Kuinka voimme auttaa?

Voit aina ottaa meihin yhteyttä - lue kuitenkin pikaisesti läpi "Usein kysytyt kysymykset". Vastaus kysymykseesi saattaa löytyä täältä…

Mitä minulla on oltava mukana autoa noudettaessa?

Auton pääkuljettajalla on oltava kolme asiakirjaa mukana autoa noudettaessa (ja kaikkien näiden on oltava pääkuljettajan nimissä):

 1. Luottokortti, jolla on tarpeeksi katetta turvatakuusummaa varten
 2. Varsinainen ajokortti, joka on ollut voimassa vähintään kaksi vuotta
 3. Rentalcars.comin vahvistustosite tai eVoucher, joka on ladattavissa sovelluksemme kautta

Lisäkuljettajilla on oltava varsinaiset ajokortit.

Sinun on maksettava lisämaksu lisäkuljettajista ja lisävarusteista autoa noudettaessa, joten pidäthän huolen, että luottokortillasi on tarpeeksi katetta. Turvatakuusumman tiedot ovat esillä vuokrauksen ehdoissa ja säännöissä, jotka löytyvät vahvistustositteestasi.

Voinko vuokrata auton, jos minulla ei ole luottokorttia?

Valitettavasti ei – useimmissa tapauksissa sinulla on oltava luottokortti.

Autovuokraamo tekee katevarauksen pääkuljettajan luottokortilta ennen kuin he luovuttavat auton avaimet asiakkaalle. Ilman luottokorttia he eivät voi tehdä katevarausta kortilta ja luovuttaa sinulle autoa.

Vuokrauksen ehdoissa ja säännöissä ilmoitetaan, jos sinulta vaaditaan luottokortti. Tämä tieto löytyy ‘Mitä tarvitset autoa noutaessasi’ -osiosta.

Kuinka voin muuttaa varaustani tai lisätä lennonnumeron varaukseeni?

Mene etusivulla olevaan ‘Hallitse varausta’ -osioon. Voit muuttaa vuokrauksesi kestoa, auton tyyppiä ja muita varauksen tietoja (kuten lennonnumeroa).

Me emme veloita sinulta varauksen muutokseen liittyviä hallinnollsia kuluja. Vuokrauksen hinta voi muuttua, jos millään tavoin muutat varaustasi.

On suositeltavaa, että varauksen muutokset tehdään hyvissä ajoin ennen auton noutoa. Teemme parhaamme sinua auttaaksemme, mutta toisinaan autovuokraamot eivät lyhyen varoitusajan vuoksi pysty muuttamaan varausta.

Mitkä ovat Rentalcars.comin hyväksymät maksutavat?

Voit maksaa autonvuokrauksen useimmilla luotto- ja pankkikorteilla. Ilmoitamme sinulle hyväksytyt maksutavat varausvaiheessa.

On kuitenkin tärkeää, että olet tietoinen siitä, että pääkuljettajalla on oltava luottokortti mukana auton noudon yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että autovuokraamo tekee katevarauksen pääkuljettajan luottokortilta.

Voit maksaa varauksesi meille sinulle parhaiten sopivalla tavalla eikä sinun tarvitse käyttää samaa korttia katevaraukseen autoa noutaessasi.

Kuinka voin peruuttaa varaukseni?

Voit perua varauksesi 'Hallitse varausta' -osion kautta: ilmoita tietosi ja peruuta varaus.

Jos matkasuunnitelmasi ovat muuttuneet, mutta tarvitset vielä autonvuokrausta, voit tehdä tarvittavat muutokset varaukseesi 'Hallitse varausta' -osion kautta.

Mitkä ovat vuokraukseni peruutusehdot?

Saat hyvityksen koko vuokrauksesta maksamallesi summalle, jos peruutat varauksen VÄHINTÄÄN 48 tuntia ennen auton noutoajankohtaa. Varausmaksua ei kuitenkaan hyvitetä, jos maksoit varausmaksun varausta tehdessäsi.

Jos peruutat varauksen 48 tuntia ennen auton noutoajankohtaa, koko vuokrauksesta maksettu summa hyvitetään poislukien 3 päivää vastaava vuokrahinta.

Jos maksoit varausmaksun varausta tehdessäsi, hyvitys annetaan koko vuokrauksesta maksetusta summasta poislukien varausmaksu tai 3 päivää vastaava vuokrahinta – riippuen kumpi on suurempi.

Vuokrauksen keston ollessa vähemmän kuin 3 päivää, vuokrauksesta ei anneta hyvitystä peruutuksen yhteydessä. Tämä sääntö pätee myös silloin, kun asiakas soittaa meille kohteesta peruuttaakseen varauksen.

Hyvitystä ei anneta, jos varaus peruutetaan auton noutoajankohdan JÄLKEEN.

Hyvitystä ei anneta, jos 'autoa ei ole noudettu'.

Autovuokraamot noudattavat 'autoa ei ole noudettu' -ehtoa esimerkiksi silloin, kun: Autovuokraamo ei voi luovuttaa autoa käyttöösi, jos et saavu noutamaan autoa sovittuna noutoajankohtana, sinulla ei ole mukana tarvittavia asiakirjoja tai jos auton pääkuljettajan luottokortilla ei ole tarpeeksi katetta auton turvatakuuta varten.

Tämän lisäksi jotkut autovuokraamot noudattavat heidän omia peruutusehtojaan, jotka ovat esillä varauksesi ehdoissa ja säännöissä.

Onko minun maksettava lisämaksu lisäkuljettajista?

Lisämaksu lisäkuljettajista maksetaan autovuokraamolle autoa noudettaessa.

Voit lisätä pyynnön lisäkuljettajasta varaukseen varauksen teon yhteydessä tai vastaavasti voit tehdä muutoksen lisäkuljettajiin 'Hallitse varausta' -osion kautta.

Onko minun allekirjoitettava vuokrasopimus autoa noudettaessa?

Kyllä, toisinaan sinun täytyy.

Sinun on maksettava auton turvatakuusumma sekä lisämaksu lisäkuljettajista ja lisävarusteista.

Muut maksut riippuvat vuokrakohteesta, kuljettajien iästä sekä muista automatkaan liittyvistä asioista. Muutama esimerkki mahdollisista lisämaksuista:

Valtion säännökset ja verot, kohdemaksut, yhden suunnan jättömaksut, polttoainemaksut, luottokorttimaksut, talvivarustemaksut, nuoren kuljettajan lisämaksu, vanhemman kuljettajan lisämaksu, aukioloaikojen ulkopuolella hakumaksu, tiepalvelumaksu, kilometrimaksut ja rajanylitysmaksu.

Lisätietoa asiasta on saatavilla vuokrauksen ehdoissa ja säännöissä.

Mitkä ovat ajokorttiin liittyvät vaatimukset?

Sinulla on oltava ajokortti mukana autoa noudettaessa.

Autovuokraamot vaativat, että kuljettajien varsinaiset ajokortit ovat olleet voimassa vähintään kaksi vuotta. Autovuokraamot eivät voi hyväksyä väliaikaisia ajokortteja.

Kun autonvuokraus on ulkomailla, jotkut autovuokraamot vaativat kuljettajilta ajokortin lisäksi kansainvälisen ajoluvan. Ilmoitamme vahvistustositteessa, jos tämä vaaditaan sinulta.

Jos olet Iso-Britannialaisen ajokortin haltija ja autonvuokraus on Iso-Britanniassa, sinulta saatetaan pyytää 'ajokortin takastuskoodi' autoa noudettaessa. Lisätietoa asiasta saat täältä: täällä.

Kuinka voin maksaa lisävarusteista?

Lisämaksu lisävarusteista kuten lastenistuimesta, GPS-laitteesta tai lumiketjuista maksetaan autovuokraamolle autoa noudettaessa.

Jos haluat lisätä lisävarustepyynnön varaukseesi varauksen teon jälkeen, voit tehdä tämän 'Hallitse varausta' -osion kautta kohdasta 'Muuta varausta'.

Koska lisävarusteet on maksettava suoraan autovuokraamolle autoa noudettaessa, me emme valitettavasti voi vahvistaa etukäteen lisävarusteiden saatavuutta.

Joissakin autonvuokrauksissa voimme kuitenkin tehdä veloituksen lisävarusteista ja näissä tapauksissa voimme vahvistaa lisävarusteiden saatavuuden. Ilmoitamme sinulle, jos lisävaruste on saatavilla. Olemme tekemässä tähän parannuksia, sillä tiedämme, että tämä helpottaa asiontiasi kanssamme.

Kuinka voin pyytää kuittia vuokrauksestani?

'Hallitse varausta' -osion kautta voit tulostaa kuitin autonvuokrauksestasi.

Otathan meihin yhteyttä, jos tarvitset tehdä muutoksia kuittiisi.

Kuinka minun on toimittava, jos aikomuksenani on ajaa autolla kohdemaan rajojen yli.

Jos auton palautusmaa on eri kuin noutomaa, tällöin hakutuloksissa on esillä ainoastaan ne autot, jotka sinun on mahdollista vuokrata.

Jos aikomuksenasi on ylittää kohdemaan raja, otathan huomioon seuraavat asiat:

 1. Saatat joutua maksamaan tästä lisämaksun

  Usein rajanylityksestä veloitetaan lisämaksu, verot tai saatat joutua ostamaan lisäsuojan autoa noutaessasi.

 2. Tämä ei välttämättä ole mahdollista

  Mahdollisuus rajanylitykseen riippuu vuokrakohteesta, joten rajanylitys ei välttämättä kaikissa tapauksissa ole mahdollista.

Otathan meihin yhteyttä, jos haluat ylittää kohdemaan rajan vuokrauksesi aikana, jotta voimme neuvoa sinulle eri vaihtoehdot.

Kuinka minun on toimittava, jos minulle herää kysyttävää vuokrauksen jälkeen?

Valitse alta 'vanha varaus' -osio ja täytä lomakkeen kenttien tiedot.

Mitkä ovat varaukseni polttoaineeseen liittyvät vuokrausehdot?

Varauksesi polttoainekäytäntö kertoo sinulle, kuinka maksat auton polttoaineesta ja jos auto on palautettava täydellä tankilla.

Auton polttoainekäytäntö on selvästi ilmoitettu auton tiedoissa. Useimpien vuokra-autojen polttoainekäytäntö on 'täysi-täysi', joka hintavastineen suhteen tarjoaa parhaimman vaihtoehdon. Auton tankki on täynnä autoa noudettaessa ja auto on palautettava täydellä tankilla.

Minkälaisen ylimääräisen suojan Rentalcars.com voi tarjota?

Saat hyvityksen menettämällesi summalle Rentalcars.comin tarjoaman Täyssuojan kautta, jos auto vaurioituu tai varastetaan vuokrauksen aikana ja autovuokraamo pidättää turvatakuusumman tai veloittaa sinua vauriosta.

Täyssuoja antaa suojan turvatakuulle (joka lukitaan kortiltasi autoa noudettaessa), omavastuulle, auton ulkoisille osille (jotka eivät kuulu vuokraukseen sisältyvän perussuojan piiriin) sekä mahdollisille hinaus- ja hallinnollisille kuluille. Lisätietoa Rentalcars.comin Täyssuojasta

Entä, jos en ole vastaanottanut vahvistusta vuokrauksestani?

Vahvistamme useimmat varaukset heti varauspyynnön vastaanotettuamme ja vahvistamme melkein kaikki varaukset 48 tunnin sisällä varauspyynnön vastaanotosta. Jos emme ole vahvistaneet varaustasi 48 tunnin sisällä, otamme sinuun yhteyttä neuvoaksemme sinulle syyn tähän.

Kun varaus on vahvistettu, voit tarkastaa varauksesi tilan 'Hallitse varausta' -osion kautta.

Jos maksoit varausmaksun varausta tehdessäsi, vastaanotat vahvistustositteesi vasta sitten, kun olet maksanut vuokrauksen loppusumman.

Mistä saan tietoa auton vakuutuksesta tai suojasta?

Vuokrauksen ehdoissa ja säännöissä saat tietoa vuokraukseen sisältyvästä suojasta. Nämä ovat esillä hakutuloksissa kohdassa 'Ehdot ja säännöt'. Lisäksi auton valitessasi nämä tiedot löytyvät myös osioista 'Tärkeää tietoa' ja 'Ehdot ja säännöt'.

Vuokrauksen perussuoja on autovuokraamon tarjoama. Tämän suojan tiedot ovat esillä paikan päällä allekirjoittamassasi vuokrasopimuksessa.

Mitkä vakuutukset kuuluvat vuokraukseni hintaan?

Kaikkien vuokra-autojen vakuutuksessa on oltava kolariturva (CDW) ja varkausturva (TP). Vuokrakohteesta riippuen nämä joko:

 • sisältyvät vuokraukseen tai
 • ovat pääkuljettajan luottokortin myöntämän yhtiön tarjoamia tai
 • ovat ostettavissa autovuokraamolta autoa noudettaessa.

Lisätietoa asiasta saat vuokrauksen ehdoista ja säännöistä sekä vahvistustositteestasi.

Saanko hyvityksen, jos palautan auton sovittua aikaa aikaisemmin?

Valitettavasti emme voi antaa sinulle hyvitystä käyttämättömästä vuokra-ajasta.

Tämä johtuu siitä, että olemme puolestasi sitoutuneet autonvuokraukseen ja autovuokraamo odottaa auton olevan käytössä koko vuokrauksen ajan. He ovat suunnitelleet autonvuokraukset sekä autojen pysäköimiset vahvistettujen varausten mukaisesti.

Mitä tarkoitetaan omavastuulla?

Omavastuu on summa, jonka olet velvoitettu maksamaan, jos auto vaurioituu (kun auton vaurioitunut osa kuuluu kolariturvan piiriin) tai varastetaan (niissä tapauksissa, joissa tämä kuuluu varkausturvan piiriin).

Omavastuun suuruuteen littyvät tiedot löytyvät vuokrauksen ehdoista ja säännöistä sekä vahvistustositteestasi.

Mitä tarkoitetaan kolariturvalla (CDW)?

Kolariturva on suoja vuokra-autoille. Tämä asettaa ylärajan vastuuosuudelle auton vaurioituessa.

Tämä tarkoittaa sitä, että autovuokraamo ei veloita sinulta korjauskustannuksia kokonaisuudessaan, jos auto vaurioituu vuokrauksen aikana.

Useimmissa tapauksissa autolla on omavastuu ja sinun vastuullasi on maksaa auton korjauskustannukset omavastuun ylärajaan saakka.

Kolariturvan ehdot ja säännöt riippuvat autovuokraamosta ja vuokrakohteesta.

Kolariturvan poikkeuksiin yleensä kuuluvat tuulilasit, renkaat, auton pohja, varalukot, vara-avaimet ja hinauskulut. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden auton osien vaurioituessa, tai jos auto on hinattava pois, sinun vastuullasi on maksaa kaikki vaurioon liittyvät kustannukset riippumatta omavastuun suuruudesta.

Lisäksi kolariturva antaa suojan ainoastaan silloin, kun olet noudattanut auton noudon yhteydessä allekirjoittamasi vuokrasopimuksen vuokraehtoja. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi ajat alkoholin vaikutuksen alaisena tai auto vaurioituu, kun auto on ollut pysäköitynä riskialttiilla alueella, sinun vastuullasi on maksaa kaikki vaurioon liittyvät kustannukset riippumatta omavastuun suuruudesta.

Mitä tarkoitetaan varkausturvalla (TP)?

Varkausturva on suoja vuokra-autoille Tämä asettaa ylärajan vastuuosuudelle, jos auto varastetaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että autovuokraamo ei veloita sinulta korjauskustannuksia kokonaisuudessaan, jos auto varastetaan vuokrauksen aikana.

Useimmissa tapauksissa autolla on omavastuu ja sinun vastuullasi on maksaa auton korjauskustannukset tai auton vaihtoon liittyvät kulut omavastuun ylärajaan saakka.

Varkausturvan ehdot ja säännöt riippuvat autovuokraamosta ja vuokrakohteesta.

Varkausturva antaa suojan ainoastaan silloin, kun olet noudattanut auton noudon yhteydessä allekirjoittamasi vuokrasopimuksen vuokraehtoja. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi auton ovia ei ole lukittu ja auto varastetaan, sinun vastuullasi on maksaa kaikki korjauskustannukset tai auton vaihtoon liittyvät kulut riippumatta omavastuun suuruudesta.

Mitä minun tulisi tehdä sen jälkeen, kun auto on luovutettu minulle?
 1. Auton tarkastus

  Tarkasta auton kunto niin ulko- kuin sisäpuolelta. Jos autossa on vaurioita, pyydä autovuokraamon edustajaa kirjaamaan nämä vuokrasopimukseesi. Ota valokuvia autosta, jotta voit todistaa auton kunnon autoa noutaessasi.

 2. Tarkasta mitä polttoainetta voit tankata autoon.

  Avaa auton polttoainekorkki tarkastaaksesi onko auto bensa- vaiko diesel-auto. Bensa-auto voi olla merkitty numeroin '95'. Jos et ole varma mitä polttoainetta voit autoon tankata, kysy asiaa autovuokraamon edustajalta ennen kuin lähdet toimistosta.

 3. Katso edessäsi olevaa kojelautaa

  Vuokra-auton polttoainekäytäntö on yleensä 'täysi-täysi', joten auto luovutetaan käyttöön täydellä tankilla ja auto on palautettava täydellä tankilla. Käännä virta-avainta tarkastaaksesi tankissa olevan polttoaineen määrän (ja sen että ajovalot toimivat).

 4. Suunnittele ajoreittisi

  Jos autossasi on GPS-laite on suositeltavaa, että muutat kielen laitteen asetuksista ennen kuin lähdet ajamaan.

 5. Pysähdy hetkeksi

  Kun kaikki ovat turvavöissä, säädä peilit ja istuimet sekä tarkasta peruutusvaihteen ja suuntavilkkujen toiminta.

 6. Pidä silmällä huoltoasemia

  Kun lähdet ajamaan, laita merkille läheisten huoltoasemien sijainti. Tällä tavoin vuokrauksen päätyttyä sinun ei tarvitse hermoilla polttoainetankin tankkauksesta.

Miksi minun on allekirjoitettava vuokrasopimus autoa noudettaessa?

Auton noudon yhteydessä allekirjoitetussa vuokrasopimuksessa on esillä sinun autovuokraamon kanssa sopimasi vuokrauksen yksityiskohdat.

Rentalcars.com toimii autonvuokrauksen välittäjänä tai asiamiehenä. Yhdistämme asiakkaat autonvuokraamoihin ja järjestämme autonvuokraukset. Allekirjoitettavat vuokrasopimukset vaihtelevat autovuokraamoittain ja kohdemaittain.

Muiden allekirjoitettavien sopimusten tavoin, on suositeltavaa, että tutustut vuokrasopimuksen ehtoihin, jotta tiedät mihin annat suostumuksesi.

Kuinka voin välttää lisämaksut autoa palauttaessani?

Palauttamalla auton ajoissa, oikealla määrällä polttoainetta, ilman uusia vaurioita ja siistissä kunnossa.

Autoa palauttaessasi autovuokraamo saattaa veloittaa sinua seuraavista:

 • lisäpäivä, jos auto palautetaan myöhässä
 • tankkausmaksu sekä muut tankkaukseen liittyvät lisämaksut
 • siivousmaksu, jos auto on erityisen likainen
 • uuden vaurion korjauskustannukset
Kuinka minun on toimittava auton konerikon yhteydessä tai jos olen ollut osallisena liikenneonnettomuudessa?

Konerikon yhteydessä sinun on välittömästi soitettava autovuokraamon hätänumeroon. Autovuokraamon hätänumero on esillä auton noudon yhteydessä allekirjoittamassasi vuokrasopimuksessa.

Autovuokraamo neuvoo sinulle, kuinka sinun on toimittava.

Pidä kaikki asiakirjat tallessa.

Jos olet ollut liikenneonnettomuudessa, soita autovuokraamon hätänumeroon. Autovuokraamon hätänumero on esillä auton noudon yhteydessä allekirjoittamassasi vuokrasopimuksessa.

Soita poliisille ilmoittaaksesi heille liikenneonnettomuudesta.

Autovuokraamo pyytää sinua täyttämään vahinkoraportin myöhemmin.

Miksi autovuokraamo on veloittanut minulta lisämaksun?

Autovuokraamon tekemä veloitus voi johtua muutamasta seikasta.

Autoa noutaessasi sinun on maksettava autovuokraamolle lisäkuljettajista ja lisävarusteista.

Jos varausta tehdessäsi ostat Rentalcars.comin Täyssuojan, tällöin tuotteemme antaa suojan omavastuullesi. Jos ostat suojan autovuokraamolta autoa noutaessasi, tällöin autovuokraamon tuote tarjoaa suojan omavastuullesi. Vuokra-auton suojiin liittyvät tiedot eivät ole yksiselitteiset, joten ymmärrämme, että tämä aiheuttaa hämmennystä. Lisätietoa Rentalcars.comin Täyssuojasta.

Varauksen jälkeen autovuokraamo saattaa veloittaa sinulta tankkauksesta, parkkisakosta, liikennesakosta tai autolle koituneesta vauriosta.

Autovuokraamo kirjaa tiedot lisäkustannuksista sinulle annettaviin asiakirjoihin (saatat kuitenkin vastaanottaa joidenkin liikenne- ja parkkisakkojen tiedot myöhemmin).

Jos asiakirjoissa olevat tiedot eivät ole selvät tai jos et tiedä miksi sinua on veloitettu, otathan meihin yhteyttä [ota yhteyttä] -osion kautta.

Kuinka voin luoda käyttäjätilin itselleni?

Napauta kirjaudu sisään -painiketta verkkosivustollamme ja luo käyttäjätili .

Voit luoda itsellesi käyttäjätilin sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla. Olemme lähettäneet sinulle sähköpostin todentaaksemme käyttäjätilisi.

Kun olet luonut itsellesi käyttäjätilin, kirjaudu sisään nähdäksesi varauksiesi tiedot.

Entä, jos haluan noutaa tai palauttaa auton toimiston aukioloaikojen ulkopuolella?

Etsiessäsi autonvuokrausta, pyydämme sinua ilmoittamaan nouto- ja palautusajat. Autot, jotka ovat tarjolla valitsemanasi ajankohtana ovat esillä hakutuloksissa. Jos haku ei tuota tuloksia, tarjoamme sinulle sinulle vastaavia vaihtoehtoja.

Jos matkasuunnitelmasi muuttuvat varauksen teon jälkeen, voit muuttaa nouto- ja palautuskohteet Hallitse varausta -osion kautta. Valitessasi uuden vuokra-ajankohdan, näytämme sinulle tarjolla olevat autot.

Joissain vuokrakohteissa tietyt autovuokraamot palvelevat aukioloaikojen ulkopuolella lisämaksua vastaan. Muut autovuokraamot muissa vuokrakohteissa eivät palvele aukioloaikojen ulkopuolella.

Olemme sinuun yhteydessä, jos autoa ei ole mahdollista noutaa tai palauttaa aukioloaikojen ulkopuolella.

Miten minun tulee toimia, jos lentoni on myöhässä tai peruuntunut?

Jos ilmoitit lentotietosi varauksen teon yhteydessä, autovuokraamo voi tarkastaa lennon saapumisajan sekä mahdollisesti pitää auton sinulle varattuna yhden tunnin ajan

Jos lentosi on myöhässä ja et ilmoittanut lentotietojasi varauksen teon yhteydessä, soita meille vahvistustositteessa olevaan numeroon heti, kun tämä on mahdollista.

Rentalcars.com ei ota vastuuta eikä ole vastuuvelvollinen lennon myöhästymisen tai peruutuksen aiheuttamista menetyksistä tai seuraamuksista.

Onko minun jätettävä turvatakuusumma autoa noudettaessa?

Kyllä. Auton noudon yhteydessä paikallinen autovuokraamo vaatii sinua jättämään turvatakuun siltä varalta, että auto vaurioituu tai varastetaan vuokrauksen aikana. Turvatakuu lukitaan tai veloitetaan väliaikaisesti pääkuljettajan luotto- tai pankkikortilta ja summa pysyy varattuna koko vuokrauksen ajan.

Summa vapautetaan kortille 7 työpäivän sisällä auton palautuksesta edellyttäen että auto palautetaan takaisin samassa kunnossa kuin se oli noudon yhteydessä.

Jos pääkuljettajan kortilla ei ole tarpeeksi katetta auton turvatakuusummaa varten, autovuokraamo ei välttämättä voi luovuttaa autoa käyttöösi tai vastaavasti saatat joutua ostamaan autovuokraamolta ylimääräisen suojan auton omavastuulle.

Tämä on normaali käytäntö kaikilla autovuokraamoilla.

Mitä lisäsuojia voin ostaa paikalliselta autovuokraamolta?

Autovuokraamoilla on tarjolla erilaisia lisäsuojia ja yleisin näistä on Super Collision Damage Waiver -lisäsuoja (SCDW). Autovuokraamosta riippuen SCDW-lisäsuoja voi:

 • Antaa suojan niille auton osille, jotka kuuluvat kolariturvan poikkeuksiin (esimerkiksi ikkunat ja renkaat)
 • Pienentää omavastuun – tässä tapauksessa omavastuu, jonka ylärajaan saakka olet vuokraajana velvollinen maksamaan pienenee
 • Nollata omavastuun, jolloin sinun ei tarvitse jättää turvatakuuta autoa noutaessasi – tai maksaa vauriosta, joka on auton suojan korvaama.