Segíthetünk?

Kapcsolatba léphet velünk - de még előtte fussa át a Gyakran Ismételt Kérdéseket. Lehet, hogy itt megleli a választ...

Mit kell magammal vinnem a gépjármű felvételéhez?

Az elsődleges vezetőnek az alábbi három (a saját nevére szóló) iratra lesz szüksége:

 1. Egy hitelkártya, melyen a letéhez elegendő fedezet áll rendelkezésre
 2. Egy legalább 2 éves, érvényes vezetői engedély
 3. A Rentalcars.com foglalási bizonylat, vagy az alkalmazásból elérhető eVoucher

A további vezetőknek rendelkezniük kell egy, a saját nevükre szóló érvényes vezetői engedéllyel.

A további vezetőkért és az extra felszerelésekért a helyszínen kell fizetnie – ezért hitelkártyájának fedezetével kapcsolatban érdemes ezen díjakat észben tartani. A letét összegét foglalásának feltételeiben és kikötéseiben, valamint foglalási bizonylatán is feltüntetjük.

Tudok autót bérelni, ha nincs hitelkártyám?

Sajnos nem. Majdnem minden esetben szüksége lesz hitelkártyára.

A szolgáltató a bérautó kulcsainak kiadása előtt egy biztonsági letétet fog zárolni az elsődleges vezető hitelkártyáján. Hitelkártya hiányában nem tudják zárolni a letétet, s így a kulcsokat sem adhatják át.

Kérjük, tekintse meg a Feltételek és kikötések "Amire a felvételkor szüksége lesz" c. bekezdését, melyből biztosan kiderül, hogy mindenképpen szüksége lesz-e hitelkártyára.

Hogyan módosíthatom foglalásomat vagy adhatom meg a járatszámomat?

A honlapon kattintson a "Foglalás kezelése" menüpontra. Módosíthatja bérlésének hosszát, a kiválasztott járműkategóriát, vagy hozzáadhatja foglalásához járatszámát.

A változtatásokért adminisztrációs díjat nem számolunk fel. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy a módosítás valószínűleg befolyásolja majd az árat.

Emiatt javasoljuk, hogy a szükséges változtatásokat minél előbb végezze el. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, de felhívjuk rá figyelmét, hogy a szolgáltató nem mindig tudja a felvétel előtt röviddel kért módosításokat teljesíteni.

Milyen fizetési módokat fogad el a Rentalcars.com?

Mi a legtöbb hitel- és bankkártyát elfogadjuk a fizetéshez. A részleteket a foglalás során feltüntetjük.

Kérjük, ne felejtse azonban, hogy az általunk fizetéshez elfogadott kártyatípusoktól függetlenül az elsődleges vezetőnek az autófelvételhez be kell mutatni egy dombornyomott hitelkártyát. Ennek az az oka, hogy a szolgáltatónak zárolnia kell egy letétet az elsődleges vezető hitelkártyáján.

Honlapunkon a foglalásért olyan módon fizet, ahogy szeretne, mivel a felvételkor nem kell ugyanazt a kártyát használnia a letéthez, mint amellyel a foglalást kifizette.

Hogyan törölhetem a foglalásom?

A foglalás törtléséhez menjen a "Foglalás kezelése" menüpontba.

Ha viszont tervei megváltoztak, javasoljuk inkább, hogy lépjen be a "Foglalás kezelése" felületre, és módosítsa foglalását.

Melyek a törlési feltételek?

Mivel a bérlés kezdete előtt TÖBB mint 48 órával törli foglalását, a teljes befizetett összeget visszatérítjük Önnek. Azonban ha a foglaláskor előleggel fizetett, az előleg összegét nem térítjük vissza.

Ha a bérlés kezdete előtt KEVESEBB mint 48 órával töröl, három napi bérlés díját levonjuk, és a maradékot visszatérítjük.

Ha a foglaláskor előleggel fizetett, a teljes összegből visszatérítést kap, levonva vagy 3 napi bérlési díjat vagy az előleg összegét attól függően, melyik a magasabb.

Ha foglalása kevesebb, mint három napra szólt, nem jár visszatérítés. Ez arra az esetre is vonatkozik, ha a helyszínről felhív minket, és kéri a foglalása törlését.

Ha a felvételi időpont után kéri a foglalás törlését, nem kap visszatérítést.

Ha nem veszi át az autót (ún. "no-show" vagy nem megjelenés), nem kap visszatérítést.

A szolgáltatók például az alábbi eseteket nevezik "no-show"-nak vagy nem megjelenésnek: Ha nem érkezik meg az előre megadott dátumon és időpontban; ha nem rendelkezik a megfelelő dokumentumokkal; ha nem felel meg a bérlés követleményeinek; vagy ha az elsődleges vezető nem tud bemutatni egy hitelkártyát, melyen a biztonsági letéthez szükséges fedezet áll rendelkezésre.

Néhány autókölcsönző saját törlési politikával rendelkezik, melyeket foglalásának feltételei között találhat.

Kell fizetni a további vezetőkért?

A további vezetők után a szolgáltató helyszínén kell fizetnie.

További vezetőt hozzáadhat a foglalási folyamat során, vagy később a "Foglalás kezelése" menüpontban módosíthatja az extráknál.

Kell a helyszínen további díjakat fizetnem?

Igen, előfordulhat.

Helyszínen rendezendő az autó biztonsági letéte, valamint a kívánt extrák és további vezetők utáni díj.

A bérlés helyszínétől, a vezető(k) életkorától, és az utazástól függően egyéb költségek is felmerülhetnek. Néhány példa a felmerülő helyszíni díjakra:

Kormányzati szabályozások és adók, egyirányú bérlési díj, üzemanyagköltség, hitelkártyadíj, téliesítési díj, fiatal vezetői díj, idős vezetői díj, nyitvatartáson kívüli díj, közúti segélyszolgálat, extra kilométerek, vagy határátlépési díj.

További információkért kérjük, ellenőrizze a bérlés feltételeit és kikötéseit.

Melyek a vezetői engedélyre vonatkozó követelmények?

Az autófelvételhez magával kell vinnie vezetői engedélyét.

A szolgáltatók legalább két éves jogosítványt kérnek a vezetőktől. Ideiglenes vezetői engedélyt nem fogadnak el.

Amikor külföldön bérel autót, néhány országban az eredeti vezetői engedély mellé nemzetközi jogosítványt is kérnek. Foglalási bizonylatán - melyet a foglalást követően küldünk el Önnek - feltüntetjük, ha szüksége lesz nemzetközi jogosítványra is.

Ha engedélyét az Egyesült Királyságban állították ki, és az Egyesült Királyságban szeretne bérelni, az autókölcsönzőnél egy külön ellenőrző kódot is kérhetnek Öntől. További információkat itt találhat.

Hogyan kell fizetnem az extra felszerelésért?

A további extrákért – úgy mint gyerekülés, GPS, hólánc – a szolgáltató helyszínén autófelvételkor kell fizetnie.

Ha a foglalás megtételét követően szeretne kiegészítőket igényelni, menjen a "Foglalás kezelése" felületre, és válassza ki a "Foglalás módosítása" menüpontot.

Mivel ezen extrákat közvetlenül a szolgáltatónak fizeti, nem áll módunkban garantálni, hogy mindig elérhető lesz a kívánt kiegészítő.

Néhány bérlésnél azonban van lehetősége előre fizetni az extrákért. Ilyen esetben ezek elérhetőségét garantáljuk. Amennyiben elérhető ilyen bérlés, azt a foglaláskor feltüntetjük. Tudjuk, hogy ez egy előnyösebb opció, ezért mi is szeretnénk minél több helyen elérhetővé tenni.

Hogyan igényelhetek számlát?

A "Foglalás kezelése" menüpontban bármikor kérhet számlát.

Ha szeretne módosítani a számlainformációkon, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Mi a teendő, hogyha a bérautóval másik országba szeretnék átmenni?

Ha a felvételi országtól eltérő országban szeretné leadni a bérautót, a találatok között csak olyan bérléseket lát majd, ahol ezt a szolgáltató engedélyezi.

Ha bérlése során szeretne átmenni egy másik államba, ne feledje:

 1. Többletköltség merül fel emiatt

  Sok esetben további díjakat, adókat vagy kiegészítő biztosítást kell fizetnie a helyszínen.

 2. Előfordulhat, hogy erre nincs lehetőség.

  A bérlés helyszínétől függően lehetséges, hogy a járművel nem mehet át másik országba.

Kérjük, értesítsen minket arról, ha határátlépést tervez a bérlése során, hogy tájékoztathassuk a lehetőségekről.

Mi a teendő, hogyha a bérlésem után kérdésem van?

Kérjük, válassza a "Bérlése után" menüpontot, adja meg foglalása adatait, töltse ki a részleteket, és mi kivizsgáljuk ügyét.

Mi az az üzemanyag-politika?

A bérlésére vonatkozó üzemanyag-politika tartalmazza, hogy hogyan kell fizetnie a bérlés során felhasznált üzemanyagért, és hogy leadás előtt újra kell-e tankolni az autót.

Minden jármű leírásánál világosan feltüntetjük a vonatkozó szabályzatot. A letöbb bérlésnél Teli-teli üzemanyag-politika van érvényben, mely ár-érték szempontjából a legjobb választás. Felvételkor a járművet teli tankkal kapja, és ugyanígy kell visszavinnie.

Milyen védelmet kínál a Rentalcars.com?

A Rentalcars.com-tól megvásárolható Teljes Védelem keretében visszatérítést kaphat, ha a bérlése alatt a jármű sérül vagy ellopják, és a szolgáltató visszatartja letétjét, vagy levonja Öntől a kárösszeget.

A Teljes Védelem fedezi biztonsági letéjét, az önrész összegét, minden külső alkatrészt, melyekre a bérléssel járó alapbiztosítás nem vonatkozik, valamint a vontatási és adminiszrációs díjakat. Tudjon meg még többet a Rentalcars.com Teljes Védelméről

Mit tegyek, ha még nem kaptam meg a visszaigazolást foglalásomról?

A foglalásokat legkésőbb 48 órán belül visszaigazoljuk. Ha a visszaigazolás tovább tart, mint 48 óra, mindenképpen értesítjük Önt a késés okáról.

Foglalásának állapotát a "Foglalás kezelése"menüpontban ellenőrizheti.

Ha előleggel foglalt, a foglalási bizonylatot a teljes összeg rendezését követően kapja meg.

Hol találom az autómon lévő biztosítással vagy védelemmel kapcsolatos részleteket?

A bérlése által tartalmazott biztosítás(ok)ról a feltételek és kikötések között olvashat. Ezeket elérheti a keresési eredményeknél a "Feltételek és kikötések" linkre kattintva, valamint a "Fontos információ" fülön a lap alján található "Teljes feltételek és kikötések" linken keresztül.

Minden standard biztosítás a szolgáltató kínálatába tartozik. Az ezekre vonatkozó feltételeket a bérleti szerződésben szerepelnek majd, melyet a helszínen autófelvételkor kell aláírnia.

Milyen biztosítások vannak a bérautómon?

Minden bérautóhoz kötelezően jár a töréskárbiztosítás (CDW) és a lopásvédelem (TP). A bérlés helyszínétől függően az alábbi esetek merülhetnek fel:

 • a bérlés foglaláskor már tartalmazza a biztosítás(oka)t, vagy
 • az elsődleges vezető hitelkártyáját kibocsátó intézmény nyújt fedezetet, vagy
 • felvételkor a helyszíni autókölcsönzőnél vásárolja meg

A bérlésben foglalt tételekről részleteket a feltételek és kikötések között, valamint foglalási bizonylatán találhat.

Igényelhetek visszatérítést, ha korábban viszem vissza az autót?

Sajnos a bérlés fel nem használt időtartamára nem áll módunkban visszatérítést adni.

Ennek az az oka, hogy a foglalást az Ön nevében a teljes bérleti időszakra leszerveztük, és a szolgáltató szintén úgy készült, hogy az autó a teljes időszak alatt használatban lesz. Flottájukat és a parkolási lehetőségeket az eredeti foglalás szerint tervezték.

Mi az az önrész?

Az önrész az az autó sérülése esetén (ha fedezi a töréskárbiztosítás (CDW)), vagy lopása esetén (ha fedezi a lopásvédelem (TP)) az Ön maximális anyagi felelőssége.

Az önrész összegét foglalásának feltételeiben és kikötéseiben, valamint foglalási bizonylatán is feltüntetjük.

Mi az a töréskárbiztosítás (CDW)?

A töréskárbiztosítás a bérautókra vonatkozó biztosítások egy fajtája. A bérautó sérülése esetén korlátozza a vezető felelősségét.

Ez azt jelenti, hogy ha megsérül a jármű, az autókölcsönző nem a teljes kárösszeggel terheli Önt meg.

A legtöbb esetben a bérautón van önrész, mely alapján Önnek a javítási költségek egy részét kell csak állnia.

A töréskárbiztosítás által fedezett tételek az autókölcsönzőtől, valamint a bérlés helyszínétől függenek.

A töréskárbiztosítás általában nem fedez olyan tételeket, mint a szélvédők, az abroncsok, az alváz, a zárak cseréje, a pótkulcsok, vagy a vontatási díjak. Ez azt jelenti, hogyha az autó ezen részeit sérülés éri, vagy a járművet vontatni kell, Önnek kell állnia a javítási költségeket az önrész összegén felül.

Felhívjuk rá figyelmét, hogy a töréskárbiztosítás csak akkor marad érvényben, ha Ön betartja a helyszínen autófelvételkor aláírt bérleti szerződés feltételeit. Ez azt jelenti, hogyha Ön ittasan vezet, vagy az autóval olyan helyen parkol, ahol nagy a kockázata annak, hogy sérülés éri, Önnek kell állnia a javítási költségeket az önrész összegén felül.

Mi az a lopásvédelem?

A lopásvédelem a bérautókra vonatkozó biztosítások egy fajtája. A bérautó lopása esetén korlátozza a vezető felelősségét.

Ez azt jelenti, hogy ha bérlése ideje alatt a járművet ellopják, az autókölcsönző nem a teljes kárösszeggel terheli Önt meg.

A legtöbb esetben a bérautón van önrész, mely alapján Önnek a javítási költségek egy részét kell csak állnia.

A lopásvédelem által fedezett tételek az autókölcsönzőtől, valamint a bérlés helyszínétől függenek.

Felhívjuk rá figyelmét, hogy a lopásvédelem csak akkor marad érvényben, ha Ön betartja a helyszínen az autófelvételkor aláírt bérleti szerződés feltételeit. Ez azt jelenti, hogyha például nyitva felejti az autót, és azt ellopják, az önrész összegén felül Önnek kell állnia a javítási vagy csereköltségeket.

Mit tegyek, amikor megérkezek az autóhoz?
 1. Ellenőrizze a bérautót

  Tegyen egy kört a jármű körül, és nézzen be az utastérbe is, hogy nem talál-e meglévő sérüléseket. Hogyha talál, kérje meg az autókölcsönző munkatársát, hogy jegyezze fel őket a bérleti szerződésen. Készítsen fényképeket, melyekkel igazolhatja az autó állapotát a felvétel idejében.

 2. Ellenőrizze az üzemanyag típusát.

  Ellenőrizze az üzemanyagtank sapkáján, hogy benzines vagy dízeles az autó. A benzines járműnél lehetséges, hogy csak egy "95" jelzést talál. Ha nem biztos benne, milyen üzemanyaggal megy az autó, kérdezze meg a helyszíni munkatársat indulás előtt.

 3. Ellenőrizze a műszerfalat.

  A bérautókat általában teli-teli politikával adják, ami azt jelenti, hogy teli tankkal kapja, és ugyanígy kell visszavinnie. Fordítsa el a kulcsot, hogy ellenőrizhesse az üzemanyagszintet (illetve a lámpákat).

 4. Tervezze meg az útvonalat.

  Ha az autó GPS-szel van felszerelve, érdemes még indulás előtt beállítani a nyelvet.

 5. Adjon magának pár percet.

  Ha már mindenki biztonságosan elhelyezkedett, állítsa be a tükröket, az ülését, ellenőrizze a váltón a tolató sebességet, és az irányjelző kapcsoló helyét.

 6. Gondoljon arra, hol tankol majd leadás előtt

  Az autókölcsönzőtől elindulva nézzen körül, hogy van-e a közelben töltőállomás. Ezzel könnyen megspórolhatja, hogy az utolsó pillanatban kelljen aggódnia az újratankolás miatt.

Miért kell aláírnom a helyszínen a bérleti szerződést?

Ez a szerződés tartalmazza azon feltételeket, amiket a szolgáltató helyszínén fogad el.

A Rentalcars.com ügynökként (brókerként) vesz részt a bérlésben. Ügyfeleinket a megszervezett foglalásokon kersztül hozzuk kapcsolatba az autókölcsönzőkkel. Az Ön által aláírandó bérleti szerződés országonként és szolgáltatónként eltérhet.

Mint minden egyéb szerződés esetében, itt is fontos, hogy tisztában legyen vele és értse, mibe egyezik bele.

Hogyan kerülhetem leadáskor az esetleges további költségeket?

Időben, a megfelelő mennyiségű üzemanyaggal, tisztán és sérülésmentesen vigye vissza a járművet.

Leadáskor a szolgáltató az alábbi esetekben vonhat le Öntől további költségeket:

 • késés esetén levonhatnak egy teljes napi díjat
 • hiányzó üzemanyag díja, valamint egy újratöltési díj
 • tisztítási költség, ha az autót nem megfelelően kitakarítva adja le
 • új sérülés
Mit kell tennem, ha az autó lerobban, vagy baleset történik?

Műszaki leállás esetén haladéktalanul hívja a szolgáltató vészhelyzetre szóló telefonszámát. A telefonszámot a bérleti szerződésen találhatja, melyet a helszínen autófelvételkor írt alá.

A szolgáltató majd tájékoztatja a további teendőkről.

Kérjük, őrizzen meg minden kapott dokumentumot.

Ha balesetben vett részt az autóval, hívja a szolgáltató vészhelyzetre szóló telefonszámát. A telefonszámot a bérleti szerződésen találhatja, melyet a helszínen autófelvételkor írt alá.

Hívja fel a rendőrséget, és jelentse be a balesetet.

Az autókölcsönző később meg fogja kérni Önt, hogy töltsön ki egy baleseti jegyzőkönyvet.

Miért terhelte meg a szolgáltató a hitelkártyámat?

Néhány esetben a szolgáltató közvetlenül is megterhelheti az Ön kártyáját.

Amikor felveszi az autót, a további vezetők és az extra felszerelés díját közvetlenül az autókölcsönzőnek kell kifizetnie.

Ha igénybe veszi a Rentalcars.com Teljes Védelmét, tőlünk kapja az önrészvédelmet, és nekünk fizet érte, amikor a foglalását készíti. Ha úgy dönt, hogy a helyszínen vásárolna kiegészítő védelmet, abban az esetben a terméket a szolgáltató biztosítja, és ennek megfelelően közvetlenül nekik kell érte fizetnie. Tudjuk, hogy az autóbérléssel járó biztosítások világa szövevényes. Tudjon meg még többet a Rentalcars.com Teljes Védelméről.

A bérlést követően a szolgáltató megterhelheti kártyáját hiányzó üzemanyag, bírság vagy a járműn keletkezett sérülések miatt.

A helyszínen kapott dokumnetáción fel kell tüntethiük az adódó költségeket (ám néhány közlekedési és parkolási bírság csak később érkezik be hozzájuk).

Ha kérdése lenne a szerződés tartalmával vagy a felszámolt tételekkel kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk a "Befejezett bérlés" menüponton keresztül, és mi készséggel segítünk.

Hogyan készíthetek saját fiókot?

Honlapunkon kattintson a "Bejelentkezés" menüpontra, majd válassza ki a "Készítsen fiókot"linket.

Ehhez csupán egy email címre és egy jelszóra lesz szüksége. Küldtünk Önnek egy emailt, hogy ellenőrizzük fiókjához való jogosultságát.

Amint fiókját aktiváltuk, már be is jelentkezhet, és nyomon követheti foglalásait.

Mi a teendő, ha az autót nyitvatartási időn kívül szeretném felvenni?

A keresésnél meg kell adnia, hogy hol szeretné felvenni és leadni a bérautót. Ezt követően feltüntetjük a megadott időszakban elérhető autókat. Ha nincsen találat, javasoljuk, módosítsa az időpontokat.

Ha tervei megváltoznának, a "Foglalás kezelése" menüpontban módosíthatja a felvételi és leadási időpontokat. A keresési eredmények között pedig láthatja, mely autók érhetőek el az új időpontokban.

Néhány szolgáltató pár helyszínen lehetővé teszi az autó nyitvatartáson kívüli felvételét - ám ezért különdíjat számolnak fel. Más autókölcsönzőknél más helyszínen sajnos nem érhető el ilyen szolgáltatás.

Értesítjük, amennyiben a foglalásakor igényelt nyitvatartáson kívüli szolgáltatással kapcsolatban probléma merülne fel.

Mi a teendő, ha a repülőjáratom késik vagy azt törölték?

Ha már megadta nekünk járatadatait, a szolgáltató követni tudja az Ön érkezési járatát, és lehetőség szerint legfeljebb egy óráig tartják az autót.

Ha érkezési járata késik, de nem adta meg járatszámát, kérjük minél előbb hívjon minket a foglalási bizonylatán található telefonszámon.

Mivel a járatkésések és -törlések kívül esnek hatáskörünkön, a Rentalcars.com nem vállal felelősséget az ezek következtében felmerülő problémákért vagy költségekért.

Kell-e az autófelvételkor biztonsági letétet hagynom?

Igen. Az autó felvételekor a szolgáltató helyszínén biztonsági letétet kell hagynia arra az esetre, ha a bérlése során a jármű sérül vagy ellopják. A letét összegét a bérlés idejére átmenetileg zárolják ill. levonják az első vezető hitel- vagy bankkártyájáról.

Amennyiben az autót sérülésmentesen adja le a bérlés végén, az összeg hét munkanapon belül visszakerül kártyájára.

Ha az elsődleges vezető kártyáján nincs elegendő fedezet a biztonsági letéthez, megtagadhatják Öntől az autó kiadását – vagy a szolgáltató munkatársai ragaszkodhatnak hozzá, hogy kiegészítő biztosítást vásároljon tőlük.

Ez minden szolgáltatónál általános eljárásnak számít.

Milyen kiegészítő védelmet vásárolhatok a helyszínen?

Az autókölcsönző cégek különböző kiegészítő védelmeket értékesíthetnek, de a leggyakoribb terméknek a Super Collision Damage Waiver (SCDW) számít. Szolgáltatótól függően a SCDW:

 • Fedezetet nyújthat olyan alkatrészekre, melyeket a szolgáltató standard töréskárbiztosítása nem véd (pl. ablakok, abroncsok)
 • Lecsökkentheti a biztosítási önrészt – tehát kisebb az anyagi felelőssége, ha a védelem által fedezett alkatrészeket sérülés éri
 • Eltörölheti az önrészt, így nem kell letéte hagynia a felvételkor – vagy fizetnie, ha a védelem által fedezett alkatrészek sérülésnek.