akan membayar kepada mereka secara langsung. Perlindungan kereta sewaan adalah rumit dan kami tahu ia boleh mengelirukan. Ketahui lebih lanjut mengenai Perlindungan Penuh Rentalcars.com.

Selepas penyewaan anda, syarikat sewaan kereta boleh mengenakan bayaran kepada anda untuk mengisi semula bahan api, tiket letak kereta, denda atau kerosakan pada kenderaan.

Mereka harus menyenaraikan sebarang caj pada kertas kerja mereka yang diberi kepada anda (walaupun sesetengah denda dan tiket letak kereta mungkin tiba kemudian).

Sekiranya anda tidak dapat memahami kertas kerja yang diberi kepada anda, atau anda tidak pasti mengapa anda telah dicaj, sila hubungi bahagian [Selepas-sewa] di bawah dan kami akan melihat maklumat tersebut.

Bagaimanakah saya mencipta Akaun?

Pergi ke Daftar masuk di laman web kami dan pilih Cipta akaun.

Apa yang anda perlukan untuk mencipta akaun adalah alamat e-mel dan kata laluan. Kemudian kami akan menghantar e-mel kepada anda untuk mengesahkan akaun anda.

Sebaik sahaja akaun anda ditetapkan, anda dapat melog masuk dan menguruskan semua tempahan anda.

Bagaimana jika saya mahu mengambil kereta atau memulangkan kereta sewaan saya di luar waktu bekerja biasa?

Kami akan bertanya kepada anda bila anda mahu mengambil dan memulangkan kereta sewaan anda apabila anda mencari kereta. Kemudian kami akan menunjukkan kereta yang boleh didapati pada waktu yang anda perlukan. Jika tiada apa-apa sepadan, kami akan mencadangkan pilihan yang paling sepadan dengan carian anda.

Jika rancangan anda berubah selepas anda menempah, anda boleh meminda masa pengambilan dan pemulangan anda pada Urus tempahan dan kami akan menunjukkan kereta yang boleh didapati pada waktu baru anda.

Sesetengah syarikat sewaan kereta menawarkan perkhidmatan di luar waktu biasa pejabat di sesetengah lokasi, tetapi akan mengenakan caj tambahan untuk itu. Syarikat-syarikat sewaan kereta dan lokasi lain tidak dapat menawarkan perkhidmatan di luar waktu biasa pejabat.

Jika ada apa-apa isu dengan perkhidmatan di luar waktu biasa pejabat mengenai tempahan anda, kami akan menghubungi anda.

Apa yang berlaku jika penerbangan saya terlewat atau dibatalkan?

Jika anda menambah butiran penerbangan anda kepada tempahan anda, syarikat sewaan kereta akan dapat mengesan penerbangan anda dan mungkin menahan kereta sehingga satu jam.

Jika penerbangan anda terlewat dan anda tidak menambah butiran penerbangan anda kepada tempahan anda, sila hubungi kami dengan menggunakan nombor telefon pada Baucar Sewaan anda secepat yang mungkin.

Kelewatan dan pembatalan penerbangan adalah di luar kawalan kami, jadi malangnya Rentalcars.com tidak bertanggungjawab bagi apa-apa masalah atau kos yang disebabkan oleh mereka.

Adakah saya harus tinggalkan deposit apabila saya mengambil kereta saya?

Ya. Semasa pengambilan, kakitangan kaunter akan menyuruh anda untuk tinggalkan deposit sekiranya kereta anda mengalami kerosakan atau dicuri semasa anda menyewanya. Jumlah deposit akan disekat/ditahan buat sementara dari kad kredit/debit pemandu utama dan ditahan sepanjang penyewaan.

Jika anda membawa balik kereta tanpa kerosakan pada akhir tempoh penyewaan, duit tidak akan ditahan / akan dipulangkan dalam masa tujuh hari bekerja.

Jika kad pemandu utama tidak mempunyai wang yang cukup untuk deposit, anda mungkin tidak dibenarkan untuk mengambil kereta - atau kakitangan kaunter mungkin menegaskan anda membeli perlindungan tambahan daripada mereka.

Ini merupakan amalan standard dengan semua syarikat sewaan kereta.

Apakah perlindungan tambahan yang boleh saya beli daripada kakitangan kaunter?

Syarikat sewaan kereta yang berbeza boleh menjual pelbagai jenis lindungan tambahan, tetapi yang paling kerap adalah Super Collision Damage Waiver (SCDW). Bergantung kepada syarikat, polisi SCDW boleh:

 • Lindungi bahagian kereta yang tidak dilindungi oleh polisi Collision Damage Waiver standard syarikat (tingkap dan tayar, contohnya)
 • Kurangkan ekses - kurangkan bayaran maksimum anda harus bayar sekiranya anda telah merosakkan sesuatu yang dilindungi oleh lindungan kereta
 • Set ekses kepada sifar agar anda tidak perlu tinggalkan deposit sewaktu pengambilan - atau membayar apa-apa untuk sesuatu kerosakan yang dilindungi kereta.