Kan vi hjælpe?

Du kan altid Kontakt Os - men inden du gør, så tjek vores ofte stillede spørgsmål. Det svar du leder efter kunne være lige her…

Hvad skal jeg medbringe når jeg henter bilen?

Hovedføreren skal medbringe tre dokumenter (alle skal stå i vedkommendes navn):

 1. Et kreditkort med nok kredit til at dække depositummet for lejebilen
 2. Kørekort som har været i vedkommendes besiddelse i mindst to år
 3. Rentalcars.coms Voucher, eller digital eVoucher på vores app

Ekstra førere skal medbringe deres kørekort.

Du betaler for alle ekstra førere og ekstraudstyr når du afhenter lejebilen, så husk det i planlægningen når du bruger dit kreditkort. Du finder depositumbeløbet under vilkår og betingelser for din lejebil samt på din voucher.

Er det muligt at leje en bil uden kreditkort?

Nej, desværre – i de fleste tilfælde skal du bruge et kreditkort.

Biludlejningsfirmaet trækker et depositum på hovedførerens kreditkort før de udleverer nøglerne til lejebilen.

Uden kreditkort kan de ikke trække et depositum, og vil ikke udlevere nøglerne.

Du kan se hvorvidt du har brug for et kreditkort i vilkår og betingelser, under "Dette skal du medbringe ved afhentning af lejebil".

Hvordan ændrer jeg min booking eller tilføjer mit flynummer?

Vælg "Håndter booking" på vores website. Du kan forlænge din tur, biltype og tilføje oplysninger såsom flynummer.

Vi opkræver ikke nogen administrationsgebyrer når du ændrer din booking. Men hvis du ændrer din booking er det sandsynligt at prisen også ændrer sig.

Det er en god ide at lave ændringer så tidligt som muligt. Vi vil gøre vores bedste, men nogen gange er det ikke muligt for biludlejningsfirmaerne at lave ændringer med kort varsel før din tur.

Hvilke betalingsmetoder tager Rentalcars.com imod?

Du kan booke din lejebil gennem os med de fleste kreditkort og debetkort. Vi fortæller dig hvilke kort vi tager imod når du booker.

Men vi vil gerne understrege at du skal være opmærksom på at hovedføreren skal medbringe et kreditkort ved afhentning af lejebilen. Det er fordi biludlejningsfirmaet skal trække et depositum fra hovedførerens kreditkort.

Du kan betale for din lejebil på vores website som du ønsker det, men du behøver ikke bruge det samme kort til at booke din lejebil og betale depositum.

Hvordan afbestiller jeg min booking?

Hvis du vil afbestille din booking, skal du gå til "Håndter booking", indtaste dine oplysninger og afbestille bookingen.

Hvis du skal ændre dine planer, men stadig vil leje en bil, kan du gå til "Håndter booking" og lave ændringer i din booking i stedet.

Hvordan forholder det sig med afbestillingsreglerne?

Hvis du afbestiller MERE end 48 timer før din lejeperiode starter, får du fuld refundering. Hvis du betalte et depositum ved bookingen af lejebilen, får du ikke refunderet dette depositum.

Hvis du afbestiller MINDRE end 48 timer før din lejeperiode starter, får du en refundering, men fratrukket enten depositummet eller prisen for tre dages leje

– hvilken af dem der er større.

Hvis din booking er for færre end tre dage, får du ikke nogen refundering. Dette gælder også hvis du ringer til os for at afbestille din booking fra biludlejningsfirmaets skranke.

Hvis du afbestiller EFTER lejeperiodens aftalte starttidspunkt, får du ikke nogen refundering.

Hvis du ikke afhenter lejebilen (normalt kaldet "udeblivelse"), får du ikke nogen refundering.

Biludlejningsfirmaerne kalder det "udeblivelse" hvis du ikke henter lejebilen af følgende årsager (for eksempel): Du møder ikke op indenfor de aftalte tidspunkter og dato, du har ikke de rette dokumenter, du er ikke berettiget til at leje bilen eller hovedføreren har ikke et kreditkort med tilstrækkelig dækning til at betale depositum.

Nogen biludlejningsfirmaer har også egne afbestillingsregler, som du finder i aftalevilkårene for din booking.

Skal jeg betale for ekstra førere?

Du betaler biludlejningsfirmaet for alle ekstra førere når du henter bilen.

Du kan vælge at tilføje en ekstra fører når du booker bilen, eller gå til "Håndter booking" og tilføje en ekstra fører.

Skal jeg betale ekstra gebyrer ved biludlejningsskranken?

Ja, nogen gange skal du det.

Du betaler depositum for lejebilen og for eventuelle ekstra tjenester og ekstra førere.

Andre gebyrer afhænger af hvor du lejer henne, alderen på føren samt hvad rejsen ellers indebærer. Her er nogle eksempler på gebyrer du eventuelt skal betale:

Offentlige afgifter, lokalskat, envejsgebyr, brændstofgebyr, kreditkortgebyr, gebyr for vinterklargøring af bil, gebyr for yngre eller ældre førere, gebyr for hjælp udenfor normale åbningstider, gebyr for vejhjælp, gebyr for kilometertal og gebyr for at krydse landegrænser.

Du kan tjekke bilens vilkår og betingelser for nærmere oplysninger.

Hvad er kørekort-kravene?

Du skal medbringe kørekort når du henter lejebilen.

Biludlejningsfirmaerne forventer at alle førere har haft kørekort i mindst to år. Midlertidigt kørekort accepteres ikke.

Når du lejer bil i udlandet, skal du i visse lande have et internationalt kørekort i tillæg til dit normale kørekort. I den Voucher vi sender til dig når du har booket kan du se om du har brug for dette til din rejse.

Hvis du har kørekort fra Storbritannien og lejer bil i Storbritannien, bliver dueventuelt bedt om at angive en kode ved biludlejningskranken. Du kan læse mere om dette her.

Hvordan betaler jeg for ekstraudstyr?

Du betaler biludlejningsfirmaet for alle de ekstra tjenester du ønsker, såsom barnesæde, GPS eller snekæder når du henter lejebilen.

Hvis du ønsker at tilføje ekstraudstyr efter du har booket, kan du gå til "Håndter booking" og vælg "Ændre" for at tilføje hvad du vil.

I det biludlejningsfirmaerne tager imod betaling direkte for ekstra tjenester, kan vi ikke garantere at de altid har hvad du ønsker.

Der er nogle biler hvor vi kan tage imod betaling for ekstra tjenester, vi garanterer derfor at du kan få disse. Vi viser dig dette hvis det er tilgængeligt for din lejebil. Vi arbejder på denne mulighed – vi ved at det kan gøre det nemmere, så vi håber at udvide det.

Hvordan anmoder jeg om en faktura eller kvittering?

Du kan få en kvittering eller faktura når som helst ved at gå til "Håndter booking" og vælge kvittering.

Hvis du har brug for at ændre noget på din faktura eller kvittering, bedes du kontakte os.

Må jeg tage lejebilen med til et andet land?

Hvis du vil hente din lejebil i et land og aflevere den i et andet land, vil du få vist resultater med lejebiler der har denne mulighed.

Hvis du planlægger at krydse landegrænser på din tur, skal du huske på:

 1. Det kan være du skal betale mere

  Der er ofte ekstra gebyrer, afgifter eller yderligere dækning som skal betales ved biludlejningsskranken.

 1. Det kan være det ikke er muligt

  Afhængig af hvor du lejer bil, kan det være du ikke vil kunne tage lejebilen fra et land til et andet.

Du bedes kontakte os hvis du ønsker at tage lejebilen med til et andet land på din rejse, så hjælper vi dig med at finde ud af hvad dine valgmuligheder er.

Hvad hvis jeg har forespørgsler efter lejeperioden er slut?

Efter udlejning kan du vælge afsnittet nedenfor og indtaste dine bookingoplysninger samt udfylde formularen, så ser vi på det.

Hvad går brændstofreglerne ud på?

Brændstofreglerne forklarer hvordan du betaler for brændstof til din lejebil, og hvorvidt du skal fylde tanken op før du afleverer bilen.

Du kan se de enkelte bilers brændstofregler tydeligt forklaret i deres beskrivelser. De fleste lejebiler er omfattet af reglen "fuld til fuld", hvilket er den mest fordelagtige mulighed. Tanken er fuld når du henter lejebilen, og du fylder den igen inden du afleverer den.

Kan Rentalcars.com tilbyde yderligere dækning?

Vi tilbyder Rentalcars.coms Fulde Beskyttelse, som giver dig pengene tilbage hvis lejebilen bliver beskadiget eller stjålet og biludlejningsfirmaet beholder dit depositum eller opkræver dig ekstra for skaden.

Fuld Beskyttelse dækker det depositum du skal betale når du henter bilen, selvrisikoen, alle udvendige dele af bilen som ikke dækkes af den standarddækning der kommer med lejebilen, samt eventuelle udgifter til bugsering eller administrationsgebyrer du bliver opkrævet for. Læs mere om Fuld Beskyttelse fra Rentalcars.com

Hvad gør jeg hvis jeg ikke har modtaget nogen bekræftelse på min booking?

Vi bekræfter de fleste bookinger med det samme, og næsten alle indenfor 48 timer. Hvis vi ikke har bekræftet din booking indenfor 48 timer, vil vi kontakte dig og forklare dig hvorfor.

Du kan tjekke status på din booking når den er blevet bekræftet ved at gå til "Håndter booking".

Hvis du har betalt et depositum på bookingtidspunktet, modtager du din Voucher så snart du har betalt det samlede beløb for lejebilen.

Hvor kan jeg læse om forsikringen eller dækningen af min lejebil?

Du kan se hvad slags dækning din bil har under lejebetingelserne. Du kan se dette på søgeresultatsiden under "Lejebetingelser", og på lejebilens side under "Vigtig information" og "Fulde lejebetingelser" nederst på siden.

Al dækning som er standard tilbydes af biludlejningsfirmaet. Du finder flere oplysninger om denne dækning i den lejeaftale du underskriver når du henter bilen.

Hvilke forsikringer gælder for min lejebil?

Alle lejebiler skal være omfattet af skadesdækning og tyverisikring. Afhængig af hvor du lejer bilen, er disse:

 • Inkluderet når du booker bilen, eller
 • Leveret af hovedførerens kreditkortselskab, eller
 • Købt hos biludlejningsfirmaet når du henter bilen

Du finder flere oplysninger om hvad der er inkluderet i bookingen i lejebetingelserne og i din voucher.

Kan jeg få en refundering hvis jeg afleverer lejebilen tidligere?

Desværre kan vi ikke tilbagebetale dig hvis du ikke benytter dig af hele lejeperioden.

Grunden til dette er at vi har indgået en aftale på dine vegne for hele lejeperioden, og biludlejningsfirmaet dermed forventer at bilen bruges i hele denne periode. De har planlagt deres kapacitet og parkeringsbehov på baggrund af den oprindelige booking.

Hvad er selvrisiko?

Selvriskoen er det beløb du er ansvarlig for at betale hvis bilen blir beskadiget (når den er omfattet af skadesdækning) eller stjålet (når den er omfattet af tyverisikring).

Du finder mere information om hvad du skal betale i selvrisiko for din booking i lejebetingelserne og i din voucher.

Hvad er skadesdækning?

Skadesdækning er en type af dækning for lejebiler. Den begrænser førerens ansvar hvis lejebilen bliver beskadiget.

Dette betyder at biludlejningsfirmaet ikke vil opkræve dig de fulde omkostninger hvis bilen bliver beskadiget mens du har den.

Der vil næsten altid være en selvrisiko, hvilket indebærer at du skal betale en del af de eventuelle reparationsudgifter.

Hvad der præcist er inkluderet i skadesdækningen afhænger af biludlejningsfirmaet og hvor du lejer bilen.

Men normalt er bilruder, dæk, understel, reservelåse, reservenøgler og udgifter til bugsering ikke inkluderet. Dette indebærer at hvis disse dele af bilen bliver beskadiget, eller lejebilen bliver bugseret, er du ansvarlig for alle omkostninger, ikke blot selvrisikoen.

Desuden gælder skadesdækningen kun hvis du overholder betingelserne i lejeaftalen (som du underskriver når du henter bilen). Dette betyder at hvis du (for eksempel) kører under påvirkning af alkohol eller parkerer på et risikabelt sted og bilen bliver beskadiget, er du ansvarlig for alle reparationsudgifter, ikke blot selvrisikoen.

Hvad er tyverisikring?

Tyverisikring er en type af dækning for lejebiler. Den begrænser førerens ansvar hvis lejebilen bliver stjålet.

Dette betyder at biludlejningsfirmaet ikke opkræver de samlede omkostninger fra dig hvis bilen bliver stjålet mens du har den.

Der vil næsten altid være en selvrisiko, hvilket indebærer at du skal betale en del af de eventuelle reparations- eller erstatningsomkostninger.

Hvad der præcist er inkluderet i tyverisikringen afhænger af biludlejningsfirmaet og hvor du lejer bilen.

Tyverisikring gælder kun hvis du overholder betingelserne i lejeaftalen (som du underskriver når du henter bilen). Dette betyder at hvis du (for eksempel) sætter bilen fra dig ulåst og den bliver stjålet, så er du ansvarlig for alle reparations- eller erstatningsomkostninger, ikke blot selvrisikoen.

Hvad bør jeg gøre når jeg henter bilen?
 1. Tjek bilen

  Gå en runde om bilen og tag også et kig indeni for at se efter skader. Hvis du opdager nogen skader, skal du bede en repræsentant fra biludlejningsfirmaet om at markere dette i lejeaftalen. Tag billeder så du ved hvordan bilen så ud på det tidspunkt du henter den.

 2. Tjek hvilken slags brændstof bilen bruger

  Åbn brændstofdækslet for at se om den bruger benzin eller diesel.

 3. For benzinbiler kan det være der står "95". Hvis du er usikker på hvilken slags brændstof bilen bruger, kan du spørge medarbejderne ved skranken før du kører.

 4. Tjek instrumentbrættet

  Normalt er lejebilerne omfattet af "Fuld til fuld"-reglen, som betyder at lejebilens tank er fuld når du henter den og skal afleveres med fuld tank. Drej nøglen rundt for at tjekke om tanken er fuld (og at forlygterne virker).

 5. Indstil din rejserute

  Hvis bilen har GPS, kan det være smart at indstille den til dit sprog før du kører.

 6. Tag dig god tid

  Når alle har fastspændt deres sikkerhedsseler bør du bruge et øjeblik på at justere spejle og flytte sædet, sætte bilen i bakgear og tjekke hvor blinklysene sidder.

 7. Se efter nærmeste benzintank

  Sørg også for at se efter en benzintank i nærheden når du kører afsted. Så slipper du for stress hvis du skal fylde tanken op før du afleverer lejebilen.

Hvorfor skal jeg underskrive en lejeaftale ved skranken?

Fordi kontrakten, som du underskriver, beskriver hvad du indvilger i når du lejer en bil fra biludlejningsfirmaet.

Rentalcars.com fungerer som en mægler eller agent. Vi forbinder kunderne med biludlejningsfirmaerne, og tager imod bookingerne. Den lejeaftale du underskriver afhænger af biludlejningsfirmaet og det land du lejer i.

Som med alle andre kontrakter du skriver under på, bør du altid tjekke at du forstår og godkender det som står i aftalen.

Hvordan undgår jeg ekstra gebyrer når jeg afleverer lejebilen?

Ved at aflevere bilen til tiden, med den rette mængde brændstof og uden at der er nogen nye skader eller at den er usædvanlig snavset.

Når du afleverer lejebilen, kan biludlejningsfirmaet kræve at du betaler for:

 • en hel ekstra dag hvis du afleverer bilen forsent
 • påfyldning af brændstof, samt et gebyr for udførelsen af det
 • rengøring af bilen hvis den er meget snavset
 • nye skade
Hvad gør jeg hvis lejebilen bryder sammen, eller jeg er involveret i en ulykke?

Hvis lejebilen får motorstop, skal du ringe til biludlejningsfirmaets nødnummer med det samme. Du finder nummeret i den lejeaftale du underskrev da du hentede lejebilen.

Biludlejningsfirmaet giver dig besked på hvad du skal gøre.

Opbevar eventuelle papirer du får på et sikkert sted.

Hvis du er involveret i en ulykke, skal du ringe til biludlejningsfirmaets nødnummer. Du finder nummeret i den lejeaftale du underskrev da du hentede lejebilen.

Ring til politiet for at rapportere ulykken.

Biludlejningsfirmaet vil bede dig om at udfylde en ulykkesanmeldelse senere.

Hvorfor er jeg blevet opkrævet af biludlejningsfirmaet?

Der findes nogle tilfælde hvor biludlejningsfirmaet vil opkræve dig direkte.

Når du henter bilen, skal du betale biludlejningsfirmaet for ekstra førere og ekstraudstyr.

Hvis du vælger at købe Fuld Beskyttelse fra Rentalcars.com, er det os der står for dækningen, som dermed skal betales til os når du booker. Hvis du vælger at købe dækning ved skranken når du henter bilen, er det biludlejningsfirmaet som står for dækningen, som du skal betale direkte til dem. Dækning af lejebil er en kompliceret sag, og vi ved at det kan være forvirrende. Læs mere om Fuld Beskyttelse fra Rentalcars.com.

Efter du har afleveret bilen, kan det være biludlejningsfirmaet opkræver dig for påfyldning af brændstof, parkeringsbøder eller andre bøder eller skader på bilen.

De skal oplyse om eventuelle ekstra gebyrer i de papirer de giver dig (men vær opmærksom på at visse bøder kan komme senere).

Hvis du ikke forstår de papirer du har modtaget eller du er usikker på hvorfor du er blevet opkrævet, kan du kontakte os gennem afsnittet [Efter leje] herunder så vi kan se på det.

Hvordan opretter jeg en konto?

Klik på Log ind på vores side og vælg Opret en konto.

Alt hvad du behøver for at oprette en konto er en e-mailadresse og en adgangskode. Derefter sender vi dig en e-mail så du kan bekræfte at du vil oprette en konto.

Så snart du har oprettet en konto, kan du logge ind og se alle dine bookinger.

Kan jeg hente eller aflevere lejebilen uden for åbningstiderne?

Vi beder dig om at oplyse hvornår du vil hente og aflevere lejebilen når du søger efter en bil. Derefter viser vi dig hvilke lejebiler der er ledige på de tidspunkter du ønsker. Hvis der ikke findes nogen ledige biler, foreslår vi alternative muligheder som næsten passer til det du søger efter.

Hvis dine planer ændrer sig efter du har booket, kan du ændre tidspunktet for afhenting og aflevering under Håndter booking, så viser vi dig hvad der er ledigt på de nye tidspunkter.

Nogen biludlejningsfirmaer tilbyder service udenfor de normale åbningstider på enkelte steder, men vil opkræve ekstra gebyr. Andre biludlejningsfirmaer og steder kan ikke tilbyde service udenfor de normale åbningstider.

Hvis der opstår nogen problemer med din booking i forbindelse med åbningstiderne, kontakter vi dig.

Hvad sker der hvis mit fly er forsinket eller aflyst?

Hvis du har tilføjet dine flyoplysninger i bookingen, kan biludlejningsfirmaet holde øje med flyet og holde bilen for dig i op til en time.

Hvis dit fly er forsinket og du ikke har tilføjet flyoplysninger i bookingen, bedes du ringe til os på telefonnummeret i din Voucher så hurtigt som muligt.

Forsinkede eller afbestilte fly er udenfor vores kontrol, så Rentalcars.com kan desværre ikke tage ansvar for problemer eller ekstra udgifter der måtte opstå som følge af dette.

Skal jeg betale et depositum når jeg henter lejebilen?

Ja. Når du henter bilen, er personalet ved skranken nødt til at bede dig om et depositum i tilfælde af at bilen bliver beskadiget eller stjålet i løbet af lejeperioden. Depositumsbeløbet bliver midlertidigt blokkeret eller taget fra hovedførerens kredit-/debetkort, og holdes i hele lejeperioden.

Så længe du afleverer bilen tilbage uden skader ved slutningen af lejeperioden, bliver pengene frigjort/returneret inden for syv hverdage.

Hvis hovedførerens kort ikke har nok penge til at dække depositummet, kan det hende at du ikke får lov til at leje bilen, eller også kan det være at personalet ved skranken vil insistere på at du køber yderlige dækning fra dem.

Dette er standardprocedure hos alle biludlejningsfirmaer.

Hvilken ekstra dækning kan jeg købe fra personalet i skranken?

Forskellige biludlejningsfirmaer kan sælge forskellige typer ekstra dækning, men den mest normale er Superskadesdækning. Afhængig af firmaet, kan superskadesdækning:

 • Dække dele af bilen som ikke er dækket af firmaets normale skadesdækning (for eksempel ruder og dæk)
 • Reducere selvrisikoen – reducere det maksimumbeløb du skal betale hvis du forårsager en skade som er dækket af bilens dækning
 • Fjerne selvrisikoen, så du ikke behøver betale et depositum ved afhentning eller betale noget for skader som opstår på noget som er dækket af bilens dækning.