Έχετε μια ερώτηση;

Μπορείτε πάντα να Επικοινωνήσετε μαζί μας - αλλά πρίν το κάνετε, κοιτάξτε την λίστα με τις πιό Συχνές Ερωτήσεις. Η απάντηση που ψάχνετε μπορεί να βρίσκετε ακριβώς εκεί...

Τι χρειάζομαι για να παραλάβω το αυτοκίνητο;

Ο βασικός οδηγός χρειάζεται τα παρακάτω τρία πράγματα (όλα στο δικό τους όνομα)

 1. Πιστωτική κάρτα με αρκετό υπόλοιπο για την κάλυψη της προκαταβολής
 2. Πλήρης άδεια οδήγησης, την οποία κατέχουν τουλάχιστον δύο χρόνια
 3. Το δελτίο ενοικίασης από τη Rentalcars.com ή το ηλεκτρονικό δελτίο από την εφαρμογή μας

Οι επιπλέον οδηγοί θα χρειαστούν την πλήρη άδεια οδήγησής τους

Θα πληρώσετε για τους επιπλέον οδηγούς και τον επιπλέον εξοπλισμό κατά την άφιξη σας για την παραλαβή του αυτοκινήτου, οπότε καλό θα είναι να υπολογίσετε το κόστος αυτό στο υπόλοιπο της πιστωτικής σας. Θα βρείτε το ποσό της προκαταβολής στους όρους και προϋποθέσεις του αυτοκινήτου και στο δελτίο της ενοικίασης σας.

Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο, αν δεν έχω πιστωτική κάρτα;

Όχι, δυστυχώς. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις θα χρειαστείτε πιστωτική κάρτα.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα κρατήσει προκαταβολή από την πιστωτική κάρτα του βασικού οδηγού, πριν να σας παραδώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Χωρίς πιστωτική κάρτα, δε θα είναι δυνατή η κράτηση της προκαταβολής και συνεπώς δε θα σας παραδώσουν τα κλειδιά.

Μπορείτε να δείτε αν θα χρειαστείτε πιστωτική κάρτα στους όρους και προϋποθέσεις του αυτοκινήτου, στην ενότητα «Τι χρειάζεστε για την παραλαβή του οχήματος».

Πώς κάνω αλλαγές στην κράτησή μου / πώς προσθέτω τον αριθμό πτήσης μου;

Επιλέξτε «Διαχείριση κράτησης» στην αρχική μας σελίδα. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάρκεια του ταξιδιού σας, το είδος του αυτοκινήτου που θέλετε και μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες όπως τον αριθμό πτήσης σας.

Δε θα σας χρεώσουμε διαχειριστικά έξοδα για την αλλαγή της κράτησής σας. Αλλά, αν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στην κράτησή σας, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει και η τιμή.

Καλό είναι να κάνετε τυχόν αλλαγές όσο το δυνατόν νωρίτερα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά μερικές φορές οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με τις οποίες συνεργαζόμαστε δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές για τις οποίες ειδοποιούνται λίγο πριν από το ταξίδι σας.

Ποιους τρόπους πληρωμής δέχεται η Rentalcars.com;

Δεχόμαστε σχεδόν όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για την κράτηση του αυτοκινήτου σας. Θα σας ενημερώσουμε για τους αποδεκτούς τρόπους πληρωμής κατά την κράτησή σας.

Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο βασικός οδηγός θα χρειαστεί πιστωτική κάρτα για την παραλαβή του αυτοκινήτου. Αυτό ισχύει διότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων πρέπει να κρατήσει προκαταβολή από την πιστωτική κάρτα του βασικού οδηγού.

Αλλά, μπορείτε να πληρώσετε για την ενοικίασή σας μέσω του ιστότοπού μας με όποιον τρόπο θέλετε. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε την ίδια κάρτα για την κράτηση του αυτοκινήτου σας και για την πληρωμή της προκαταβολής.

Πώς ακυρώνω την κράτησή μου;

Για να ακυρώσετε την κράτησή σας, μεταβείτε στη «Διαχείριση κράτησης», εισαγάγετε τα στοιχεία σας και ακυρώστε την κράτησή σας.

Αν θέλετε να κάνετε αλλαγή σχεδίων αλλά να διατηρήσετε την ενοικίαση του αυτοκινήτου, μεταβείτε στη «Διαχείριση κράτησης» και κάντε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης;

Εάν κάνετε ακύρωση τουλάχιστον 48 ώρες πριν ξεκινήσει η ενοικίασή σας, θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, αν πληρώσατε προκαταβολή κατά την κράτηση του αυτοκινήτου σας, δε θα την πάρετε πίσω.

Αν κάνετε ακύρωση μέσα σε 48 ώρες πριν ξεκινήσει η ενοικίαση σας, θα λάβετε επιστροφή χρημάτων, μείον το κόστος ενοικίασης τριών ημερών.

Αν πληρώσατε προκαταβολή κατά την κράτηση του αυτοκινήτου, θα λάβετε επιστροφή χρημάτων μείον την προκαταβολή ή το κόστος ενοικίασης τριών ημερών – όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Αν η κράτησή σας ήταν για λιγότερες από τρεις ημέρες, δε θα λάβετε επιστροφή χρημάτων. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που μας καλέσετε από το γραφείο ενοικίασης για να ακυρώσετε την κράτηση σας.

Εάν κάνετε ακύρωση ΜΕΤΑ την προγραμματισμένη ημερομηνία/ώρα έναρξης της ενοικίασής σας, δε θα λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Εάν δεν παραλάβετε το αυτοκίνητο σας (αναφέρεται συνήθως ως «μη εμφάνιση»), δε θα λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Οι εταιρείες ενοικίασης κάνουν αναφορά σε «μη εμφάνιση», όταν δεν πραγματοποιείτε την παραλαβή του αυτοκινήτου γιατί (ενδεικτικά): Δεν φθάσατε κατά την προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, δε διαθέτετε τα σωστά έγγραφα, δεν έχετε δικαίωμα ενοικίασης ή στην περίπτωση που ο βασικός οδηγός δε διαθέτει πιστωτική κάρτα με αρκετό υπόλοιπο για την προκαταβολή.

Μερικές εταιρείες ενοικίασης έχουν τις δικές τους πολιτικές ακύρωσης, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στους όρους και προϋποθέσεις της κράτησης σας.

Ισχύει επιπλέον χρέωση για επιπλέον οδηγούς;

Θα πληρώσετε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για όσους επιπλέον οδηγούς θέλετε να προσθέσετε, κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον οδηγό κατά την αρχική κράτηση του αυτοκινήτου σας, ή μπορείτε να κάνετε την προσθήκη αργότερα μέσω της «Διαχείρισης κράτησης».

Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις στο σημείο παραλαβής;

Ναι, μερικές φορές υπάρχουν.

Θα πληρώσετε την προκαταβολή του αυτοκινήτου και το κόστος για επιπλέον χαρακτηριστικά που θέλετε ή για επιπλέον οδηγούς.

Άλλες χρεώσεις εξαρτώνται από το μέρος στο οποίο νοικιάζετε, την ηλικία του οδηγού(ών) και από το τι περιλαμβάνει το ταξίδι σας. Μερικά παραδείγματα επιπλέον χρεώσεων είναι τα εξής:

Κυβερνητικοί κανόνες και φόροι, χρεώσεις τοποθεσίας, μονής μετάβασης, καυσίμων, πιστωτικής κάρτας, χειμερινού εξοπλισμού, νέου οδηγού, πρεσβύτερου οδηγού, εξυπηρέτησης εκτός ωρών λειτουργίας, οδικής βοήθειας, διανυθείσας απόστασης και διέλευσης συνόρων.

Μπορείτε να αναφερθείτε στους όρους και προϋποθέσεις του αυτοκινήτου σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την άδεια οδήγησης;

Πρέπει να έχετε μαζί σας την άδεια οδήγησής σας, για να παραλάβετε το αυτοκίνητο.

Προϋπόθεση των εταιρειών ενοικίασης αποτελεί η κατοχή άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια. Οι προσωρινές άδειες οδήγησης δεν γίνονται αποδεκτές.

Σε μερικές χώρες απαιτείται διεθνή άδεια οδήγησης, εκτός από τη δικιά σας άδεια οδήγησης. Στο δελτίο ενοικίασης που θα σας στείλουμε μόλις κάνετε την κράτησή σας, θα βρείτε τις σχετικές πληροφορίες για το αν θα χρειαστείτε διεθνή άδεια οδήγησης για το ταξίδι σας.

Αν έχετε άδεια οδήγησης Ηνωμένου Βασιλείου και κάνετε ενοικίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί ένας κωδικός στο γραφείο ενοικίασης. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πώς πληρώνω για επιπλέον εξοπλισμό;

Η εταιρεία ενοικίασης θα σας χρεώσει για ό,τι επιπλέον χαρακτηριστικά θέλετε – όπως παιδικό κάθισμα, GPS ή αλυσίδες για το χιόνι – κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον εξοπλισμό αφού έχετε ολοκληρώσει την κράτησή σας, μπορείτε να μεταβείτε στη «Διαχείριση κράτησης» και να επιλέξετε «Αλλαγές», για να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε.

Καθώς η πληρωμή για τα έξτρα χαρακτηριστικά που θα επιλέξετε θα πρέπει να γίνει επιτόπου στην εταιρεία ενοικίασης, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα έχουν πάντα ό,τι χρειάζεστε.

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα για τα οποία δεχόμαστε πληρωμές για έξτρα χαρακτηριστικά και για τα οποία μπορούμε να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητά τους. Θα σας ενημερώσουμε αν αυτό ισχύει για το αυτοκίνητό σας. Προσπαθούμε να διευρύνουμε την επιλογή αυτή, γιατί γνωρίζουμε πόσο πολύ μπορεί να σας διευκολύνει.

Πώς μπορώ να ζητήσω τιμολόγιο ή απόδειξη;

Μπορείτε να πάρετε απόδειξη ή τιμολόγιο οποιαδήποτε στιγμή μέσα από την επιλογή «απόδειξη» στη «Διαχείριση κράτησης».

Αν θέλετε να κάνετε τυχόν αλλαγές στην απόδειξη ή στο τιμολόγιο σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι πρέπει να κάνω για να οδηγήσω με το αυτοκίνητο σε άλλη χώρα;

Αν θέλετε να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας σε μία χώρα και να το επιστρέψετε σε άλλη, τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας θα περιλαμβάνουν αυτοκίνητα με αυτή την επιλογή.

Αν σκοπεύετε να διασχίσετε τα σύνορα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, λάβετε υπόψη σας ότι:

 1. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερο

  Υπάρχουν συχνά επιπλέον χρεώσεις, φόροι ή επιπλέον κάλυψη, για τα οποία θα πρέπει να πληρώσετε στο γραφείο ενοικίασης.

 2. Μπορεί να μην είναι δυνατό.

  Ανάλογα με το που ενοικιάζετε, μπορεί να μην μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας σε άλλη χώρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε να οδηγήσετε με το αυτοκίνητο σε κάποια άλλη χώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και θα σας ενημερώσουμε για τις επιλογές σας.

Τι να κάνω αν έχω ερωτήσεις αφού έχει τελειώσει η ενοικίαση;

Επιλέξτε την ενότητα «Μετά την ενοικίαση», καταχωρίστε τα στοιχεία σας και συμπληρώστε τη φόρμα.

Τι είναι η πολιτική καυσίμων;

Η πολιτική καυσίμων της ενοικίασης εξηγεί πώς θα πληρώσετε για τα καύσιμα του αυτοκινήτου και αν θα πρέπει να γεμίσετε το ντεπόζιτο πριν το επιστρέψετε.

Μπορείτε να δείτε την πολιτική καυσίμων στην περιγραφή κάθε αυτοκινήτου. Τα περισσότερα αυτοκίνητα περιλαμβάνουν την πολιτική καυσίμων «Γεμάτο με Γεμάτο», η οποία είναι και η πιο οικονομική επιλογή. Το ντεπόζιτο θα είναι γεμάτο όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο και θα πρέπει να το επιστραφεί γεμάτο.

Τι πρόσθετη κάλυψη παρέχει η Rentalcars.com;

Προσφέρουμε Πλήρη Προστασία Rentalcars.com, με την οποία σας επιστρέφουμε τα χρήματα σας αν υπάρξει κάποια ζημιά ή αν το αυτοκίνητο κλαπεί και στην περίπτωση που η εταιρεία ενοικιάσεων κρατήσει την προκαταβολή σας ή σας χρεώσει επιπλέον για ζημιές.

Η Πλήρης Προστασία καλύπτει την προκαταβολή που θα αφήσετε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου, το ποσό ευθύνης, όλα τα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου που δεν καλύπτονται από τη βασική κάλυψη που συμπεριλαμβάνεται στην ενοικίαση σας, καθώς και τυχόν διαχειριστικά έξοδα ή έξοδα ρυμούλκησης για τα οποία μπορεί να χρεωθείτε. Μάθετε περισσότερα για την Πλήρη Προστασία Rentalcars.com

Τι να κάνω αν δεν έχω λάβει επιβεβαίωση της κράτησής μου;

Επιβεβαιώνουμε τις περισσότερες κρατήσεις κατευθείαν και σχεδόν όλες μέσα σε 48 ώρες. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιώσουμε την κράτησή σας μέσα σε 48 ώρες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας εξηγήσουμε το λόγο.

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της κράτησής σας στην ενότητα «Διαχείριση κράτησης», αφού η κράτησή σας επιβεβαιωθεί.

Εάν κάνατε την αρχική κράτηση με κάποιο ποσό προκαταβολής, θα λάβετε το δελτίο της ενοικίασής σας, μόλις εξοφλήσετε το πλήρες ποσό για την κράτησή σας.

Πού μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ή κάλυψη του αυτοκινήτου μου;

Μπορείτε να δείτε την κάλυψη η οποία περιλαμβάνεται στο αυτοκίνητό σας στους όρους και προϋποθέσεις. Θα βρείτε πληροφορίες στα αποτελέσματα αναζήτησης στην ενότητα «ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ», και στο αυτοκίνητο κάτω από το τμήμα «Σημαντικές πληροφορίες» θα βρείτε την ενότητα «Πλήρεις όροι και προϋποθέσεις» στο τέλος.

Η τυπική κάλυψη παρέχεται από την εταιρεία ενοικιάσεων. Θα βρείτε τις πληροφορίες της κάλυψης στο συμφωνητικό ενοικίασης που θα υπογράψετε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Τι ασφάλειες έχει το αυτοκίνητό μου;

Όλες οι ενοικιάσεις πρέπει να έχουν Κάλυψη Ζημιών και Προστασία Κλοπής. Ανάλογα με το που κάνετε την ενοικίαση:

 • Συμπεριλαμβάνονται με το αυτοκίνητο όταν κάνετε την κράτηση, ή
 • Παρέχονται από την εταιρεία της πιστωτικής κάρτας του βασικού οδηγού, ή
 • Αγοράζονται από την εταιρεία ενοικίασης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνεται στην κράτησή σας στους όρους και προϋποθέσεις, καθώς και στο δελτίο της ενοικίασής σας.

Θα λάβω επιστροφή χρημάτων αν επιστρέψω το αυτοκίνητό μου νωρίτερα;

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας επιστρέψουμε τα χρήματα για οποιοδήποτε μέρος της ενοικίασης δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Αυτό γιατί δεσμευόμαστε για όλη τη διάρκεια της ενοικίασης εκ μέρους σας και ή εταιρεία ενοικίασης υπολογίζει ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για όλη τη διάρκεια. Ο προγραμματισμός των αυτοκινήτων τους και των απαιτήσεων πάρκινγκ γίνεται σύμφωνα με την αρχική κράτηση.

Τι είναι το ποσό ευθύνης;

Το ποσό ευθύνης είναι το ποσό για το οποίο θα είστε υπεύθυνοι αν υπάρξει ζημιά στο αυτοκίνητο (όταν καλύπτεται από την Ασφάλεια Ζημιών) ή στην περίπτωση που κλαπεί (όταν καλύπτεται από την Προστασία Κλοπής).

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα ποσά ευθύνης για την κράτησή σας στους όρους και προϋποθέσεις του δελτίου ενοικίασης σας.

Τι είναι η Ασφάλεια Ζημιών (CDW);

Η Ασφάλεια Ζημιών είναι ένα είδος κάλυψης για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Μειώνει την ευθύνη του οδηγού αν υπάρξει ζημιά στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ενοικίασης δε θα σας χρεώσει το πλήρες κόστος στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο ενόσω είναι στην κατοχή σας.

Υπάρχει σχεδόν πάντοτε κάποιο ποσό ευθύνης, που σημαίνει ότι θα πληρώσετε το πρώτο μέρος του κόστους επιδιόρθωσης.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει η Ασφάλεια Ζημιών εξαρτώνται από την εταιρεία ενοικίασης και από το που ενοικιάζετε το αυτοκίνητο.

Αλλά συνήθως δεν συμπεριλαμβάνει το παρμπρίζ, τα ελαστικά, το κάτω μέρος του σασί, κλειδαριές και κλειδιά αντικατάστασης και χρεώσεις ρυμούλκησης. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ζημιά σε κάποιο από τα παραπάνω μέρη του αυτοκινήτου ή αν χρειαστεί να γίνει ρυμούλκηση, τότε θα είστε υπεύθυνοι για το πλήρες κόστος κι όχι μόνο για το ποσό ευθύνης.

Επίσης, η Ασφάλεια Ζημιών ισχύει μόνο αν τηρήσετε τους όρους του συμφωνητικού ενοικίασης (το οποίο θα υπογράψετε όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο). Αυτό σημαίνει ότι αν (για παράδειγμα) οδηγείτε μεθυσμένοι ή αν παρκάρετε σε κάποιο μη ασφαλές σημείο και το αυτοκίνητο υποστεί ζημιές, τότε θα είστε υπεύθυνοι για το πλήρες κόστος της επιδιόρθωσης κι όχι μόνο για το ποσό ευθύνης.

Τι είναι η Προστασία Κλοπής;

Η Προστασία Κλοπής είναι ένα είδος κάλυψης για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Μειώνει την ευθύνη του οδηγού, σε περίπτωση που το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κλαπεί.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ενοικίασης δε θα σας χρεώσει το πλήρες κόστος, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο κλαπεί ενόσω είναι στην κατοχή σας.

Υπάρχει σχεδόν πάντα ένα ποσό ευθύνης, που σημαίνει ότι θα πληρώσετε το πρώτο μέρος του κόστους επιδιόρθωσης ή της αντικατάστασης.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει η Προστασία Κλοπής εξαρτώνται από την εταιρία ενοικίασης και από το που ενοικιάζετε το αυτοκίνητο.

Η Προστασία Κλοπής ισχύει μόνο αν τηρήσετε τους όρους του συμφωνητικού ενοικίασης (το οποίο θα υπογράψετε όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο). Αυτό σημαίνει ότι αν (για παράδειγμα) αφήσετε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο και κατά συνέπεια αυτό κλαπεί, τότε θα είστε υπεύθυνοι για το πλήρες κόστος της επιδιόρθωσης ή της αντικατάστασης, κι όχι μόνο για το ποσό ευθύνης.

Τι πρέπει να κάνω όταν παραλάβω το αυτοκίνητό μου;
 1. Ελέγξτε το αυτοκίνητο

  Περπατήστε γύρω από το αυτοκίνητο και κοιτάξτε το εσωτερικό, για να δείτε αν υπάρχουν ζημιές. Αν βρείτε υπάρχουσες ζημιές, ζητήστε από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας ενοικιάσεων να τις σημειώσει στο συμφωνητικό της ενοικίασης σας. Τραβήξτε φωτογραφίες, ώστε να είστε σίγουροι για το πώς ήταν το αμάξι σας στην αρχή.

 2. Ελέγξτε το είδος καυσίμου που δέχεται

  Ανοίξτε το καπάκι για να δείτε αν είναι βενζίνη ή ντίζελ. Αν είναι βενζίνη, πιθανόν να υπάρχει σήμα «95» στο καπάκι. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι είδος καυσίμου δέχεται το αυτοκίνητο, ρωτήστε τον αντιπρόσωπο πριν ξεκινήσετε.

 3. Κοιτάξτε το ταμπλό

  Τα καύσιμα παρέχονται συνήθως σε βάση "Γεμάτο με γεμάτο", που σημαίνει ότι θα ξεκινήσετε με το ντεπόζιτο γεμάτο και θα πρέπει να το επιστρέψετε γεμάτο. Στρέψτε το κλειδί για να δείτε αν το ντεπόζιτο είναι γεμάτο (και αν τα μπροστινά φώτα δουλεύουν).

 4. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας

  Αν το αυτοκίνητο σας διαθέτει GPS, συνιστάται να το ρυθμίσετε στη γλώσσα σας, πριν ξεκινήσετε.

 5. Πάρτε μερικές ανάσες

  Μόλις όλοι οι επιβάτες έχουν φορέσει τις ζώνες ασφαλείας τους, προσαρμόστε τους καθρέφτες, μετακινήστε το κάθισμα, βρείτε τον μοχλό για την όπισθεν καθώς και τα φλας.

 6. Ψάξτε για βενζινάδικο.

  Μόλις ξεκινήσετε, ψάξτε να βρείτε κάποιο βενζινάδικο. Θα σας γλιτώσει από το άγχος της τελευταίας στιγμής, όταν θα πρέπει να γεμίσετε το ντεπόζιτο πριν την επιστροφή του αυτοκινήτου σας.

Γατί πρέπει να υπογράψω συμφωνητικό ενοικίασης στο γραφείο ενοικιάσεων;

Επειδή το συμβόλαιο που υπογράφετε περιγράφει τους όρους συμφωνίας για την ενοικίαση του αυτοκινήτου από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η Rentalcars.com λειτουργεί ως διαμεσολαβητής ή μεσίτης. Φέρνουμε σε επαφή πελάτες με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και αναλαμβάνουμε τις κρατήσεις. Το συμφωνητικό της ενοικίασης διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία ενοικίασης και με τη χώρα στην οποία νοικιάζετε.

Όπως ισχύει και για κάθε άλλο συμβόλαιο που υπογράφετε, καλό θα είναι να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους όρους συμφωνίας και ότι τους αποδέχεστε.

Πώς μπορώ να αποφύγω επιπλέον χρεώσεις κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου;

Επιστρέφοντας το αυτοκίνητο έγκαιρα, με τη σωστή ποσότητα καυσίμων και χωρίς νέες ζημιές ή υπερβολικά λερωμένο.

Όταν επιστρέψετε το αυτοκίνητο, η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να σας χρεώσει για:

 • μία ολόκληρη ημέρα επιπλέον, σε περίπτωση που επιστρέψετε το αυτοκίνητο καθυστερημένα
 • καύσιμα και διαχειριστικά έξοδα γα τον ανεφοδιασμό
 • καθαρισμό του αυτοκινήτου σε περίπτωση που είναι υπερβολικά βρώμικο
 • νέες ζημιές
Τι πρέπει να κάνω αν υπάρξει βλάβη στο αυτοκίνητο ή αν συμβεί κάποιο ατύχημα;

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πάθει βλάβη, καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της εταιρείας ενοικίασης. Θα βρείτε τον αριθμό στο συμφωνητικό ενοικίασης που υπογράψατε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Η εταιρεία ενοικίασης θα σας πει τι να κάνετε μετά.

Φυλάξτε όλα τα έγγραφα που σας έχουν δώσει.

Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, καλέστε την εταιρεία ενοικίασης. Θα βρείτε τον αριθμό στο συμφωνητικό ενοικίασης που υπογράψατε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Καλέστε την αστυνομία για να αναφέρετε το ατύχημα.

Η εταιρεία ενοικίασης θα σας ζητήσει αργότερα να συμπληρώσετε μια αναφορά ατυχήματος.

Γιατί με χρέωσε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων;

Η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να σας χρεώσει απευθείας για διάφορους λόγους.

Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο, θα πρέπει να πληρώσετε την εταιρεία ενοικίασης για τυχόν επιπλέον οδηγούς και επιπλέον εξοπλισμό.

Αν αγοράσετε την Πλήρης Προστασία Rentalcars.com, θα παρέχουμε εμείς την κάλυψη και θα πληρώσετε κατά την κράτησή σας. Αν επιλέξετε να αγοράσετε κάλυψη στο γραφείο ενοικίασης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου, η εταιρεία ενοικίασης θα σας παρέχει την κάλυψη και θα πρέπει να τους πληρώσετε απευθείας. Η κάλυψη ενοικίασης αυτοκινήτων είναι πολύπλοκη υπόθεση και κατανοούμε ότι μπορεί να σας μπερδέψει. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πλήρης Προστασία της Rentalcars.com

Μετά την ενοικίασή σας, η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να σας χρεώσει για ανεφοδιασμό καυσίμων, κλήσεις πάρκινγκ, πρόστιμα ή ζημιές στο όχημα.

Θα πρέπει να καταγράψουν τις χρεώσεις στα έγγραφα που θα σας δώσουν (αν και μερικά πρόστιμα και κάποιες κλήσεις πάρκινγκ μπορεί να φθάσουν αργότερα).

Αν δεν κατανοείτε κάτι στα έγγραφα που θα παραλάβετε ή αν δεν είστε σίγουροι γιατί χρεωθήκατε, επικοινωνήστε μέσω της παρακάτω ενότητας [Μετά την ενοικίαση] και θα κοιτάξουμε το ζήτημα.

Πώς δημιουργώ Λογαριασμό;

Πατήστε Συνδεθείτε στον ιστότοπο μας και επιλέξτε Δημιουργία λογαριασμού.

Το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε λογαριασμό είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κι ένας κωδικός. Έπειτα, θα σας στείλουμε ένα email για την επαλήθευση του λογαριασμού σας.

Μόλις ο λογαριασμός σας είναι έτοιμος, μπορείτε να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε την κατάσταση όλων των κρατήσεών σας.

Τι να κάνω στην περίπτωση που θέλω να παραλάβω ή να επιστρέψω το αυτοκίνητό μου εκτός ωρών λειτουργίας;

Θα σας ρωτήσουμε πότε θέλετε να παραλάβετε και πότε θέλετε να επιστρέψετε το αυτοκίνητο, όταν κάνετε αναζήτηση για αυτοκίνητα. Έπειτα, θα σας δείξουμε μόνο τα αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα τις ώρες που επιθυμείτε. Αν δεν υπάρχουν, θα σας προτείνουμε επιλογές που να είναι κοντά στις ώρες που θέλετε.

Αν τα σχέδιά σας αλλάξουν μετά την κράτησή σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ώρες παραλαβής και επιστροφής στη Διαχείριση κράτησης και θα σας εμφανίσουμε τη διαθεσιμότητα για τις καινούριες ώρες.

Μερικές εταιρείες ενοικίασης προσφέρουν εξυπηρέτηση εκτός ωρών λειτουργίας σε μερικές τοποθεσίες, αλλά με μία επιπλέον χρέωση. Άλλες εταιρείες ενοικίασης και τοποθεσίες δε διαθέτουν υπηρεσία εκτός ωρών λειτουργίας.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υπηρεσία εκτός ωρών λειτουργίας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τι γίνεται αν καθυστερήσει ή ακυρωθεί η πτήση μου;

Αν έχετε προσθέσει τα στοιχεία της πτήσης σας στην κράτησή σας, η εταιρεία ενοικίασης θα μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση της πτήσης σας και ίσως να μπορέσει να σας κρατήσει το αυτοκίνητο έως και μία ώρα παραπάνω.

Αν η πτήση σας έχει καθυστέρηση και δεν έχετε προσθέσει τα στοιχεία της πτήσης σας στην κράτησή σας, καλέσετε μας στο νούμερο που θα βρείτε στο δελτίο ενοικίασης όσο το δυνατόν συντομότερα.

Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων δεν είναι στον έλεγχο μας και συνεπώς η Rentalcars.com δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τυχόν προβλήματα ή χρεώσεις που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας τους.

Θα πρέπει να αφήσω προκαταβολή, όταν παραλάβω το αυτοκίνητό μου;

Ναι. Κατά την παραλαβή, το προσωπικό θα σας ζητήσει να αφήσετε προκαταβολή, για την περίπτωση ζημιών ή κλοπής. Το ποσό της προκαταβολής θα μπλοκαριστεί ή θα αφαιρεθεί από την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του βασικού οδηγού και θα δεσμευτεί για τη διάρκεια της ενοικίασης.

Εφόσον επιστρέψετε το αυτοκίνητο χωρίς ζημιές στο τέλος της ενοικίασης, τα λεφτά θα ξεμπλοκαριστούν ή θα επιστραφούν μέσα σε εφτά εργάσιμες ημέρες.

Αν η κάρτα του βασικού οδηγού δεν έχει αρκετό διαθέσιμο υπόλοιπο για την προκαταβολή, μπορεί να μην σας επιτραπεί να πάρετε το αυτοκίνητο – ή μπορεί το προσωπικό να επιμείνει για να αγοράσετε επιπλέον κάλυψη.

Αυτή είναι συνήθης πρακτική όλων των εταιρειών ενοικίασης.

Τι επιπλέον κάλυψη μπορώ να αγοράσω από το προσωπικό στο γραφείο;

Διαφορετικές εταιρείες ενοικίασης παρέχουν διαφορετικά είδη επιπλέον κάλυψης, αλλά η πιο κοινή είναι η Σούπερ Ασφάλεια Ζημιών (SCDW). Ανάλογα με την εταιρεία, η ασφάλεια SCDW μπορεί να:

 • Καλύπτει μέρη του αυτοκινήτου που δεν καλύπτονται από την τυπική Ασφάλεια Ζημιών (παράθυρα και ελαστικά, για παράδειγμα)
 • Μειώσει το ποσό ευθύνης – μειώνοντας το μέγιστο ποσό που θα έπρεπε να πληρώσετε σε περίπτωση ζημιάς σε μέρη του αυτοκινήτου που συμπεριλαμβάνονται στην ασφάλεια
 • Μηδενίσει το ποσό ευθύνης, ώστε να μη χρειάζεται να αφήσετε προκαταβολή κατά την παραλαβή – ή να πληρώσετε για ζημιές σε μέρη του αυτοκινήτου που καλύπτονται από την ασφάλεια.